Φορτώνοντας τοὺς δήμους μὲ ῥαδιενεργὰ ἀπόβλητα…

«…Η Γαλλία θέλει να κατασκευάσει έναν νέο σταθμό αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων στα γαλλογερμανικά σύνορα. Στο γειτονικό γερμανικό κρατίδιο του Ζάαρλαντ εγείρονται ενστάσεις, ενώ η κυβέρνηση αδρανεί.

Οι πυρηνικοί σταθμοί απελευθερώνουν πυρηνικά απόβλητα, τα οποία καταστρέφονται μετά από δεκάδες έως και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Το γεγονός αυτό προκαλεί έντονο προβληματισμό σε πολλούς Γερμανούς που ζουν στα γαλλογερμανικά σύνορα, δεδομένου ότι η Γαλλία σχεδιάζει την κατασκευή ενός νέου σταθμού πυρηνικών αποβλήτων στην περιοχή….»

H κυβέρνηση φορτώνει στους δήμους ραδιενεργά υλικά! – Ο Κουρουμπλής συμφωνεί;

Τώρα που θα εξασφαλίσουμε την  «προληπτική ιατρική» με κολονοσκοπήσεις δια χειρός Κουρουμπλή, ήρθε και η ώρα της «Βιώσιμης Αναπτύξεως» μέσω «αντισταθμιστικών οφελών» – Δωρεάν κηδείες, δηλαδή;

Σύμφωνα με το άρθρο 22 του υπό διαβούλευση ΠΔ :
«παρέχονται αντισταθμιστικά οφέλη στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοικήσεως α’ βαθμού της περιοχής στην οποία θα δημιουργηθεί εγκατάσταση διαθέσεως ραδιενεργών αποβλήτων.

Τα αντισταθμιστικά οφέλη έχουν κοινωνικό, οικονομικό, αναπτυξιακό, περιβαλλοντικό, πολιτιστικό, ή άλλο χαρακτήρα, ανάλογα με τις ανάγκες της περιοχής. Ο αρμόδιος για την ΕΕΑΕ υπουργός συνεργάζεται με τους αρμόδιους φορείς και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη μορφή και το ύψος των αντισταθμιστικών οφελών, τα οποία καθορίζονται με κοινή απόφαση του αρμοδίου για την ΕΕΑΕ υπουργού και των καθ’ ύλην αρμοδίων υπουργών.»

Δηλαδή καλεί για ταφή επικίνδυνων αποβλήτων με αντάλλαγμα «Αντισταθμιστικά οφέλη» ακόμα και … πολιτιστικού χαρακτήρα! Θα φέρουν τον αρκουδιάρη να βαράει το νταούλι!

Η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία αντιδρά κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής, μέσω επιστολής προς το υπουργείο η οποία ανέφερε,

«Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πυρηνικοί αντιδραστήρες πλην του Δημοκρίτου και η ποσότητα των ιατρικά ραδιενεργών αποβλήτων δεν είναι τεράστια, αναρωτιόμαστε ποιος μπορεί να πρότεινε κάτι τέτοιο και ποια αντισταθμιστικά οφέλη μπορούν να καλύψουν αυτόν τον αιώνια θανάσιμο κίνδυνο για οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας.

»Ο ελληνικός λαός ο οποίος έχει ήδη καταφέρει να σταματήσει την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στην Εύβοια και αντιδρά στην κατασκευή ακόμη και χώρων επεξεργασίας κοινών αποβλήτων στην γειτονιά του είναι σίγουρο ότι θα αντιταχθεί σε μια τόσο παράλογη πρόταση.

»Το υπουργείο να ανακαλέσει άμεσα την συγκεκριμένη πρόταση η οποία, θα μπορούσε ν’ αποτελέσει κερκόπορτα για την δημιουργία θανάσιμα επικίνδυνων περιοχών στην χώρα μας για την αποθήκευση ραδιενεργών καταλοίπων της ΕΕ, όπως ήδη έχουν δημιουργηθεί σε άλλες φτωχές χώρες των Βαλκανίων».

Η Ελλάδα δεν έχει, αλλά μπορεί και να εισάγει, σωστά; Εξάλλου κάτι τέτοιο γίνεται και σε όλες τις τριτοκοσμικές χώρες, όπως στην Αφρική. 

Αλήθεια… Ο Κουρουμπλής τι λέει για όλα αυτά; Πως γίνεται να ανησυχεί από την μια για την αύξηση καρκίνου στην Ελλάδα κι από την άλλη να μην τσιτώνει πρώτος και καλλίτερος σε κάτι τέτοιο; Η απάντηση:

  • Το θράσος και η αναισθησία της πρώτης φοράς αριστερά δεν έχει όρια!!!

    Να με συμπαθάτε, αλλά δεν θα πέσω στην στημένη παγίδα των συνιστωσών, που τώρα διαιρούν το ΣΎΡΙΖΑ σε ευρωπαϊστές και δήθεν επαναστάτες της δραχμής, για τον πολύ απλό, απλούστατο λόγο:

    Συνεχίζουν να μας ψεκάζουν με την ανοχή και των δυο τάσεων!

    Όσο για τον χοντρόπετσο Καμμένο, τα λόγια είναι απλά περιττά. Για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε ότι αν με κάποιο τρόπο δεν εξασφαλισθεί το «θα» τον θαθατζήδων πολιτικών, μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν «θα» αναγνωρίζεται!

    Κάθεται ο κόσμος και τσακώνεται, και σπάει την κεφάλα του, αν θα δει το πορτοφόλι του να αδειάζει από ευρώ ή από δραχμές, λες και αυτό θα κάνει την διαφορά. Δυστυχώς το βλέπεις ακόμα και από άτομα δήθεν αφυπνισμένα και ευαισθητοποιημένα στο θέμα των ψεκασμών, έχουν ξεχάσει τα πάντα κι όλη την ημέρα ασχολούνται με τον Μαμμωνά και με ποιο νόμισμα θα τον λατρέψουμε καλλίτερα.

    Δεν λέω, η επιβίωση είναι μεγάλο πράγμα, το σπουδαιότερο, αλλά για ποια επιβίωση μιλάμε όταν σε δολοφονούν με χημικά όλη την ημέρα και σου διαλύουν το νευρικό σύστημα με ακτινοβολία; Που την είδατε τέτοια επιβίωση. Αργός θάνατος, λέγεται και η υποκρισία και αναισθησία και το θράσος των αριστερών του κώλου δεν έχει ματαγίνει.

    Παλιά σταματούσαν τα ψεκάσματα έστω ένα με δυο μήνες. Τα τελευταία μνημονιακά χρόνια μας είχε μείνει ο Αύγουστος. Με την αριστερά μας μέσα, τον φάγαμε και τον Αύγουστο. Ό,τι πει ο Ομπάμα! Ό,τι πουν τα κέντρα στο Τέξας που επισκέπτονται. Τα Ινστιτούτα του Σόρος που πάνε και δίνουν διαλέξεις!

    Θέλουν και τον Αύγουστο; Και τον Αύγουστο! Να μην μείνει κολυμπηθρόξυλο όρθιο. Όλοι να είναι άρρωστοι με πονοκεφάλους και κομμάρες, αρρώστιες καλοκαιριάτικα, πόνους στα κόκαλα και μπόλικες καιρικές βόμβες να χαλούν τις καλλιέργειες. Έτσι ρε θα βγούμε στην δραχμή;;; Θα φυτεύουμε ντομάτες και θα μαζεύουμε πελτέ με χημικά; Ου να μου χαθείτε! Και μέσα σ’ όλα έχεις κι έναν Κουρουμπλή! Ήρθε κι έδεσε η σούπα! Τι λέει αυτός ο κύριος; «Μελέτες λένε θα αυξηθεί ο καρκίνος στην Ελλάδα, γι’ αυτό ή θα κάνετε τις εξετάσεις ως «προληπτική ιατρική» ή όταν αρρωστήσετε θα πληρώσετε το 50%»!

    Να σου πω κε Κουρουμπλή τι είναι πιο προληπτικό από την προληπτική ιατρική; Να πάψεις να με ψεκάζεις, να πάψεις να με πυροβολείς με την τόση ακτινοβολία και να μπορώ να πάρω τις καλές UV του ήλιου χωρίς μαζί και τον καρκίνο όλου του άλλου πακέτου. Να μπορώ να κοιμάμαι ήσυχη το βράδυ χωρίς τα ψυχοτρονικά κόλπα του στρατιωτικού συμπλέγματος των γκλομπαλιστών να μου χαλούν την πλέον ζωτική ανάγκη, τον ύπνο! Να βλέπω στο φαΐ μου ποιο έχει μεταλλαγμένα και ποιο όχι. Και να πίνω νερό καθαρό χωρίς εκείνο το χλώριο, λες και πίνω νερό από πισίνα.

    Αυτή είναι πρόληψη, κε Κουρουμπλή και όχι οι δήθεν λύσεις που προτείνεις για να κονομήσουν μερικές φαρμακευτικές και ιατρικά κέντρα. Κατάλαβες κε Κουρουμπλή;

    Που να καταλάβεις. Πουλήσατε όλοι την ψυχή σας στο διάολο πριν καν προλάβετε να της πείτε καλημέρα…

    ὅλα τὰ νέα
    all newz

Το συμπτωματικά περίεργο είναι ένα άλλο δημοσίευμα σήμερα στην γερμανική εφημερίδα dw.com με τίτλο:

Πυρηνικά απόβλητα 100.000 ετών; «Νein!»

Η Γαλλία θέλει να κατασκευάσει έναν νέο σταθμό αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων στα γαλλογερμανικά σύνορα. Στο γειτονικό γερμανικό κρατίδιο του Ζάαρλαντ εγείρονται ενστάσεις, ενώ η κυβέρνηση αδρανεί.

Οι πυρηνικοί σταθμοί απελευθερώνουν πυρηνικά απόβλητα, τα οποία καταστρέφονται μετά από δεκάδες έως και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Το γεγονός αυτό προκαλεί έντονο προβληματισμό σε πολλούς Γερμανούς που ζουν στα γαλλογερμανικά σύνορα, δεδομένου ότι η Γαλλία σχεδιάζει την κατασκευή ενός νέου σταθμού πυρηνικών αποβλήτων στην περιοχή. Η εύρεση της κατάλληλης περιοχής για την εναπόθεση πυρηνικών αποβλήτων είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα υπόθεση διότι απαιτούνται ιδιαίτερες γεωλογικές συνθήκες. Ωστόσο όταν τελικά βρεθεί μία τέτοια τοποθεσία οι κάτοικοι εγείρουν ενστάσεις. Πολύ δύσκολα δέχονται την κατασκευή ενός τέτοιου χώρου στην περιοχή τους.

Γαλλικά σχέδια

Oι ήδη υπάρχουσες εγκατάστασεις στην Μπουρ

Η Γαλλία εδώ και δεκαετίες βασίζεται αποκλειστικά στην πυρηνική ενέργεια. Σήμερα προσπαθεί να βρει νέους χώρους για την ασφαλή αποθήκευση των μεγάλων ποσοτήτων πυρηνικών αποβλήτων που παράγονται. Έτσι επέλεξε και την επίμαχη εγκατάσταση στην Μπουρ, μια μικρή πόλη της ανατολικής Γαλλλίας, περίπου 120 χλμ. από τα γερμανικά σύνορα. Στην Μπουρ έχει την έδρα της ειδική ομάδα πυρηνικών επιστημόνων που μελετούν τα συστήματα ασφαλούς διαχεορίσεως πυρηνικών αποβλήτων σε βάθος 500 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης. Σύμφωνα με την γαλλική υπηρεσία ANDRA που είναι αρμόδια για την διαχείριση πυρηνικών αποβλήτων οι εγκαταστάσεις της Μπουρ προσφέρουν αυτή την δυνατότητα. Τα πυρηνικά απόβλητα μπορούν να αποθηκευθούν εκεί για 100 περίπου χρόνια. Στην συνέχεια οι εγκαταστάσεις μπορούν να κλείσουν οριστικά, ούτως ώστε τα πυρηνικά απόβλητα να αποσυντεθούν σταδιακά σε βάθος αιώνων.

Έντονες αντιδράσεις στην δυτική πλευρά του Ρήνου

Η Γαλλία πάντως φαίνεται ότι σχεδιάζει χωρίς… τον ξενοδόχο. Μετά την γνωστοποίηση των προθέσεων της γαλλικής κυβερνήσεως ξέσπασε κύμα διαδηλώσεων στο γειτονικό γερμανικό κρατίδιο του Ζάαρλαντ. Η τοπική κυβέρνηση βρίσκεται σε αναβρασμό, κάτι που το γαλλικό υπ. Περιβάλλοντος δεν φαίνεται να συμμερίζεται. «Συμφωνήσαμε για την δημιουργία του συγκεκριμένου χώρου αποθηκεύσεως πυρηνικών αποβλήτων πριν από πολλά χρόνια», ανέφερε πρόσφατα η Σεγολέν Ρουαγιάλ, υπ. Περιβάλλοντος της Γαλλίας, υπογραμμίζοντας βέβαια ότι εάν στο μεταξύ βρεθεί άλλη καλλίτερη εναλλακτική, είναι δυνατή η αλλαγή του αρχικού σχεδιασμού. Σε αυτό φαίνεται να συμφωνεί και ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Στο μεταξύ, πέρα από την τοπική κυβέρνηση του Ζάαρλαντ, και οι Γερμανοί Πράσινοι τάσσονται κατά των γαλλικών σχεδίων. Έντονη κριτική από γερμανικής πλευράς άσκησε και ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Τζο Λάινεν, ο οποίος εκτιμά ότι «παραβιάζονται οι κανόνες της διαφάνειας καθώς και της καλής γειτνίασης», θεωρώντας επίσης ότι θα έπρεπε να ζητηθεί και η γνώμη της γερμανικής βουλής για το θέμα.

Ωστόσο αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι η αδράνεια της γερμανικής κυβερνήσεως. Παρά την εμμονή της κυβερνήσεως Μέρκελ στην ενεργειακή στροφή στην πράσινη ενέργεια, μετά το πυρηνικό δυστύχημα στην Φουκουσίμα, τα γαλλικά σχέδια φαίνεται να την αφήνουν αδιάφορη. Σύμφωνα με την πάγια θέση του κυβερνητικού συνασπισμού η κατασκευή του επίμαχου χώρου αποθηκεύσεως πυρηνικών αποβλήτων εναπόκειται αποκλειστικά στο πεδίο αρμοδιοτήτων της γαλλικής κυβερνήσεως.

 Υπάρχει περίπτωση να συνδέονται αυτά τα δυο;

Εκτός από το γεγονός ότι θέλουν να μειωθεί ο πλανήτης από πληθυσμούς, υπάρχει περίπτωση να συνδέονται αυτά τα δυο; Είναι ποτέ δυνατόν να κάνουν τους δήμους αποθήκες καρκινογόνου υλικού; Και φυσικά μιλάμε για τους δήμους της περιφέρειας και τους φτωχούς δήμους -όπου φτωχός και η μοίρα του- δύσκολο να φανταστούμε μια τέτοια αποθήκη στο Παλαιό Ψυχικό ή στην Εκάλη.

Έτσι θα βοηθήσει η αριστερά τους αδύναμους δήμους; Ανταλλάσσοντας παροχές με καρκίνο; Ρεσιτάλ γαϊδουριάς και αυξήσεως της κοινωνικής ανισότητας έχουν δώσει!!!

ὅλα τὰ νέα
all newz

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply

Discover more from Φιλονόη καὶ Φίλοι...

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading