Ἀπὸ σαβοῦρες ὁ τόπος μας πάντα εἶχε …περίσσευμα!!!

Ἀπὸ σαβοῦρες ὁ τόπος μας πάντα εἶχε ...περίσσευμα!!!

Το 1970 ο Κώστας Χατζής τραγούδησε το: «’Ολα ανάποδα τα βλέπει», περιγράφοντας μια γραφική και συνάμα ακίνδυνη φιγούρα, που διαχρονικά έδινε το παρόν σε κάθε πόλη και σε κάθε γειτονιά…….

«Της γειτονιάς μας ο τρελλός,
όλα ανάποδα τα βλέπει,
μεσ’ του μυαλού του τον καθρέφτη,
μεσ’ του μυαλού του τον καθρέφτη.
Πάει στις κηδείες και γελάει,
στα γεννητούρια πάει και κλαίει,
κι όλα ανάποδα τα λέει,
κι όλα ανάποδα τα λέει…»

Χρειάστηκαν φίλοι μου, μόλις 45 χρόνια για να καταφέρουν αυτές οι φιγούρες και να πολλαπλασιασθούν και να γίνουν επικίνδυνες αλλά και κάθε άλλο παρά γραφικές, ψηφίζοντας όομοίους τους για βουλευτές και υπουργούς.
Έτσι λοιπόν στην κατάληξη ή στο δια ταύτα επιστημονικώς, έχουμε ένα απίστευτο σκυλολόϊ για «ταγούς» ντεμέκ, που καθημερινά μέσω ψυχώσεων, φαύλων ονειρώξεων, πλήρους ανεπάρκειας, χωριατιάς, αμάθειας, αισθημάτων κατωτερότητας και μίσους απέναντι σε φυσιολογικούς ανθρώπους, κάνουν ό,τι μπορούν για να ταράζουν την, ούτως ή άλλως, παραπαίουσα από ετών καθημερινότητά μας.
Φίληδες, Σκουρλέτηδες, Στρατούληδες, Λαφαζάνηδες, Τσίπρες, Καμμένοι, Τριανταφυλλίδηδες, Πολάκηδες, Πάκηδες και τόσοι άλλοι ζούσαν ανάμεσά μας, τους συναναστρεφόμασταν, τους ρίχναμε και καμμιά φάπα για χαβαλέ, μιας κι ήταν άνθρωποι της φάπας και της πλάκας.
Της γειτονιάς μας οι τρελλοί…

Γι’ αυτό αδέλφια και αδελφές (θηλυκές κι αρσενικές, μιας και είναι in τώρα τελευταία), αν κάποτε μπορέσουμε να διαλοστείλουμε όλη αυτή την σαβούρα, που με τις ευλογίες μας θρονιάστηκε στον σβέρκο μας, τα μάτια μας πρέπει να είναι συνεχώς 14, μιας και οι σαβούρες είναι από τα πράγματα που αυτός ο τόπος μια ζωή είχε περίσσεια…..

Ἀπόστολος Ἀθανασάκης

εἰκόνα

(Visited 145 times, 1 visits today)
Leave a Reply