Δραχμή ἤ εὐρῶ;

Δραχμή ἤ εὐρῶ;

Έξι χρόνια τώρα οι κραυγές για την κόλαση της δραχμής και τον παράδεισο του ευρώ είχαν έναν και μόνο σκοπό. Όχι να καταδείξουν την αξία του ενός ή του άλλου νομίσματος, μια και αυτή εξαρτάται όχι από το όνομα καθεαυτό, αλλά από τον χειρισμό του από τις υπεύθυνες κυβερνήσεις, αλλά για να αποκρύψουν το πραγματικό πρόβλημα της χώρας, που δεν είναι άλλο από την πολιτική διαχείριση των δημοσιονομικών μεγεθών.

Με την τόση μαζεμένη ανοησία και την απίστευτα σκληρή προπαγάνδα, που συνεχίζει να περιγράφει την δραχμή ως το απόλυτο κακό και την πύλη της κολάσεως, -αυτοτελώς πάντα, δίνοντας στον πολύ κόσμο να καταλάβει ότι το πρόβλημα της είναι εγγενές, επειδή είναι κακό νόμισμα από την φύση του-, το πολιτικό σύστημα παίρνει διαρκείς αφέσεις αμαρτιών, μια και μπορεί να ισχυρίζεται ότι μας σώζει, μόνο και μόνο με την διατήρηση της χώρας στην ζώνη του ευρώ. Την στιγμή που σε όλα τα άλλα παραμένει επίμονα και πεισματικά το ίδιο, συνεχίζοντας να ασκεί την ίδια άθλια διοίκηση και διαχείριση.

Το κοπάδι άλλωστε δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από αυτήν την χοντροκομμένη διαχείριση των συμβόλων, που έχουν απογυμνωθεί από την ουσία τους και έχουν καταντήσει άδεια ιδεολογήματα. Δεδομένου ότι για τον πολύ κόσμο το ευρωπαϊκό κεκτημένο είναι ένας όρος άγνωστος και η ευρωπαϊκότητα της χώρας σταθμίζεται αποκλειστικά με βάση το ευρώ, την Σέγκεν και κάνα δυο άλλα φαντακτερά γκάτζετ, η ατελής κτήση των οποίων μας κάνει να αισθανόμαστε Ευρωπαίοι, εδώ, στην κάτω άκρη της βαλκανικής χερσονήσου.

Υπό το φως όλων των παραπάνω πρέπει να λυπόμαστε βαθειά τους Άγγλους, που με την επιμονή τους εξασφάλισαν την αιώνια παραμονή τους στο εθνικό τους νόμισμα, αρνούμενοι το για μας θεωρούμενο ως εξ ορισμού βήμα κολοσσιαίας προόδου, που είναι η είσοδος στο καθαγιασμένο κοινό νόμισμα.

Προσωπικά δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά του ενιαίου νομίσματος. Επειδή το νόμισμα δεν ήταν και δεν είναι το πρόβλημα μας. Και όσο εξακολουθούμε να νομίζουμε το αντίθετο, δίνοντας τα πάντα με ευγνωμοσύνη στους κακοποιούς που μας κυβερνούν, για να εξασφαλίσουν την παραμονή μας στο ευρώ, τόσο θα βυθιζόμαστε, επιτρέποντας τους να αυθαιρετούν ανεξέλεγκτα, με αντάλλαγμα τις χάνδρες που μας προσφέρουν.

Θέμης Καζαντζίδης

εἰκόνα

(Visited 169 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Δραχμή ἤ εὐρῶ;

Leave a Reply