Ὁ σχολικὸς ἐκφοβισμὸς κατὰ ἑνὸς ἐντεκάχρονου…

«…Και σαν μα μην έφθανε αυτό, στην υπόθεση ενεπλάκησαν περιέργως και βουλευτές του ΚΚΕ – μεταξύ των οποίων και η κυρία Λιάνα Κανέλλη – οι οποίοι ρώτησαν τον Υπουργό Παιδείας τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να προστατευτούν οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Β΄ Δημοτικού σχολείου Πετρουπόλεως από τον… δικομανή Θανάση Τσακάλη, ο οποίος μηνύει (τάχα) καθημερινά (!;) τους εκπαιδευτικούς και την διευθύντρια του σχολείου για ανύπαρκτα θέματα! Οποία «ευαισθησία» κ.κ. του Κ.Κ.Ε. που κόπτεσθε για την εύρυθμη λειτουργία ενός σχολείου την οποία, τάχα, θέτει σε κίνδυνο η εύλογη και δίκαιη απαίτηση ενός πατέρα να βλέπει το παιδί του κατά την διάρκεια ενός διαλείμματος, ακριβώς όπως συμβαίνει με τους γονείς των άλλων μαθητών! Θα ήταν ευχής έργο αν επιδεικνύατε την ίδια «ευαισθησία» και σε άλλα θέματα υψίστου δημοσίου συμφέροντος….»

Σχολικός εκφοβισμός του ενδεκάχρονου Δημήτρη Τσακάλη και του πατέρα του από την διευθύντρια του Β΄Δημοτικού σχολείου Πετρούπολης!

Προ ημερών δημοσίευσα στο «Rib and Sea» την περίπτωση του σχολικού εκφοβισμού που ασκεί η Διευθύντρια του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Πετρουπόλεως, κυρία Γεωργία Σιώρα, στον ανήλικο μαθητή Δημήτρη Τσακάλη, στερώντας του με τρόπο εντελώς απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό και αντιπαιδαγωγικό το δικαίωμα να βλέπει τον πατέρα του Θανάση Τσακάλη στα διαλείμματα των μαθημάτων:

Το Εκπαιδευτικό, Πολιτειακό και Δικαστικό κατεστημένο απέναντι σε έναν 11χρονο μαθητή και τον πατέρα του, Θανάση Τσακάλη. Επειδή διατηρούσα κάποιες επιφυλάξεις απέναντι στις καταγγελίες του Θανάση Τσακάλη και μη θέλοντας να πιστέψω ότι είναι δυνατόν μια δασκάλα, και μάλιστα η διευθύντρια ενός Δημοτικού σχολείου, να απαγορεύει στον διαζευγμένο πατέρα να βλέπει το παιδί του, κατά την διάρκεια ενός διαλείμματος, αδιαφορώντας μάλιστα επιδεικτικά στην σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που επιτρέπει στον γονέα που έχει την επιμέλεια του παιδιού να το βλέπει κατά την διάρκεια του σχολικού διαλείμματος, ακόμη και μέσα στον προαύλιο χώρο του σχολείου (αριθμός Φ.7/517/127893/Γ1/13-10-2010), πήγα εχθές (13.5.2015) στο Β’  Δημοτικό Σχολείο Πετρουπόλεως και έγινα μάρτυς της απίστευτης συμπεριφοράς της κυρίας Γεωργίας Σιώρα, η οποία, μόλις είδε τον νεαρό Δημήτρη Τσακάλη να πλησιάζει στην καγκελλόπορτα της εισόδου, τον τράβηξε μακριά απαγορεύοντάς του να δει τον πατέρα του! Φώναξα το όνομα της διευθύντριας, ζητώντας της να εξηγήσει τους λόγους αυτής της απαράδεκτης συμπεριφοράς της, αλλά εκείνη προσποιήθηκε ότι δεν άκουσε, γυρίζοντας την πλάτη της και προσέχοντας να μην πλησιάσει ο νεαρός Δημήτρης Τσακάλης στην καγκελλόπορτα του σχολείου!

Το λυπηρό είναι ότι ο εκφοβισμός έχει σαν αποδέκτη και τον πατέρα του νεαρού Δημήτρη, Θανάση Τσακάλη, ο οποίος καλείται, όπως φαίνεται, να καταβάλλει βαρύ τίμημα για το «θράσος» του να σηκώσει το ανάστημά του απέναντι στο στρατιωτικό κατεστημένο, αποκαλύπτοντας μεγάλες υπερκοστολογήσεις για έργα και αγορά υλικών στο Ν.Ο. Σκαραμαγκά, καταγγέλοντας την εισαγωγή αλλοδαπών στις ένοπλες δυνάμεις, την παραχώρηση της στρατιωτικής περιοχής του Πολεμικού Ναυτικού στον Βοτανικό για την ανέγερση του μουσουλμανικού τεμένους και διαμαρτυρόμενος στο Σύνταγμα, μαζύ με τους υπολοίπους αγανακτισμένους Έλληνες, φορώντας την στολή του αξιωματικού. Μια στάση που ήταν αρκετή για να τον θέσει εκτός Πολεμικού Ναυτικού!

Και ενώ έχει αναλάβει την διατροφή των παιδιών του, καταβάλλοντας τα 700 από τα 1.200 ευρώ της συντάξεώς του (ο ίδιος μένει στο ενοίκιο) του επιτρέπεται να τα βλέπει ένα μόνο  Σαββατοκύριακο τον μήνα! Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο που δημοσίευσε η Φιλονόη, στον εξαιρετικό της ιστότοπο, την 26η Μαρτίου 2015, καυτηριάζοντας την χρησιμοποίηση των παιδιών του Τσακάλη από την Πολιτεία, προκειμένου να φιμωθεί και να εξοντωθεί ο ίδιος:

Ἡ ἐξόντωσις τῶν παιδιῶν τοῦ Τσακάλη στὸ στόχαστρο τῆς …«πολιτείας»!!!

Και σαν μα μην έφθανε αυτό, στην υπόθεση ενεπλάκησαν περιέργως και βουλευτές του ΚΚΕ – μεταξύ των οποίων και η κυρία Λιάνα Κανέλλη – οι οποίοι ρώτησαν τον Υπουργό Παιδείας τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να προστατευτούν οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Β΄ Δημοτικού σχολείου Πετρουπόλεως από τον… δικομανή Θανάση Τσακάλη, ο οποίος μηνύει (τάχα) καθημερινά (!;) τους εκπαιδευτικούς και την διευθύντρια του σχολείου για ανύπαρκτα θέματα! Οποία «ευαισθησία» κ.κ. του Κ.Κ.Ε. που κόπτεσθε για την εύρυθμη λειτουργία ενός σχολείου την οποία, τάχα, θέτει σε κίνδυνο η εύλογη και δίκαιη απαίτηση ενός πατέρα να βλέπει το παιδί του κατά την διάρκεια ενός διαλείμματος, ακριβώς όπως συμβαίνει με τους γονείς των άλλων μαθητών! Θα ήταν ευχής έργο αν επιδεικνύατε την ίδια «ευαισθησία» και σε άλλα θέματα υψίστου δημοσίου συμφέροντος.

Τώρα μένει στην Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως Γ΄ Αθηνών, κυρία Γεωργία Ψαρρά, στον εισαγγελέα ανηλίκων και στον Υπουργό Παιδείας να εξετάσουν την σοβαρή αυτή περίπτωση σχολικού εκφοβισμού, να θέσουν την Διευθύντρια του Β΄Δημοτικού Σχολείου Πετρουπόλεως, κυρία Γεωργία Σιώρα, προ των ευθυνών της και να την ανακαλέσουν στην τάξη, ώστε να προληφθεί τυχόν ανεξέλεγκτη αντίδραση εκ μέρους του ανηλίκου μαθητή, αντίδραση η οποία μπορεί να δημιουργήσει απρόβλεπτες και δυσάρεστες καταστάσεις για όλους τους εμπλεκομένους.

Ιωσήφ Παπαδόπουλος
 rib and sea

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply