Τὸ βαπόρι τῆς ἡρωΐνης …χάθηκε!!!

Διαψεύδει την εφημερίδα των ψευτών …ο Υπουργός. Τὸ βαπόρι τῆς ἡρωΐνης ...χάθηκε!!!1

 

Ωραία…
Γιατί δεν παρεμβαίνει η Δικαιοσύνη για την αποδεδειγμένη διασπορά ψευδών ειδήσεων, που αφορούν μάλιστα στα σώματα ασφαλείας της χώρας;

Με τι μούτρα;, είναι η απάντηση…

Σίγμα

Δρίτσας: Δεν μετατέθηκαν λιμενικοί που ερεύνησαν την υπόθεση του Noor One

Τὸ βαπόρι τῆς ἡρωΐνης ...χάθηκε!!!2

Δεν υπήρξε ούτε μία μετάθεση στελέχους του λιμενικού σώματος που είχε συμβολή στην διερεύνηση της υποθέσεως του «Noor 1», με τους 2 τόνους ηρωίνης, διαβεβαίωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας…

Αφορμή για την δήλωση του υπουργού στάθηκε ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στην Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος έκανε λόγο «για αιφνίδια απομάκρυνση στελεχών του σώματος από την διερεύνηση της υποθέσεως».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επικαλέστηκε δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο μετατέθηκαν αιφνιδιαστικά από το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά, τρεις  λιμενικοί, που φέρονται ότι είχαν συμβάλει αποφασιστικά στην αποκάλυψη του παρανόμου φορτίου του πλοίου «Noor 1».

O υπουργός προσθέτει, επίσης, ότι οι ελάχιστες μεταθέσεις ή μετακινήσεις που πραγματοποιήθηκαν έγιναν μετά από αίτημα των ιδίων και δεν αφορούν σε στελέχη που συμμετέχουν στην διερεύνηση της υποθέσεως του Noor One.

Ο κ. Δρίτσας διαβεβαιώνει, τέλος, ότι για ακόμη μια φορά το υπουργείο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του λιμενικού θα ανταποκριθούν στην υποχρέωση για την πλήρη διαλεύκανση της υποθέσεώς, σε συνεργασία με τις ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές και ότι σε καμμία περίπτωση δεν πρόκειται να παρεμποδιστεί ή να καθυστερήσει η περαιτέρω έρευνα, λόγω μεταθέσεων ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

πηγή

Διετάχθη έρευνα για την πρόεδρο που θα δίκαζε την υπόθεση του Noor1Τὸ βαπόρι τῆς ἡρωΐνης ...χάθηκε!!!3

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, παρήγγειλε την διενέργεια έρευνας για την αιφνιδιαστική παραίτηση της προέδρου Εφετών, η οποία είχε κληρωθεί να προεδρεύσει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, το οποίο θα συνεδριάσει την ερχομένη Τρίτη για να δικάσει τους 33 κατηγορουμένους στην υπόθεση  των 2 τόνων ηρωίνης, που μετέφερε το δεξαμενόπλοιο «Noor 1», που είχε αποκαλυφτεί τον Ιούνιο του 2014.

Η πρόεδρος επικαλέστηκε λόγους υγείας και αντικαταστάθηκε από την αναπληρώτριά της. Για τον λόγο αυτό η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζήτησε να διερευνηθεί αν είναι υπαρκτοί και σοβαροί οι λόγοι υγείας που επικαλείται η δικαστής ή αν η τελευταία δέχθηκε απειλές.

Στον προϊστάμενο της επιθεωρήσεως του Αρείου Πάγου φάκελλος με αναφορές

Όπως έγινε γνωστό, η εισαγγελέας Α.Π. διαβίβασε στον προϊστάμενο της Επιθεωρήσεως του Αρείου Πάγου δημοσιεύματα του Τύπου που αφήνουν υπόνοιες για την βασιμότητα του κωλύματος που επικαλέστηκε ότι έχει η δικαστής του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά.

Η κ. Κουτζαμάνη διαβίβασε τον φάκελο με τις σχετικές αναφορές στον επιθεωρητή «επειδή βάσει αυτής της ενέργειας διατυπώνονται αρνητικά σχόλια για την δικαιοσύνη, τα οποία υποβαθμίζουν το κύρος της και το κύρος των λειτουργών της».

Ο επιθεωρητής θα διερευνήσει αν υφίστανται οι λόγοι υγείας που επικαλείται η δικαστική λειτουργός, η οποία θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από μερικούς μήνες προήδρευε και στο δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση δράσεως των «νονών της νύκτας».

Μετάθεση τριών λιμενικών από το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά 

Τα σενάρια που άρχισαν να εξυφαίνονται μετά την παραίτηση της προέδρου «φούντωσαν» όταν έγνε γνωστό, ότι ξαφνικά μετατέθηκαν από το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά τρεις λιμενικοί, που φέρονται ότι είχαν συμβάλει αποφασιστικά στην αποκάλυψη του παρανόμου φορτίου του πλοίου «Noor 1».

Υπενθυμίζεται, ότι η υπόθεση του «Noor 1», που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνης από το Ντουμπάι και τον Περσικό Κόλπο, είχε αποκαλυφθεί τον Ιούνιο του 2014, όταν βρέθηκαν τα ναρκωτικά σε βίλα στην Φιλοθέη και σε αποθήκη στο Κορωπί.

Την ερχομένη Τρίτη  έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί η υπόθεση των 33 κατηγορουμένων, στην οποία έχουν κληθεί ως μάρτυρες κατηγορίας συνολικά 12 άτομα. Ένα από τα προβλήματα της δίκης είναι ο χρόνος ολοκληρώσεώς της και εκδόσεως της ετυμηγορίας καθώς κατηγορούμενοι της υποθέσεως συμπληρώνουν το ανώτατο όριο προσωρινής κρατήσεως (18μηνο) και θα πρέπει να αποφυλακιστούν τον προσεχή  Δεκέμβριο.

πηγή

(Visited 295 times, 1 visits today)
3 thoughts on “Τὸ βαπόρι τῆς ἡρωΐνης …χάθηκε!!!

  1. Και να αναλογιστεί κανείς οτι στην Κίνα, τους εμπλεκόμενους σε αμεση ή έμεση διακίνηση ναρκωτικών τους τρώει η “μαρμάγκα” αυθημερόν απο την διαπίστωση.Εμεις πιο εξελιγμενοι κυνηγάμε τους κυνηγούς. Είμαστε χιλια χρονια μπροστά απο τους Κινέζους.

  2. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ἀτύχημα ἤ δολοφονία Μαυρίκου; | Φιλονόη καὶ Φίλοι...

Leave a Reply