Προσκυνώντας …πέτρες!!!

Το πόσο εύκολο είναι να κάνεις την ανθρωπότητα να προσκυνάει πέτρες  αποδεικνύει ταυτόχρονα και το πόσο δύσκολο θα είναι να σταματήσει να το κάνει.
Προσκυνώντας ...πέτρες!!!1

 

Προσκυνώντας ...πέτρες!!!2

Προσκυνώντας ...πέτρες!!!3Οι απατεώνες εξουσιαστές όλου του κόσμου επωφελήθηκαν κι έκτισαν την εξουσία τους στα υπάρχοντα θεμέλια και την υποδομή που άφησαν πίσω οι προκάτοχοί τους. Γιατί να αφήσουν τόσο μεγάλα αποθέματα βλακείας, άγνοιας, σχιζοφρένειας και παραπλανήσεως να πάνε χαμένα; Στα χέρια τους η ηλιθιότητα είναι όπλο γρήγορου κι εύκολου πλουτισμού. Ενίοτε και όπλο καταστροφής των εχθρών της εξουσίας τους.

Κι αυτή η συνέχεια που εμφανίζουν στην διάρκεια των αιώνων πείθει τους ανθρώπους ότι πρόκειται όντως για κάτι …σημαντικό. Μία τεράστια σημασία ανυπόστατη, κτισμένη μέσα στο κεφάλι των ανθρώπων…
Τέτοιοι βράχοι κράτησαν τον άνθρωπο υποτελή, αμόρφωτο και φοβισμένο στο χαμηλότερο δυνατό πνευματικό επίπεδο. Πάνω σ’ αυτές τις δοξασίες όλων των θρησκειών γράφτηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια βιβλία, ώστε να μην επιτρέψουν σ’ ένα ελεύθερο μυαλό να σκεφθεί ότι μπορεί να πρόκειται για μια κοινή απάτη.

Την ειδωλολατρεία όλοι την πολέμησαν και τελικά όλοι σ’αυτήν επιστρέφουν, γιατί απλά τους βολεύει.
Το πιο αστείο πάντως είναι με αυτούς τους Δωδεκαθεϊστές, οι οποίοι από τον τεράστιο πνευματικό πλούτο της αρχαιότητας επιλέγουν να επενδύσουν αποκλειστικά στις γελοίες θρησκοληψίες των Αρχαίων κι όχι στα επιστημονικά και καλλιτεχνικά τους επιτεύγματα.
Μπορεί να πίστεψαν ότι κάνοντας σπονδές στον Δία θα γίνουν ξαφνικά φιλόσοφοι, ποιητές, γλύπτες, μαθηματικοί και αστρονόμοι.
2500 χρόνια μετά  μπορεί να μην ξέρουν να αποδεικνύουν το θεώρημα του Πυθαγόρα ή του Θαλή,  αλλά στο να στήνουν γελοία πανηγύρια ντυμένοι καρναβάλια και να απευθύνουν αρλούμπες στους …Θεούς του Ολύμπου είναι μανούλες.

Προσκυνώντας ...πέτρες!!!4

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply