Ἐὰν δέν…, τότε ὑπάρχει θέμα παραμονῆς μας στὴν Εὐρώπη…!!!

Ἐὰν δὲν δεχθοῦμε τὸ ξεπούλημα τοῦ δημοσίου πλούτου, ὑπάρχει θέμα παραμονῆς τῆς χώρας στὴν ΕΕ.
Ἐὰν δὲν ἐξοντώσουμε τὸν μισὸ πληθυσμὸ μὲ μέτρα, ὑπάρχει θέμα παραμονῆς τῆς χώρας στὴν ΕΕ.
Ἐὰν δὲν δεχθοῦμε τὴν συγκυριαρχία τοῦ Αἰγαίου μὲ τὴν Τουρκία, ὑπάρχει θέμα παραμονῆς τῆς χώρας στὴν ΕΕ.
Ἐὰν δὲν τοὺς δόσουμε καὶ δύο τρία νησιά, ὑπάρχει θέμα παραμονῆς τῆς χώρας στὴν ΕΕ.
Ἐὰν δὲν δεχθοῦμε τὴν ἀντικατάσταση τοῦ γηγενοῦς πληθυσμοῦ μὲ μουσουλμάνους, ὑπάρχει θέμα παραμονῆς τῆς χώρας στὴν ΕΕ.
Ἐὰν δὲν δεχθοῦμε νὰ διαλυθοῦμε ὡς χώρα κι ὡς ἔθνος, ὑπάρχει θέμα παραμονῆς τῆς χώρας στὴν ΕΕ…

Φρούριον

Αποστόλου: Αν αποσύρουμε το ασφαλιστικό υπάρχει θέμα παραμονής της χώρας στην ΕΕ

Ἐὰν δέν..., τότε ὑπάρχει θέμα παραμονῆς μας στὴν Εὐρώπη...!!!

Στην ανάγκη να συνεχισθεί ο διάλογος με τους αγρότες, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Αναπτύξεως και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στο Mega. Όπως είπε, ο ίδιος συζητά με τους αγρότες από τον Οκτώβριο «διότι η προστασία ιδιαίτερα του αγροτικού χώρου ήταν κύριο ζητούμενο για εμάς»
Σύμφωνα με τον υπουργό ο αγροτικός χώρος χρειάζεται στήριξη. «Αυτήν την στήριξη την σέβεται και την υπερασπίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία έχει έναν κοινοτικό προϋπολογισμό για το αγροτικό» είπε χαρακτηριστικά.
«Για τους Έλληνες αγρότες, όπως για όλους τους Ευρωπαίους διασφαλίζεται μέσα από την κοινή αγροτική πολιτική ένα ποσό, σύμφωνα βεβαίως με τους αγρότες που υποβάλλουν δικαιώματα και υποβάλλουν δικαιώματα γύρω στους 700.000 αγρότες», προσέθεσε.
Σχετικά με το φορολογικό των αγροτών, ο υπουργός τόνισε ότι το 2016 για το εισόδημα του 2015, οι αγρότες θα πληρώσουν «αυτά που πλήρωσαν το ’14, τα οποία είναι λιγότερα σε σχέση με αυτά που πλήρωσαν για το εισόδημά τους το ’13. Άρα συμφωνούμε ότι και το 2016 θα πληρώσουν λιγότερα λεφτά από αυτά που πλήρωναν τις προηγούμενες φορές».
Αναφορικά με το αίτημα των αγροτών για απόσυρση του ασφαλιστικού σχεδίου, ο υπουργός απήντησε ότι «αν πάρουμε πίσω την συμφωνία, υπάρχει ένα θέμα παραμονής της χώρας μας στην ΕΕ, να τα καταλάβουν αυτά».

Η κυβέρνηση, επανέλαβε, είναι ανοικτή στον διάλογο, «έχοντας μια συμφωνία, την οποία πρέπει να την υπηρετήσουμε, να την υλοποιήσουμε. Όχι μόνο την έχει συμφωνήσει το σύνολο του πολιτικού κόσμου που είναι υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας αλλά είναι και αναγκαία για τους ίδιους τους αγρότες, 3,5 δισ. είναι ανάγκη κάθε χρόνο να εισρέουν στον αγροτικό χώρο. Διότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε μια προσπάθεια να βγούμε μπροστά, το καταλαβαίνετε;».
Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό είπε ότι η πρόταση της κυβερνήσεως έχει σχέση με την κατάσταση που βιώνουμε. «Και η κατάσταση λέει ότι, σήμερα ο ΟΓΑ ενισχύεται με 3,3- 3,4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο. Δηλαδή το 90% των δαπανών του ΟΓΑ καταβάλλεται από τον Έλληνα πολίτη και από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σήμερα εάν αφήσουμε τα πράματα όπως είναι, η βασική σύνταξη του ΟΓΑ, του αγρότη θα πάει σε βάθος χρόνου, το 2027 σε 0».
Τέλος, ο υπουργός τόνισε ότι «δεν επιχειρήσαμε να κοροϊδέψουμε κατ’ ελάχιστο, ούτε τον αγροτικό κόσμο» και επισήμανε ότι «το ζήτημα είναι: Πρέπει να κάνουμε παρέμβαση στο ασφαλιστικό των αγροτών ναι ή όχι; Έτσι λοιπόν από την ώρα που πρέπει να κάνουμε παρέμβαση, πρέπει να έρθουν οι αγρότες και να συζητήσουμε και με τον πρωθυπουργό αυτά τα οποία εμείς διαπραγματευόμαστε».
(Visited 163 times, 1 visits today)
Leave a Reply