Ἡ «πρώτη φορὰ ἀριστερά» μᾶς προσφέρει ἕνα …φρέσκο μνημόνιο!!!

977 σελίδες νόμων θα ψηφίσουν σήμερα τα ξεφτέρια της κυβερνήσεως.
Μπορείτε να καταλάβετε ποιος και πότε τα έγραψε όλα αυτά, ώστε να μην κουράζονται άσκοπα οι …διάνοιες της πολιτικής.

Νέες εξουσίες στα λαμόγια και τους τοκογλύφους της Τράπεζας της «Ελλάδας», που θα αναλάβουν την …εξυγίανση! Ἡ «πρώτη φορὰ ἀριστερά» μᾶς προσφέρει ἕνα ...φρέσκο μνημόνιο!!!

Σαν να αναθέτεις στον Τσοχατζόπουλο και τον Βενιζέλο να εξυγιάνουν την Δικαιοσύνη στην Ελλάδα.

Όσοι είναι σε θέση να ασχοληθούν με το επικό αυτό σχέδιο νόμου μπορούν να το βρουν εδώ.

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

3 thoughts on “Ἡ «πρώτη φορὰ ἀριστερά» μᾶς προσφέρει ἕνα …φρέσκο μνημόνιο!!!

  1. Διαφθορά και το ήθος της «πρώτη φορά Αριστεράς…» : Ερώτηση στη Βουλή για υπουργό με offshore

    Προς τους:

    1) Πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα

    2) Υπουργό Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Π. Νικολούδη

    3) Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλο

    4) Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο

    ΕΡΩΤΗΣΗ

    Αθήνα, 21-07-2015

    ΘΕΜΑ: Διαφθορά και το ήθος της «πρώτη φορά Αριστεράς…»

    Στον πυρήνα των προεκλογικών διακηρύξεων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και, εν συνεχεία, συνεχών δηλώσεων μελών της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού, βρίσκονται βαρύγδουπες αναφορές για «την καταπολέμηση της διαφθοράς» και την «..εισαγωγή ενός νέου ήθους διαφάνειας και αξιοκρατίας». Και μπορεί η θεωρία αυτή να αποτελεί ένα εξαιρετικό πλαίσιο ηθικής και δεοντολογίας για τη διακυβέρνηση, που μας βρίσκει όλους σύμφωνους, η πράξη, όμως, της έξι μηνών «αριστερής διακυβέρνησης», δεν συνάδει καθόλου με τη ρητορεία περί ηθικής που η ίδια έχει με ένταση αναπτύξει.

    Μετά από έξι μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπάρχουν πολλά περιστατικά καταστρατήγησης αυτής της ηθικής. Αναφέρουμε μόνο κάποια εξ αυτών, αφού η πληθώρα των περιπτώσεων δεν επιτρέπει την εδώ καταγραφή τους:

    Ο αν. Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γ. Κατρούγκαλος, αρμόδιος για θέματα δημοσίων υπαλλήλων, υπέγραψε ιδιωτικά συμφωνητικά με εκατοντάδες απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους, όπου προβλέπεται να λαμβάνει προμήθεια 12% από τα ακαθάριστα ποσά των αποζημιώσεων που θα λάμβαναν σε περίπτωση επαναπρόσληψης. Τα συμφωνητικά αυτά κατατίθενται σε ΔΟΥ και δικηγορικούς συλλόγους ακόμη και μετά τις εκλογές. Ο κ. Υπουργός υποστήριξε με ανακοίνωσή του ότι δέχεται άδικη επίθεση «… Η εκστρατεία αυτή σκοπό έχει να πλήξει την κυβέρνηση σε εκείνο το σημείο που αποτελεί το βασικό της πλεονέκτημα: την ηθική υπεροχή έναντι των κυβερνήσεων του παλαιοκομματισμού και της διαπλοκής», απέφυγε, ωστόσο, να απαντήσει επί της ουσίας.

