Δὲν …πτωχεύουμε ἀκόμη!!!

Τὸ ἔχω ἀναφέρει χίλιες φορές.
Ἡ συνθήκη τῆς Λισσαβόνας δὲν ἐπιτρέπει τὴν μὴ χρηματοδότηση τῶν κρατῶν μέλων τῆς εὐρωζώνης.

ΕΚΤ: Εγκρίθηκε το αίτημα της Ελλάδας για ρευστότητα – Θετική έκβαση στην Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα βλέπουν κύκλοι της Τράπεζας της Ελλάδος!

Εγκρίθηκε τελικά το αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος για ρευστότητα από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ. Η τηλεδιάσκεψη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Το ποσό της αυξήσεως του ELA δεν έχει ανακοινωθεί.

Κύκλοι της Τράπεζας της Ελλάδος εκτιμούσαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τις ελληνικές τράπεζες. Επίσης, εκτιμούν ότι θα υπάρξει θετική έκβαση στην Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας. Ο επικεφαλής λοιπόν της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι απεφάσισε να δώσει ανάσα στις ελληνικές τράπεζες και να δημιουργήσει ένα τείχος ασφαλείας ενόψει της κρίσιμης Δευτέρας. Επίσης, με την κίνηση αυτή, εκτιμάται ότι περιμένει θετική έκβαση από την Σύνοδο Κορυφής.

Υπενθυμίζεται ότι χθες διαψευδόταν από την ΤτΕ ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, ωστόσο αναγκάστηκε να ζητήσει σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη την αύξηση του ΕLA προκειμένου να καλυφθεί το κύμα των εκροών που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στις καταθέσεις. Είναι ενδεικτικό ότι χθες και σήμερα οι εκροές σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ εξέφρασε την ελπίδα η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας να καταλήξει σε μία συμφωνία.

πηγή

Μὲ δύο λόγια δὲν μποροῦν νὰ σταματήσουν νὰ μᾶς δανείζουν.
Ὅλα τὰ ὑπόλοιπα εἶναι ἀστοχες ἀπειλὲς μόνον γιὰ μιντιακὴ κατανάλωση καὶ τρομοκρατία τῶν πολιτῶν καὶ τὸ γνωρίζουν καλὰ καὶ οἱ εὐρωπαῖοι καὶ ὁ βαρουφάκης.

Ἂν θέλετε νὰ συνεχίσετε νὰ τρομοκρατεῖστε ἀπὸ δηλώσεις προδοτῶν προηγουμένων κυβερνήσεων ἢ ῥουφιάνων δημοσιογράφων εἶναι δική σας ἐπιλογή.
Στὰ συμβόλαια ἰσχύουν οἱ ὑπογραφὲς καὶ ὄχι τὰ λόγια.

Κύρος Μανούσκας

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Δὲν …πτωχεύουμε ἀκόμη!!!

Leave a Reply