Κάποιοι πάντα κερδίζουν…

O Dan Loeb κέρδισε   500 εκατομμύρια δολάρια αγοράζοντας Ελληνικά Ομόλογα στο 1/3 της τιμής τους! Κάποιοι πάντα κερδίζουν...2

 

Daniel S. Loeb

Μετά μας τα ξαναπούλησε και  τα ξαναγοράσαμε στην διπλή τιμή!

Στοιχημάτισε υπέρ της Ελλάδας και κέρδισε 500 εκατ. δολάρια!Κάποιοι πάντα κερδίζουν...1

Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, επικεφαλής γνωστού hedge fund, στοιχημάτισε ότι η Ελλάδα δεν θα βγει από την ευρωζώνη και δικαιώθηκε.
Ο λόγος για τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Νταν Λεμπ, επικεφαλής του hedge fund Third Point, ο οποίος διατήρησε το μεγαλύτερο μέρος του 1 δισ. δολαρίων που είχε επενδύσει σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και αποκόμισε το αστρονομικό ποσό των 500 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με τους Financial Times.

Σύμφωνα με τους traders, όπως γράφουν οι Financial Times, η Third Point είναι το μεγαλύτερο hedge fund που διατηρεί ελληνικά ομόλογα.

Η ελληνική κυβέρνηση αντάλλαξε τα ομόλογά της έναντι 34 λεπτών, στο ένα τρίτο της ονομαστικής αξίας τους, ενώ ο Νταν Λεμπ τα είχε αγοράσει προς μόλις 17 λεπτά (τον περασμένο Ιούλιο βάσει της τιμής) και τόσο απλά σε μερικούς μήνες διπλασίασε τα κέρδη του.

Η εταιρεία απεφάσισε να διατηρήσει τα ομόλογα που είχε αγοράσει το καλοκαίρι γιατί ο Λεμπ πίστευε πως η τιμή τους θα αυξανόταν το 2013.

Η εταιρεία του Λεμπ άρχισε να αγοράζει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου στις αρχές του 2012 και αφού είχε κερδίσει από το πορτογαλικό χρέος.

Μάλιστα, οι Financial Times σημειώνουν πως οι άνθρωποι του Loeb είναι σε συνεχή επικοινωνία με την Αθήνα, ώστε να μαθαίνουν πράγματα από πρώτο χέρι και να είναι σε θέση να κάνουν τις δικές τους εκτιμήσεις για τις επενδύσεις τους στο μέλλον.

Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ενδιαφερθούν για εκ νέου επαναγορά ελληνικών ομολόγων εντός του 2013.

Σύμφωνα με τους Financial Times, εκπρόσωπος της Third Point, που διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο 10 δισεκατομμυρίων ευρών, αρνήθηκε οποιοδήποτε σχόλιο.

πηγή

Καταλάβατε τι σημαίνει οι συναλλαγές να γίνονται μεταξύ …ΦΙΛΩΝ  και πόσο εγκληματικό είναι να τοποθετούνται στην κυβέρνηση άνθρωποι των τοκογλύφων, που εννοείται ότι εκπροσωπούν τα ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ κι όχι τα δικά μας;;;

Με τα τσιράκια των τοκογλύφων στην κυβέρνηση μας ληστεύουν εκ του ασφαλούς ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ, με κάθε ευκαιρία, στεγνώνοντας την Ελληνική οικονομία και μετατρέποντας σε φτωχούς τα 2/3 των Ελλήνων.

Σίγμα

 

(Visited 99 times, 1 visits today)
Leave a Reply