    Ο αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Μάρδας φαίνεται ότι, ενώ είχε ήδη αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα, μετέφερε χρήματα σε τράπεζα του εξωτερικού. Την αρχική διάψευσή του για το γεγονός αυτό, ακολούθησε δήλωσή του για μεταφορά χρημάτων στην αλλοδαπή, προκειμένου να σπουδάσει η κόρη του, ενώ ανέφερε ότι «…και η σύζυγός μου κινεί χρήματα και ούτε ξέρω τι κάνει και η σύζυγός μου μπορώ να σου πω», ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «… Ε, αυτό το ‘χει κάνει ο μισός πλανήτης». Βέβαια, διέψευσε κατηγορηματικά το γεγονός ότι το έκανε υπό το φόβο ενός grexit.

    Ο λαλίστατος τέως Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκης, ουδέποτε σχολίασε, πόσο μάλλον διέψευσε, την ενοικίαση της εξοχικής κατοικίας της συζύγου του προς 5.000 Ευρώ την εβδομάδα, καθώς και του διαμερίσματος στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, δίχως να φέρουν το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του ΕΟΤ (παράβολα, δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ, κλπ).

    Η αγωνιστική διάθεση της Προέδρου της Βουλής κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου δεν αφορά και στην παράνομη λήψη επιδόματος ανήλικων τέκνων από την μητέρα της και Αντιπροέδρου του ΕΣΡ κ. Λίνα Αλεξίου, η οποία όχι μόνο εξακολούθησε να λαμβάνει παρανόμως το ως άνω επίδομα, αφού δεν ενημέρωσε για τις μεταβολές το Ταμείο ως όφειλε, αλλά και αρνείται να επιστρέψει τα παρανόμως καταβληθέντα επιδόματα. Η ομιλητικότατη κ. Κωνσταντοπούλου φαίνεται να έχει χάσει… τη λαλιά της για το εν λόγω θέμα.

    Η προκλητική αύξηση των αποδοχών του νέο-διορεισθέντος Προέδρου των ΕΛ.ΠΕ. κ. Στ. Τσοτσορού από τις 170.000 στις 280.000 Ευρώ ετησίως λίγες μόλις μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών και ενώ η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες κρατικής χρεοκοπίας, μπορεί να αναιρέθηκε μετά την δημόσια κατακραυγή που δημιουργήθηκε, αλλά η αρχική αποδοχή της από την κυβέρνηση προκαλεί μέγιστο ζήτημα ηθικής τάξης.

    Η τοποθέτηση του κ. Γ. Μπενίση, συντρόφου της Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρ. Δούρου, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τηςΕΥΔΑΠ, δίχως μάλιστα να πληροί τα προβλεπόμενα επιστημονικά και αξιοκρατικά προσόντα. Η τοποθέτηση στενών συγγενικών προσώπων σε διάφορες θέσεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, σε μια περίοδο μάλιστα που η ανεργία καλπάζει σε υψηλά επίπεδα, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και θέτει σε αμφιβολία οιαδήποτε δήλωση περί αξιοκρατίας και απο-κομματικοποίησης του δημόσιου τομέα.

    Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένος δίνει στη δημοσιότητα λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ με ονόματα προσώπων και φορέων που χρηματοδοτήθηκαν από αυτό για δράσεις καταπολέμησης της γρίπης δίχως, όπως ο ίδιος αναφέρει να υπάρξει έργο, αλλά απέφυγε να απαντήσει εάν το ποσό των 85.000 Ευρώ, που εμφανίζεται στη λίστα, αφορά στον βουλευτή τωνΑΝΕΛ κ. Ν. Νικολόπουλο.

    Ο νεοδιορισθέντας Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Πολάκης έχει ομολογήσει δημοσίως – σε συνέδριο της ΚΕΔΕ- ότι, ως Δήμαρχος Σφακίων, «… διατηρούσε διπλό ταμείο στο Δήμο του, ένα μαύρο και ένα άσπρο,» προκειμένου να έχει έσοδα.

    Το πιο πρόσφατο συμβάν αφορά στην υπόθεση ανάληψης μεγάλου χρηματικού ποσού «… από την μητέρα» της τέως αν. Υπουργού Οικονομικών κ. Ν. Βαλαβάνη, και από λογαριασμό που σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας της πρώην Υπουργού στο τηλεοπτικό σταθμό Mega «… συνδικαιούχοι είναι και τα παιδιά της», λίγες μόλις μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών, προκαλεί το σύνολο των πολιτών που ακόμη και σήμερα σχηματίζουν ουρές έξω από τα ΑΤΜ για να λάβουν ένα μικρό ποσό για την κάλυψη των αναγκών τους.

    Η «πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση» έχει εισαγάγει νέα «αριστερά ήθη» στον ελληνικό δημόσιο βίο;

    Ανακύπτουν συνεχώς σημαντικά ζητήματα ηθικής τάξης που η Κυβέρνηση και, ιδίως, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός οφείλουν να αντιμετωπίσουν.

    Το ηθικό πλεονέκτημα που η κυβέρνηση επικαλέστηκε επανειλημμένως οφείλει να το αποδείξει. Οι μεγαλοστομίες αποτελούν κενό γράμμα, εάν δεν αποδεικνύονται καθημερινώς με πράξεις. Και τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα μελών της κυβέρνησης δείχνουν το αντίθετο. Το λόγο έχει ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί.

    Κατόπιν των ανωτέρω,

    ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

    Ποιες πολιτικές θα εισάγετε για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και την επίδειξη μηδενικής ανοχής σε τέτοιες συμπεριφορές;
    Είναι διατεθειμένη η Κυβέρνηση να διευκολύνει το έργο της δικαιοσύνης, προκειμένου να ελεγχθούν οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών μελών του υπουργικού συμβουλίου, ιδιαιτέρως δε μελών του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης, καθώς και συγγενών τους Α’ και Β’ Βαθμού και συνεργατών τους;
    Υπάρχει μέλος της Κυβέρνησης που, παράλληλα, διατηρεί off shore εταιρεία;
    Υπάρχουν μέλη της Κυβέρνησης που, υπό τη φημολογία και μόνο της προκήρυξης εκλογών το Δεκέμβριο του 2014, μετέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά σε τράπεζες στην αλλοδαπή; Προτίθεστε να ελέγξετε από τις αρχές Δεκεμβρίου 2014 και μετά; Πόσα και ποια πολιτικά πρόσωπα διατηρούν λογαριασμούς στο εξωτερικό;
    Είναι διατεθειμένος ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί με έρευνα προς κάθε κατεύθυνση και πολιτική πτέρυγα και με τη συμβολή όλων μας όπου και όταν απαιτείται με δράσεις ουσιαστικές, ώστε να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της διαφθοράς και την εδραίωση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας;
    Το πολιτικό σύστημα από συμπεριφορές, που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, πολιτικών προσώπων όλων των αποχρώσεων και είναι χρέος ΟΛΩΝ ΜΑΣ να το θωρακίσουμε. Οι πρωτοβουλίες πρέπει να ξεκινήσουν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

    Οι ερωτώντες Βουλευτές

    1. Λευτέρης Κ. Αυγενάκης

    2. Κυριάκος Μητσοτάκης

    3. Άδωνις Γεωργιάδης

    4. Ιωάννης Βρούτσης

    5. Μαυρουδής Βορίδης

    6. Χρήστος Σταικούρας

    7. Κώστας Βλάσης

    8. Θανάσης Δαβάκης

    9. Δημήτρης Κυριαζίδης

    10. Στέργιος Γιαννάκης

    11. Γεώργιος Γεωργαντάς

    12. Μαρία Αντωνίου

    13. Ανδρέας Κατσανιώτης

    14. Σίμος Κεδίκογλου

    15. Χρήστος Μπουκώρος

    16. Γιώργος Στύλιος

    17. Τιμολέων Κοψαχείλης

    18. Θεόδωρος Καράογλου

    19. Γιώργος Βαγιωνάς

    20. Γιώργος Βλάχος

    21. Κωνσταντίνος Τζαβάρας

    http://www.thetoc.gr/politiki/article/erwtisi-tis-nd-gia-upourgo-me-offshore

Leave a Reply