Ἄν τὸ ἀποτέλεσμα τοῦ δημοψηφίσματος εἶναι…

Ἄν τὸ ἀποτέλεσμα τοῦ δημοψηφίσματος εἶναι...Αν βγει ΝΑΙ, ελπίζω ότι ο πρωθυπουργός θα φύγει το ίδιο βράδυ στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες, μόνος του, για να είναι εκεί από νωρίς το πρωί, και να γυρίσει σε λίγες ημέρες με μια συμφωνία στον χαρτοφύλακα του. Ότι του δώσουν. Το ίδιο πρέπει να κάνει, χωρίς να χάσει λεπτό και αν βγει ΟΧΙ. Αν πάρει ότι του δώσουν δεν θα αρνηθούν να του το δώσουν. Η συμφωνία είναι ήδη έτοιμη από τον Μάρτιο. Δεν θα χρειαστεί παρά να κάνουν κάποιες μικροαλλαγές.

Μετά ας φέρει αυτήν την συμφωνία στην βουλή και ας τεστάρει την ανοησία των βουλευτών του και την αλητεία των αντιπάλων του.

Αν την περάσει θα πάμε στα μπάνια και θα επανέλθουμε μαυρισμένοι για την ΔΕΘ. Αν δεν την περάσει ας κάνει εκλογές αμέσως, με την αντιπολίτευση να έχει ήδη πει ΟΧΙ στην ομαλότητα. Την αντιπολίτευση που τώρα τρείς μέρες θυμήθηκε τους δυστυχείς συνταξιούχους και ανεβάζει φωτογραφίες τους στα σόσιαλ μίντια.

Το κόμμα του μπορεί να το τακτοποιήσει κατάλληλα, μια και αν γίνουν εκλογές θα γίνουν με λίστα. Για τους νυν βουλευτές, που θα αισθανθούν αδικημένοι, υπάρχει και η πλατεία Συντάγματος, όπου μπορούν να διαδηλώσουν για την αδικία που υπέστησαν. Η δε Ζωή μπορεί, αν το επιθυμεί, να κάνει δικό της κόμμα και να μετρήσει την διείσδυσή της στην κοινωνία.

Αν γίνει έτσι σε μερικούς μήνες θα ξαναπάει για να συζητήσει την αναδιάρθρωση του χρέους. Η χώρα πλέον, όχι ο Τσίπρας.

Η Ελλάδα χρειάζεται πλέον μόνο σταθερότητα και τα θεσμικά εργαλεία, αρέσει δεν αρέσει, είναι ακόμη στα χέρια του πρωθυπουργού. Μια τελευταία ευκαιρία. Για την χώρα και λίγο και για τον ίδιο. Ας ωφεληθεί κι αυτός.

Θέμης Καζαντζίδης

φωτογραφία

(Visited 12 times, 1 visits today)
Leave a Reply