Λύσις χωρὶς φτώχεια ΔΕΝ ὑπάρχει…

Λύσις χωρὶς φτώχεια ΔΕΝ ὑπάρχει...Τίποτε δεν εξαρτάται από έξω.
Η βιώσιμη λύση θα γεννηθεί μέσα και έχει σε πρώτη φάση να κάνει με τους μισθούς των κρατικών υπαλλήλων και τις συντάξεις των απομάχων.

Κάποιος πρέπει να πει στους πρώτους ότι δεν έχει σημασία πόσο κουράζονται για να μας υπηρετούν από τα γραφεία τους, αλλά πόσο μπορούμε να τους πληρώνουμε.
Και κάποιος πρέπει να πει στους συνταξιούχους ότι οι κρατήσεις τους (ακόμη και αν πράγματι κάποτε πληρώθηκαν) έχουν δυστυχώς χαθεί. Υπό αυτήν την έννοια, αν μπορεί ένας χαμηλοσυνταξιούχος του ΙΚΑ να ζήσει με τα λίγα που παίρνει, με τα ίδια μπορεί να ζήσει και ένας απόστρατος ή ένας δικαιούχος άλλου ευγενούς ταμείου.

Είπαμε, τα λεφτά χάθηκαν και δεν του τα χρωστάει κανείς. Θα πρέπει να του εξηγηθεί ότι δεν έχει πλέον σύνταξη, αλλά βοήθημα. Και το κριτήριο πια είναι να μπορέσει να ζήσει και όχι να πάρει πίσω τα υποτιθέμενα πληρωμένα. Αυτά τα πήραν άλλοι από καιρό και τα έκρυψαν σε ασφαλείς κρυψώνες.

Αυτά τα πράγματα δεν τα είπε καμμία θεσμική φωνή μέχρι τώρα. Από τους πολιτικούς ακούγονταν μόνο ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν να παίρνουμε χαμηλούς μισθούς και ότι οι ίδιοι αντιστέκονται για να μας προστατεύσουν.

Όλα τα άλλα είναι παραμύθια χωρίς δράκο.
Λύση χωρίς φτώχια δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει.

Ο «κοπρολαός» δείχνει να το καταλαβαίνει.
Μένει να το καταλάβει και η αστική του τάξη.

Θέμης Καζαντζίδης

φωτογραφία

(Visited 90 times, 1 visits today)
Leave a Reply