Τουρκία κατὰ ISIS…

O Ερντογάν με τον Άσαντ ήταν οικογενειακοί φίλοι και πρώτος αυτός τον συμβούλεψε πως να αποφύγει την αντιπαράθεση με τις ύαινες του Σιωνισμού.

Παρ΄ όλα αυτά όμως ο Άσαντ διαφορετικά αποφάσισε με τα γνωστά αποτελέσματα.
Του «φόρεσαν» έναν …«εμφύλιο» και ήδη μετρά 150.000 νεκρούς, αλλά και τουλάχιστον 2.000.000 πρόσφυγες.

Where were the mistakes made in Turkey’s Syrian policy?

Ο Ερντογάν είναι ο επόμενος στόχος της νέας τάξεως και προσπαθεί, με όλες τις δυνάμεις του, να το αποφύγει.

Σίγμα

Τουρκία: Οχυρώνει τα σύνορά της με την Συρία με τον φόβο των τζιχαντιστώνΤουρκία κατὰ ISIS...2

Τι γράφει ο Τύπος στην γείτονα χώρα

Η τουρκική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επιχειρήσεως στην Συρία, με στόχο να απωθήσει μακριά από τα σύνορά της τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και να αναχαιτίσει την προέλαση των κουρδικών δυνάμεων
H Τουρκία δεν θα λάβει στρατιωτικά μέτρα προκειμένου να ενισχύσει την ασφάλεια στα σύνορά της με την Συρία και δεν θα ενεργήσει «μονομερώς» διαβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της προεδρίας, την ώρα που ο τουρκικός Τύπος βοά από φήμες σχετικά με μία ενδεχόμενη επιχείρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο συριακό έδαφος.

«Τα μέτρα τα οποία λαμβάνουμε στα σύνορά μας έχουν ως μοναδικό στόχο να εγγυηθούν την ασφάλειά μας, δεν είναι λογικό να ισχυρίζεται κάποιος ότι η Τουρκία εισέρχεται σε πόλεμο ή η Τουρκία πέφτει στην φωτιά» δήλωσε ο Ιμπραήμ Καλίν στον Τύπο. Ο ίδιος προσέθεσε ότι η Τουρκία δεν θα λάβει κανένα «μονομερές μέτρο» και θα συνεχίσει να ενεργεί σε συνεργασία με την διεθνή κοινότητα.

Εδώ και πολλές ημέρες τα μέσα μαζικής ενημερώσεως της Τουρκίας μεταδίδουν ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επιχειρήσεως στην Συρία με στόχο να απωθήσει μακρυά από τα σύνορά της τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και να αναχαιτίσει την προέλαση των κουρδικών δυνάμεων.

Το πρακτορείο ειδήσεων Doğan μετέδωσε σήμερα ότι στρατιωτικές ενισχύσεις, ιδίως τεθωρακισμένα, αναπτύχθηκαν κοντά στα σύνορα.

Χθες το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (MGK) υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την ανησυχία του για τις «ενέργειες που στοχοθετούν τους αμάχους στην περιοχή και στοχεύουν στην αλλαγή της δημογραφικής συνθέσεως της περιοχής» ωστόσο δεν ανακοίνωσε καμμία στρατιωτική επιχείρηση.

Ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολιτεύσεως εξάλλου προειδοποίησε σήμερα ότι οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στην Συρία θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την Τουρκία και τόνισε, αναφερόμενος προφανώς στον πρόεδρο Ερντογάν, ότι η χώρα δεν μπορεί να αποτελεί «ένα παιχνίδι για τις φιλοδοξίες σου».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply