Μήπως οἱ συλλήψεις τῶν στελεχῶν τῆς FIFA στοχεύουν τήν …Ῥωσσία;

Μήπως οἱ συλλήψεις τῶν στελεχῶν τῆς FIFA στοχεύουν τήν ...Ῥωσσία;Όποιος γείρει προς την Ρωσσία του Πούτιν, κατά παράβαση των όρων της Νέας Τάξεως, τον κτυπούν σαν χταπόδι, σε παγκόσμια ζωντανή μετάδοση.
Oι …«πεντακάθαρες» Αμερικανικές αρχές …«ανεκάλυψαν» μίζες  για να βρουν αφορμή να ακυρώσουν την διεξαγωγή του Mundial στην Ρωσσία.

«Η FIFA προκάλεσε την έκπληξη του ποδοσφαιρικού κόσμου το 2010, όταν απεφάσισε να αναθέσει το Μουντιάλ του 2018 στην Ρωσσία και του 2022 στο Κατάρ.
Πολλά μέλη της εκτελεστικής επιτροπής που συμμετείχαν στην επίμαχη ψηφοφορία έχουν έκτοτε παραιτηθεί ή απομακρυνθεί.
Εν μέσω πληθώρας καταγγελιών για εξαγορά ψήφων, η Ομοσπονδία διέταξε ανεξάρτητη έρευνα, όμως έχει αρνηθεί να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα ή να προβεί σε άλλες κινήσεις.
Οι κατηγορίες βασίζονται σε πολυετή έρευνα του FBI και των αμερικανικών Αρχών.»

Εξαγορά ψήφων; Παραιτήσεις; Συλλήψεις;
Μήπως όλα αυτά κάπου …οδηγούν;

Σίγμα

Συλλήψεις υψηλοβάθμων στελεχών της FIFA – Επιχείρηση – «αστραπή» του FBI στην Ζυρίχη

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σκάνδαλα διαφθοράς και δωροδοκίες εκατομμυρίων
Σε συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών της FIFA, οι οποίοι είχαν καταλύσει σε ξενοδοχείο στην Ζυρίχη, προχώρησε σήμερα τα ξημερώματα η ελβετική αστυνομία.
Οι συλλήψεις έγιναν τα ξημερώματα σε ξενοδοχείο στην Ζυρίχη και φέρονται να έγιναν στο πλαίσιο έρευνας του αμερικανικού FBI, με στόχο την έκδοση των αξιωματούχων στις ΗΠΑ.
Τα στελέχη της FIFA βαρύνονται με κατηγορίες για διαφθορά, δωροδοκίες εκατομμυρίων μέχρι ξέπλυμα χρήματος.
Σύμφωνα με τους «New York Times», περισσότεροι από 10 αστυνομικοί – ντυμένοι με πολιτικά – βρέθηκαν στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο όπου έχουν καταλύσει πολλοί κορυφαίοι αξιωματούχοι της FIFA, ζητώντας κλειδιά δωματίων για να προβούν σε συλλήψεις.
Για τουλάχιστον έξι συλλήψεις, έως τώρα, κάνει λόγο το Associated Press.
Σύμφωνα με την «Wall Street Journal», θα γίνουν έως και 12 συλλήψεις κορυφαίων παραγόντων, ενώ αναμένεται να υπάρξει και έφοδος στα κεντρικά γραφεία της FIFA στην Ζυρίχη.
Σημειώνεται ότι στελέχη από τις 209 ομοσπονδίες-μέλη που αποτελούν την FIFA έχουν μεταβεί στην Ζυρίχη για το ετήσιο συνέδριο, όπου και θα λάβει χώρα την Παρασκευή η εκλογή του νέο προέδρου, με τον Sepp Blatter να αναμένεται – τουλάχιστον έως σήμερα το πρωί – να εκλεγεί για 5η συναπτή θητεία στην προεδρία της οργανώσεως.
Όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες συγκλίνουν πως ο Blatter δεν θα είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες, όμως θα συλληφθούν στενοί συνεργάτες του, και η όλη υπόθεση αμαυρώνει την πολυετή παρουσία του στο τιμόνι της FIFA.
Οι κατηγορίες σε βάρος των συλληφθέντων, που αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες ή και ώρες, αφορούν σε σκάνδαλα διαφθοράς που συνδέονται με τις αναθέσεις Μουντιάλ, αλλά και διαφημιστικές συμφωνίες.
Η FIFA προκάλεσε την έκπληξη του ποδοσφαιρικού κόσμου το 2010, όταν απεφάσισε να αναθέσει το Μουντιάλ του 2018 στην Ρωσσία και του 2022 στο Κατάρ.
Πολλά μέλη της εκτελεστικής επιτροπής που συμμετείχαν στην επίμαχη ψηφοφορία έχουν έκτοτε παραιτηθεί ή απομακρυνθεί.
Εν μέσω πληθώρας καταγγελιών για εξαγορά ψήφων, η Ομοσπονδία διέταξε ανεξάρτητη έρευνα, όμως έχει αρνηθεί να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα ή να προβεί σε άλλες κινήσεις.
Οι κατηγορίες βασίζονται σε πολυετή έρευνα του FBI και των αμερικανικών Αρχών.
(Visited 25 times, 1 visits today)
Leave a Reply