Σέ ποιούς ἀφορᾶ τό ἀποτέλεσμα τῶν ἐκλογῶν;

Σέ ποιούς ἀφορᾶ τό ἀποτέλεσμα τῶν ἐκλογῶν;Το αποτέλεσμα των εκλογών αφορά αποκλειστικά και μόνο στις μερικές χιλιάδες κομματανθρώπους, όλων των αποχρώσεων, που είτε θα γίνουν βουλευτές και θα τακτοποιηθούν πλουσιοπάροχα, είτε θα καταλάβουν τις καλοπληρωμένες και σιγουροπληρωμένες θέσεις της, κατ’ ευφημισμόν, κρατικής διοικήεως και θα απαλλαγούν από το άγχος της εργασίας και της καθημερινότητας, σε χαλεπούς καιρούς βαθειάς κρίσεως. Κανέναν άλλον.
Όλοι οι άλλοι είναι εδώ για να πληρώνουν το πάρτυ, έστω και πιο υποτονικό πια και θα συνεχίσουν να το πληρώνουν, ό,τι κι αν ψηφίσουν, όποιον και αν εκλέξουν.

Όσοι φανατίζονται και αγωνιούν, έχοντας για μια ακόμη φορά υποκύψει στην σαγήνη των ψεύτικων διλημμάτων, πιστεύοντας ότι η ψήφος εδώ ή εκεί θα κάνει τάχα μου διαφορά, δεν κάνουν τίποτα παραπάνω από του να επηρεάζουν τα ποσοστά της μοιρασιάς της θαλπωρής του κράτους, ανάμεσα στους επιτήδειους, αυτούς που δήθεν θα συνεργαστούν για να σώσουν για μια ακόμη φορά την χώρα. Και φυσικά να προετοιμάζουν την επομένη απογοήτευσή τους.

Θέμης Καζαντζίδης

φωτογραφία

(Visited 262 times, 1 visits today)
Leave a Reply