Ὁ Abu Bakr al Baghdadi θὰ μποροῦσε νὰ εἶναι ἐγγονὸς τοῦ Σαντᾶμ Χουσεΐν.

TΕΧΕΡΑΝΗ (FNA) – Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων  πρόσφατα  μοιράστηκαν μια παλαιά φωτογραφία του Αλή Χουσεΐν Καμίλ, του εγγονού του πρώην δικτάτορα του Ιράκ  Σαντάμ Χουσεΐν, η οποία είναι τόσο πολύ παρόμοια με  τον Abu Bakr al-Baghdadi, τον  επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Εγγύς Ανατολής (ISIL).

Πολλοί χρήστες των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημερώσεως πιθανολογούν  ότι και οι δύο φωτογραφίες ανήκουν σε ένα άτομο, τον al-Baghdadi. 

Ο Ali Hussein Kamil είναι ο γιος της κόρης του Σαντάμ, Raqad, η οποία εξέφρασε την υποστήριξή  της για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του  ISIL κατά του ιρακινού λαού και ανακοίνωσε την ετοιμότητά της  να συμμετάσχει  στην ομάδα. 

Πολλοί  διοικητές  του κόμματος Μπαάθ, που είχαν ανακληθεί στην υπηρεσία μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Σαντάμ, είχαν αναπτυχθεί στην Μοσούλη, όταν το  ISIL επιτέθηκε στην πόλη και μαζί με 50.000 στρατιώτες εγκατέλειψαν τον αγώνα κατά των 4.000 έως 7.000  μαχητών  του στρατού του ISIL. 

Οι πρώην Μπααθιστές είναι ο κύριος σύμμαχος του  ISIL στην εισβολή του στο  Ιράκ.

Ο Al-Baghdadi έκανε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση την περασμένη εβδομάδα, προτρέποντας τους οπαδούς του να κλιμακώσουν την  τζιχάντ τους ενάντια σε αυτό που αποκάλεσε ως «εχθροί του Θεού», σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο.

Ο Abu Bakr al-Baghdadi, ο αυτανακηρυγμένος  ηγέτης  του  εμπνευσμένου από την αλ-Κάιντα  ISIL, ο οποίος  κήρυξε την αποκατάσταση του μεσαιωνικού μουσουλμανικού  χαλιφάτου  σε τμήματα του Ιράκ και της Συρίας την περασμένη εβδομάδα, φέρεται ότι παρουσιάζεται  στο βίντεο να κάνει κήρυγμα  στους πιστούς την  Παρασκευή σ’  ένα τζαμί στη πόλη  Μοσούλη του βορείου  Ιράκ.

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ (!)

O ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ

ΠΗΓΗ

Son ofEon
9 Ἰουλίου 2014

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply