Οἱ σοβαρὲς εἰδήσεις στὰ …ψιλά!!!

Το θυμάστε;
Τότε που ο Καμίνης έβαζε από την πίσω πόρτα τον Soros στον Δήμο Αθηναίων και στην Ελλάδα γενικότερα.Οἱ σοβαρὲς εἰδήσεις στὰ ...ψιλά!!!

Η μικρή είδηση (πάντα) στο πλάι…
Να διορθώσουμε όμως καλλίτερα: «O SOROS έμπασε τον Καμίνη στον Δήμο Αθηναίων» (αλλά και Μπουτάρη και Μπακογιάννη κλπ)…
Ο Soros, δηλαδή οι Rothschild, είναι στην Ελλάδα από ΠΡΙΝ το 1821 και γι’αυτό όλα δούλευαν ρολόι για τους …τραπεζίτες, σε αντίθεση με το τισυνέβαινε στον λαό.

Σίγμα

H (ευρύτερη) Αγία Οικογενεία και ο …ΣόρροςΟἱ σοβαρὲς εἰδήσεις στὰ ...ψιλά!!!2

Τελικά οι γάμοι στην Ελλάδα και ειδικά εκείνοι ορισμένων πλουσιότατων οικογενειών αποδεικνύονται πολύ χρήσιμα εργαλεία και στην ανάπτυξη των εγχωρίων και διεθνών πολιτικών σχέσεων, αλλά και στην δουλειά του δημοσιογράφου.

Θυμάστε που στο δημοσίευμά μας με τίτλο «Ένας ενδιαφέρων γάμος» είχαμε ξεκινήσει τον ιστό των σχέσεων της Αγίας Οικογένειας με την Ζήμενς, με αφορμή ότι στον γάμο του Κώστα Μπακογιάννη παρεβρέθη με καθεστώς επίτιμου προσκεκλημένου και ο Μιχάλης Χριστοφοράκος; Κυττάτε να δείτε τι ανακαλύπτουμε τώρα:Το 2002 και εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ο Τζορτζ Σόρος απεφάσιζε να δραστηριοποιηθεί (κι αυτός) στο ελληνικό real estate σε συνεργασία με τον επιχειρηματία Παναγιώτη Μίχαλο. Στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο πλευρών ιδρύθηκε μια νέα εταιρεία, η Hellenic Land, στο Δ.Σ. της οποίας ο όμιλος του κ. Σόρος εκπροσωπείτο από τους Ρίτσαρντ Μάλι και Μίλτο Καμπουρίδη.Οἱ σοβαρὲς εἰδήσεις στὰ ...ψιλά!!!3

Ποιος είναι ο κ. Μίλτος Καμπουρίδης; Υπήρξε συνιδρυτής και για μια πενταετία στέλεχος της Soros Real  Estate Partners, εταιρείας επενδύσεων σε real estate του «διεθνούς φήμης επενδυτή George Soros», όπως γράφει ο ίδιος σε μια αυτοπαρουσίασή του. Ενώ η Hellenic Land που αναφέραμε προηγουμένως είχε ως αρχικό στόχο της να δραστηριοποιηθεί σε όλο το φάσμα του real estate επενδύοντας σημαντικά ποσά και επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Περιοχή στην οποία ανήκουν φυσικά και τα γειτονικά Σκόπια στα οποία ως γνωστόν ο κ. Σόρος έχει επενδύσει πολλά – ή το αντίστροφο, δεν γνωρίζω ακριβώς. Στην συνέχεια, ο Μίλτος Καμπουρίδης και ο στενός φίλος και συνεργάτης του Πιέρ Χαραλαμπίδης «επιδιώκουν να αλλάξουν το χάρτη των τουριστικών επενδύσεων στην ΝA Ευρώπη και την Ελλάδα μέσω της Dolphin Capital Investors και  οδηγό το δελφίνι, το ιερό ζώο του Ποσειδώνα»

Τέσσερα χρόνια αργότερα (Ιούλιος 2006) γίνεται ο γάμος του Κωστή Μπακογιάννη με την αγαπημένη του Κάλλια Καμπουρίδου. Ποια είναι η κ. Καμπουρίδου; Κατάγεται από την Κύπρο, είναι ιδιοκτήτρια της αλυσίδας εστιατορίων «eat» και αδελφή του Μίλτου. Όπως εξάλλου έγραφε τότε το κοσμικό ρεπορτάζ «την τελετή του γάμου παρακολούθησαν με βαθειά συγκίνηση και οι γονείς της νύφης Ηλίας Καμπουρίδης και Γεωργία Πετρίδη – Καμπουρίδου καθώς και ο αδελφός της κ. Μίλτος Καμπουρίδης με την γυναίκα του κ. Μαρίνα Βερνίκου». Η Μαρίνα Βερνίκου είναι  κόρη του Γιώργου Βερνίκου, ιδιοκτήτη της Vernicos Yachts & Leisure, εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση από πολύ μικρή και έχει πάθος την φωτογραφία.

Τι ανακαλύπτουμε λοιπόν; Το 2006, ένας Κύπριος επιχειρηματίας που εργάζεται για τον κ. Σόρρος, χρηματοδότη και σπόνσορα γενικώς των Σκοπίων, πάντρεψε την αδελφή του με τον γιο της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και εγγονό του Κ. Μητσοτάκη.

Αργότερα, το 2005, η πεθερά της αδελφής του στενού συνεργάτη του Σόρρος, δηλαδή η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, έγινε υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας. Ενώ ο κουνιάδος του στενού συνεργάτη του κ. Σόρρος, δηλαδή ο κ. Κωστής Μπακογιάννης, έγινε ειδικός συνεργάτης της, αμειβόμενος από το ίδιο υπουργείο.

Αν ρωτήσετε τώρα αν βλέπω τίποτα το κακό σε όλα αυτά, θα σας απαντήσω πως «άλλο οικογένεια, άλλο πολιτική και άλλο επιχειρήσεις». Στην Ελλάδα δεν μπερδεύονται ποτέ αυτά τα τρία μεταξύ τους. Άλλωστε πολυπολιτισμική δημοκρατία έχουμε και ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει. Εδώ δεν εξοστρακίσαμε κανέναν για την στάση που κράτησε στο σχέδιο Ανάν, στον Σόρος θα κολλήσουμε;

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply