Διασκέδασις ἡ γενοκτονία τῶν Παλαιστινίων…

Διασκέδασις ἡ γενοκτονία τῶν Παλαιστινίων...1

 

Ισραηλινοί στρατιώτες παραδέχονται ότι σκότωναν Παλαιστίνιους για ψυχαγωγία

Στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της «Χαμάς», το περασμένο καλοκαίρι, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.200 Παλαιστίνιοι στην Λωρίδα της Γάζας και έγινε καταστροφή αδιακρίτως.

Το Τελ Αβίβ, υποστηρίζει ότι ένα μεγάλο μέρος των ζημιών προέκυψαν από την χρήση των αμάχων ως ανθρώπινες ασπίδες από τη «Χαμάς», αλλά πρόσφατα δημοσιεύθηκε μια έκθεση στην οποία εμπεριέχονται μαρτυρίες ενεργών και συνταξιούχων ισραηλινών στρατιωτών, όπου λέει μια διαφορετική ιστορία.

Η έκθεση δημοσιεύθηκε από την ισραηλινή ΜΚΟ «Παραβίαση της Ειρήνης». Η αποστολή του οργανισμού είναι να ρίξει φως σχετικά με τις στρατιωτικές πρακτικές του ισραηλινού στρατού.

Με τίτλο «Εδώ είναι το πώς πολεμήσαμε στην Γάζα» και η έκθεση σκιαγραφεί μια ανησυχητική εικόνα για το πώς οι επιεικείς και ανεκτικοί κανόνες του ισραηλινού στρατού για τον πόλεμο οδήγησαν στον παράλογο θάνατο αμάχων και ένα μεγάλο μέρος στο μακελειό στην Γάζα κατά την διάρκεια της επεθέσεως των 50 ημερών το καλοκαίρι του 2014.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της εκθέσεως, οι μαρτυρίες που συλλέχθηκαν, είναι πάνω από 60 ανωνύμους ιδιώτες και εν ενεργεία στρατιωτικούς.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι « Η στρατιωτική αρχή γνώριζε ότι υπήρχε ελάχιστος κίνδυνος για τις δυνάμεις μας, ακόμη και να προκαλέσουν βλάβη σε αθώους ανθρώπους, ωστόσο, οδηγήθηκαν σε μια πρωτοφανή ζημιά για τον πληθυσμό και τις πολιτικές δομές στην Γάζα».

Η έκθεση επισημαίνει, βάσει των μαρτυριών υπήρχαν συστημικές ελλείψεις στον Ισραηλινό στρατό να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες αμάχων και την καταστροφή των υποδομών στην Γάζα.

Δεν υπήρχε σαφής επιχειρησιακή λογική για την μεγάλη καταστροφή και οι στρατιώτες δήλωσαν ότι ένα μεγάλο μέρος της καταστροφής ήταν «απλά για να αποδείξουν την παρουσία τους στην περιοχή» και όχι κατ’ ανάγκη για την αντιμετώπιση των αμέσων απειλών.

Οι στρατιώτες ανέφεραν, επίσης, ότι είχαν δράσει ως ελεύθεροι σκοπευτές και πυροβολούσαν μέσα στα σπίτια από τα ανοικτά παράθυρα, κυρίως για εκδίκηση για τους νεκρούς συντρόφους τους.

Ακόμη πιο ανησυχητικά στοιχεία, είναι οι αναφορές μερικών στρατιωτών που λένε ότι έχουν σκοτώσει αόπλους πολίτες, μόνο και μόνο επειδή ένοιωθαν βαρεμάρα.

Ένας 21χρονος στρατιώτης του πυροβολικού, η μαρτυρία του οποίου περιλαμβάνεται στην έκθεση, παραδέχθηκε ότι είχε πυροβολήσει τυχαίους πολίτες της Γάζας, έτσι απλά για να διασκεδάσει, γράφει το δημοσίευμα.Διασκέδασις ἡ γενοκτονία τῶν Παλαιστινίων...2

ΕΧΕΔΩΡΟΣ

Ομολογίες Ισραηλινών στρατιωτών για την τελευταία επιχείρηση στη ΓΑΖΑ. (στα Αγγλικά)

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply