Γιατί ἐλέγχουν τόν καπνό κι ὄχι τόν …μαϊντανό;

Ακόμα και για την …«αριστερή» κυβέρνηση ο καπνός πρέπει να φορολογείται βαρειά κι ο εθισμός που προκαλεί να μετατρέπεται σε χρήμα.
Όσοι διανοηθούν να καλλιεργήσουν καπνό χωρίς άδεια θα καταλήξουν στην φυλακή.
Ο αφορολόγητος καπνός είναι επιπλέον κι …«επικίνδυνος» για την υγεία, μας ενημερώνει ο Υπουργός, για να πείσει τους καπνιστές να πληρώνουν τους εξωφρενικούς φόρους στα τσιγάρα των πολυεθνικών.

Γιατί έχουν όμως τόση εμμονή με τον καπνό κι όχι με τον μαϊντανό;
Γιατί απαγορεύεται να καλλιεργεί κάποιος καπνό χωρίς ειδική άδεια, ενώ επιτρέπεται να καλλιεργεί ό,τι άλλο θέλει;
Γιατί επέλεξαν τον καπνό να τον ελέγχουν και να τον φορολογούν από την σπορά μέχρι και την κατανάλωση;
Γιατί απλά το κράτος γνωρίζει πολύ καλά τις εθιστικές ιδιότητες του καπνού και ξέρει ότι οι καπνιστές είναι διατεθειμένοι να ξοδεύουν το 1/3 του μισθού τους για να ξεπερνούν το στρες που τους δημιουργεί η έλλειψη νικοτίνης. Γιατί ἐλέγχουν τόν καπνό κι ὄχι τόν ...μαϊντανό;

Ενώ λοιπόν γνώριζε το κράτος …«προνοίας»  τις εθιστικές και τις βλαπτικές ιδιότητες του καπνού, όχι μόνον έδωσε άδεια κυκλοφορίας των προϊόντων καπνού, αλλά τα υπέβαλε και σε ειδικό καθεστώς για να εκμεταλλευθεί οικονομικά τους εθισμένους καπνιστές.
Γιατί ξέρουν ότι ο καπνιστής είναι δέσμιος του καπνού κι αυτό είναι μία χρυσή ευκαιρία για τους τοκογλύφους να βάλουν το χέρι τους στις τσέπες των πολιτών.
Άλλωστε οι δανειστές μας μέχρι και πολέμους κατά της Κίνας χρηματοδότησαν προκειμένου να πωλούν ελεύθερα το όπιο στους Κινέζους τοξικομανείς.

Ξεχασμένες ἱστορίες τῆς Ἀνατολῆς α΄!

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply