Ὁ ὀργανισμὸς τοῦ ΔΟΛου χαίρεται μὲ τὴν «δικαίωσιν» τῆς …Energean!!!

Για κάποιον λόγο ΤΟ ΒΗΜΑ χαίρεται με την «δικαίωση» της Energean…

Ὁ ὀργανισμὸς τοῦ ΔΟΛου χαίρεται μὲ τὴν «δικαίωσιν» τῆς ...Energean!!!«… Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τα Ελληνικά Πετρέλαια αναφορικά με τη διενέργεια σεισμικών ερευνών στην Λεκάνη του Πρίνου δίνει με σημερινή ανακοίνωση η Energean Oil & Gas, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής. Όπως αναφέρει, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με τη

ν 7642/2015 απόφασή του απέρριψε τις αιτήσεις με τις οποίες τα ΕΛΠΕ ζητούσαν να απαγορευθεί η συνέχιση των ερευνών, η επεξεργασία και διάθεση των στοιχείων που συλλέχθηκαν, η κατάσχεσή τους καθώς και να απειληθεί με χρηματική ποινή η Energean.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas Μαθιός Ρήγας εκφράζει τον προβληματισμό του και κάνει λόγο για «συμφέροντα που συστηματικά προσπαθούν να εμποδίσουν την διενέργεια ερευνών σε ιδιαίτερα ελπιδοφόρες περιοχές». «Η παρέμβαση αυτών των συμφερόντων, υποστηρίζει ο ίδιος, είχε τελικά ως μόνο αποτέλεσμα να μην αντληθούν δεδομένα στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περιοχή του Άθω, τα οποία βεβαίως δεν στερήθηκε μόνο η εταιρεία μας, αλλά και το ίδιο το ελληνικό Δημόσιο»….»

ΒΗΜΑ

(Visited 164 times, 1 visits today)
Leave a Reply