Τὸ δημοψήφισμα τῆς Κυριακῆς ἔχει ἀκυρωθεῖ

Τὸ δημοψήφισμα τῆς Κυριακῆς ἔχει ἀκυρωθεῖΤο ερώτημα του δημοψηφίσματος της Κυριακής έχει ακυρωθεί.
Ο ελληνικός λαός καλείται να ψηφίσει «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ» επάνω σε μια πρόταση των δανειστών η οποία έχει αποσυρθεί και δεν υφίσταται.
Είναι πρωτοφανές στην ανθρώπινη ιστορία λαός να καλείται να ψηφίσει επί ανύπαρκτου ζητήματος.

Ωστόσο, οι οπαδοί του «ΟΧΙ» υποστηρίζουν ότι η ψήφος τους είναι κατά των μνημονίων, ενώ οι οπαδοί του «ΝΑΙ» για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη.
Θα απογοητεύσω αμφότερους. Το «ΟΧΙ» τους δεν είναι όχι στα μνημόνια, αλλά όχι σε μια δανειακή πρόταση η οποία πλέον δεν υφίσταται.
Στους οπαδούς του «ΝΑΙ», δηλαδή «μένουμε Ευρώπη», λέω ότι το ναι τους δεν σημαίνει τίποτα αφού η χώρα παραμένει στην Ευρώπη και δεν πρόκειται να φύγει.
Επισημαίνω, για να γίνω κατανοητός, το δημοψήφισμα δεν γίνεται ούτε κατά των μνημονίων, ούτε για το εάν θα παραμείνουμε στην Ευρώπη.
Και είναι πράγμα άκρως επικίνδυνο να προσέλθουμε στις κάλπες για να ψηφίσουμε όχι βάσει του ερωτήματος που αναγράφεται στο ψηφοδέλτιο, αλλά έχοντας ένα άλλο, φανταστικό ερώτημα, στα ταρακουνημένα και άκρως συγχυσμένα μυαλά μας.
Αυτές τις ώρες η κυβέρνηση διαπραγματεύεται το Τρίτο Μνημόνιο.
Η πρόταση που καλούμαστε να ψηφίσουμε την Κυριακή αφορά στην παράταση του Δευτέρου Μνημονίου, το οποίο επίσης δεν υφίσταται.
Εάν η κυβέρνηση καταλήξει σε συμφωνία μέχρι το Σάββατο, και συνεχίζει να επιμένει σε διενέργεια δημοψηφίσματος, οφείλει να φέρει σε ψήφιση το Τρίτο Μνημόνιο.
Αυτό προστάζει η λογική, η αυτονόητη λογική.
Δημοψήφισμα με ερώτημα που πλέον δεν υφίσταται συνιστά πολιτική εξαπάτηση. Επίσης συνιστά παράνοια, ψυχοπάθεια ή αλητεία.
Ακούστε καλά! Ή θα φέρετε σε δημοψήφισμα το Τρίτο Μνημόνιο, ή αλλιώς το δημοψήφισμα της Κυριακής είναι μούφα, ένα δημοψήφισμα απάτη, ένα δημοψήφισμα που εξευτελίζει την Άμεση Δημοκρατία και περιφρονεί προκλητικά την Λογική.
Επίσης, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, διχάζετε τον ελληνικό λαό σε «ναι» και «όχι» ανύπαρκτα. Διότι ούτε το αίτημα των οπαδών του «ΟΧΙ» τίθεται σε δημοψήφισμα, ούτε η απαίτηση των οπαδών του «ΝΑΙ».
Δηλώνω δημοσίως ότι αρνούμαι να ψηφίσω ερώτημα που έχει αποσυρθεί. Αρνούμαι να συμμετάσχω σε δημοψήφισμα παρωδία.
Θα προσέλθω στις κάλπες μόνο για να ψηφίσω ή να καταψηφίσω το Τρίτο Μνημόνιο.
(Visited 41 times, 1 visits today)
3 thoughts on “Τὸ δημοψήφισμα τῆς Κυριακῆς ἔχει ἀκυρωθεῖ

 1. Δημοσκόπηση Marc για τον Alpha

  Στο ερώτημα ποιο ήταν το δίλημμα του δημοψηφίσματος:
  43,7% ΝΑΙ η ΟΧΙ στην πρόταση των θεσμών
  41,7% ΝΑΙ η ΟΧΙ στην Ευρώπη

  http://newpost.gr/storage/photos/w_800px/201507/screen-shot-2015-07-05-at-7-21-29-pm.png

  http://newpost.gr/post/472953/dhmoskophsh-marc-to-57-2-den-einai-ikanopoihmeno-apo-thn-diapragmateysh

Leave a Reply