Γιά ποιόν λόγο πᾶμε σέ δημοψήφισμα;

Ἐὰν δὲν διευκρινισθῇ ἐπακριβῶς ἐπακριβῶς τὸ τὶ σημαίνει «ΟΧΙ» στὴν πρόταση τῶν δανειστῶν τὸ δημοψήφισμα μοιάζει μὲ παγίδα.

Δηλαδή..
ΝΑΙ στήν σκληρή πρόταση πού κατετέθη ἀπό τήν κυβέρνηση;;;;;;;;;;;;;

Διότι οὐσιαστικὰ στὸ τραπέζι ὑπάρχουν δύο προτάσεις ἀκόμη καὶ μὴν τὸ πραβλέπετε καθόλου…

«Το δημοψήφισμα στην Ελλάδα σημαίνει πως το πακέτο διασώσεως των 245 δις ευρώ προς την χώρα θα λήξει την Τρίτη», αναφέρει χαρακτηριστικά Ευρωπαίος αξιωματούχος και δίνει και μία άλλη διάσταση στο θέμα, σημειώνοντας πως «οι Έλληνες θα ψηφίσουν για μία συμφωνία που δεν είναι πια επάνω στο τραπέζι.

Τι θα γίνει αν αποσυρθεί η πρόταση των δανειστών ή τμήματά της;

Έχουν στα χέρια τους μία ελληνική πρόταση που είναι στα πλαίσια της λογικής που μπορεί να αντέξει ο λαός και έχοντας λάβει υπόψον τις παρατηρήσεις των θεσμών. Μπορούν σήμερα το μεσημέρι στο Eurogroup να πουν ότι δέχονται αυτή την πρόταση και να προχωρήσουμε μαζί.
Αν αποσυρθεί η πρόταση των δανειστών αλλάζουν όλα. Αν είχαμε επιλέξει την σύγκρουση ή την ρήξη από την πρώτη στιγμή χωρίς αναστολή, θα το είχαμε κάνει. Τρεις ημέρες έχει να κοιμηθεί ο πρωθυπουργός.
»

πηγή

Δημοψήφισμα χωρὶς ἀντικείμενο, διότι ἡ πρότασις πιὰ δὲν ὑφίσταται.
Τί σημαίνει γιά ἐμᾶς;

«Για να μη έχουμε ραντεβού στα τυφλά…
Στο ερώτημα αν ο λαός δέχεται τις προτάσεις των δανειστών ή όχι… η εναλλακτική είναι το επαίσχυντο 48σέλιδο της κυβερνήσεως;…»

Σίβυλλα

Ἕλλην Μαχήτης

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply