Οἱ 27 νεκροί τῆς λίμνης Τσάντ εἶναι ἀφορμή γιά νά θρηνήσουμε;

Γιὰ βρεῖτε σημαία τοῦ Τσὰντ γιὰ προφίλ….

Τουλάχιστον 27 νεκροὶ καὶ 80 τραυματίες, ἀπὸ τριπλὴ βομβιστικὴ ἐπίθεση αὐτοκτονίας, σὲ νησὶ τῆς λίμνης Τσάντ, στὴν Ἀφρική!!!

27 killed on Lake Chad island suicide attack

Οἱ 27 νεκροί τῆς λίμνης Τσάντ εἶναι ἀφορμή γιά νά θρηνήσουμε;

At least 27 people were killed and more than 80 wounded Saturday in a triple suicide bombing on an island in Lake Chad, a security source in the capital, N’Djamena said.

“Three suicide bombers blew themselves up in three different places at the weekly market on Loulou Fou, an island in Lake Chad,” the source told AFP, speaking on condition of anonymity in a region where a state of emergency was put in place last month following a wave of attacks by Boko Haram Islamists.

africa review

Οἱ 27 νεκροί τῆς λίμνης Τσάντ εἶναι ἀφορμή γιά νά θρηνήσουμε;2

Η λίμνη Τσαντ (γαλλικά: Lac Tchad) είναι ρηχή, ενδορεϊκή λίμνη στην Αφρική. Το νερό της είναι γλυκό, γεγονός ασυνηθίστο για μια ενδορεϊκή λίμνη, δηλαδή μια λίμνη της οποίας το νερό δεν καταλήγει στον ωκεανό. Η έκταση της λίμνης μειώθηκε κατά 95% από το 1966 μέχρι το 2001. Το 1963 είχε έκταση 25.000 χλμ² και ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη της Αφρικής και το 2001 είχε συρρικνωθεί σε 1.350 χλμ². Οι λόγοι για αυτήν την συρρίκνωση είναι τόσο η μείωση των βροχοπτώσεων όσο και η αυξημένη άντληση υδάτων από την λίμνη και τους ποταμούς που εκβάλλουν σε αυτήν για αρδευτικούς σκοπούς.[1] Η λίμνη θεωρείται κατάλοιπο μιας παλαιότερης λίμνης-θάλασσας του Ολόκαινου, γνωστή ως Μέγα-Τσαντ, που είχε έκταση μέχρι 441.600 χλμ².

Η λίμνη βρίσκεται στο δυτικό άκρο του Τσαντ, στα σύνορα με την βορειοανατολική Νιγηρία και το Καμερούν. Η λεκάνη απορροής της λίμνης έχει έκταση 2,5 εκατομμύρια χλμ², περίπου το 8% της ηπείρου. Ο ποταμός Τσάρι, με τον παραπόταμό του Λογκόν, που πηγάζουν στα βουνά της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας και διανύουν το νότιο Τσαντ, προσφέρουν το 90% των εισροών της λίμνης, ενώ στην λίμνη εισρέει και ο ποταμός Γιομπέ στα σύνορα Νιγηρίας και Νίγηρα.[2]

Λίμνη Τσάντ

Παπανικολάου Σωτήρης

(Visited 135 times, 1 visits today)
Leave a Reply