Πίσω ἀπὸ τὸν Μητσοτάκη …θάβονται τὰ σκάνδαλα!!!

Δείτε με πόσα μηδενικά παίζουν οι διάφοροι …«ανιδιοτελείς σωτήρες» μας, που η τύχη τους τα φέρνει όλα …δεξιά!

Πίσω ἀπὸ τὸν Μητσοτάκη ...θάβονται τὰ σκάνδαλα!!!1

Έντιμοι Υπουργοί Δικαιοσύνης, που μόνο μία χώρα τρελλών θα μπορούσε να ανεβάσει στην εξουσία και που εξηγεί το πώς τα λαμόγια συνεχίζουν να γλεντούν τα λεφτά μας στο εξωτερικό..

 

«Με εκβίαζαν και με απειλούσαν Βενιζέλος και Αθανασίου εις βάρος του Δημοσίου»Πίσω ἀπὸ τὸν Μητσοτάκη ...θάβονται τὰ σκάνδαλα!!!2

Μια μηνυτήρια αναφορά μεγάλης πολιτικής σημασίας αποκαλύπτει τον εκβιαστικό τρόπο που λειτουργούσε τόσο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης  Χαράλαμπος Αθανασίου.

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά οι δύο πρώην υπουργοί της κυβερνήεως Σαμαρά παρενέβησαν  χωρίς να τους ζητηθεί σε ιδιωτική υπόθεση δικηγόρου της Αθήνας  υπέρ του Λιβυκού δημοσίου ώστε να επωφεληθούν. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την μήνυση ζημίωσαν τον δικηγόρο κατά 15εκ ευρώ και το ελληνικό  δημόσιο με 8.000.000εκ. ευρώ με σκοπό να επωφεληθεί Έλληνας εργολάβος που θα υπεδείκνυε ο Βενιζέλος ώστε να κατασκευάσει έργο για το  λιβυκό δημόσιο .

Ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Πλεύρης κατέθεσε μήνυση  κατά του  Ευάγγελου Βενιζέλου και του Χαράλαμπου Αθανασίου οι οποίοι όπως αναφέρει ο ίδιος διέπραξαν ποινικά αδικήματα από κοινού και τον ζημίωσαν κατά 15.000.000 ευρώ προς ίδιόν όφελος ή προς όφελος τρίτου.

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης το 2003 ήταν συνήγορος του λιβυκού δημοσίου το οποίο διεκδικούσε και κέρδισε  από την ελληνική τεχνική εταιρεία  Ηπειρωτική Νεοδομή 378.000.000 δολάρια ΗΠΑ μετά από απόφαση του Εφετείου Αθηνών. Ωστόσο όπως αναφέρει ο κ. Πλεύρης στην μηνυτήρια αναφορά του το λιβυκού  δημόσιο δεν του κατέβαλε ποτέ την νόμιμή αμοιβή του με αποτέλεσμα εκείνος να ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες ώστε να δικαιωθεί.

Μεταξύ άλλων ζήτησε άδεια εκτελέσεως κατά του λιβυκού δημοσίου από τον τότε υπουργό δικαιοσύνης κ. Δένδια όπως προβλέπει η νομοθεσία. Μετά από μια τετραετία προχώρησε στην κατάσχεση του λιβυκού δεξαμενόπλοιου ALHANI που βρισκόταν στην περιοχή των Αγίων  Θεοδώρων .
Περίπου 4 μήνες μετά σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά του κ. Πλεύρη του τηλεφώνησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος του δήλωσε ότι ενδιαφέρεται για την υπόθεση και των ρώτησε εάν δέχεται να συνομιλήσει με λιβυκή επιτροπή ώστε να λυθεί φιλικά η υπόθεση ενώ παράλληλα των ρώτησε αν έχει την διάθεση να μειώσει το ποσό που απαιτεί το οποίο ήταν 15.459.000 ευρώ και ο Κωνσταντίνος Πλεύρη απάντησε θετικά. 

Με αυτά τα δεδομένα όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Πλεύρης στην μηνυτήρια αναφορά του «κατόπιν αυτής της διαβεβαιώσεως και εν όψει της φιλικής επιλύσεως της διαφοράς δεν επροχώρησα στον πλειστηριασμό που είχε προγραμματιστεί για την 16 Οκτωβρίου 2013».
Τα τηλεφωνήματα όμως δεν σταμάτησαν από την πλευρά των υπουργών της τότε κυβερνήσεως Σαμαρά Βενιζέλου. Το επόμενο  ήρθε από τον τότε υπουργό δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου ο οποίος τον απείλησε λέγοντάς τους ότι  πρέπει «να τα βρω με τους Λιβύους διότι αλλιώς θα ανακαλέσω την άδεια εκτελέσεως. Ξέρω ότι έχεις δίκιο αλλά οι Λύβιοι κάνουν διαβήματα» Ο κ. Πλεύρης τον ενημέρωσε ότι περιμένει από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να πραγματοποιηθεί συνάντηση.

Τον Σεπτέμβριο του 2013 ο κ.Πλεύρης πήγε στην Λιβυκή πρεσβεία μετά από δικό τους κάλεσμα προκειμένου να συνομιλήσουν για το θέμα του κατασχεθέντος πλοίου. Εκεί ο πρέσβης, όπως υποστηρίζει,  του προσέφερε 2.500.000 ευρώ και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους  να φύγουν  από το γραφείο που συνομιλούσαν ώστε να μείνουν οι δυο τους. Τότε του είπε  ότι κατόπιν ενεργειών του παίρνει τα 2.500.000 ευρώ και πρέπει να τον ευχαριστήσει όχι μόνο με λόγια. Ο δικηγόρος απεχώρισε από το γραφείο γιατί όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «δεν του ταιριάζει στον χαρακτήρα του να δίνει μίζες».

Μετά από αυτή την συνάντηση  δέχτηκε ξανά τηλεφώνημα από το Χαράλαμπο Αθανασίου ο οποίος του ζήτησε να γίνει μια εκ νέου συνάντηση στο γραφείου του με τον Λίβυο πρέσβη ώστε να βρεθεί μια λύση. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και κατά την διάρκειά της του  ζητήθηκε να κλείσει συμφωνία και να λάβει αντί για 15.459.000 ευρώ μόνο 1.000.000 ευρώ. «Έμεινα έκπληκτος και απεχώρησα» αναφέρει χαρακτηριστικά  ο κ. Πλεύρης.

Τα τηλεφωνήματα συνεχίστηκαν με τον υπουργό Δικαιοσύνης να τον καλεί μια ώρα αργότερα και να του λέει ότι «κατάφερα να πάρετε 1.300.000 ευρώ δεχθείτε διότι είναι πολλά τα λεφτά». Ο Πλεύρης αναφέρει ότι εξήγησε στον υπουργό ότι το ποσό που θα του απομείνει αν αφαιρέσει του φόρους είναι 100.000 ευρώ ενώ παράλληλα του τόνισε  ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος να συμβιβασθεί αφού κέρδισέ στα δικαστήρια και η απόφαση που τον  δικαιώνει είναι τελεσίδικη. Ο Αθανασίου εμφανίζεται να επιμένει να τον κάνει να συμβιβασθεί και να τον απειλεί λέγοντας του «τότε θα ανακαλέσω την άδεια εκτελέσεως» και συνεχίζει «έχεις δίκιο αλλά με πιέζει ο Βενιζέλος».

Πίσω ἀπὸ τὸν Μητσοτάκη ...θάβονται τὰ σκάνδαλα!!!3

Να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει ο κ Πλεύρης δεν ζήτησε ποτέ την μεσολάβηση του υπουργού δικαιοσύνης. Άλλωστε πρόκειται για μια ιδιωτική διαφορά για την οποία είχε ήδη εκδοθεί δικαστική απόφαση και είχε ήδη κατασχεθεί το ποσό των 2.000.000 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό της Λιβύης στην Εθνική Τράπεζα.

Σε επομένη επικοινωνία που είχε πάλι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης με τον Αθανάσιου τον ρώτησε αν έχει μάθει από τον πρέσβη για ποιο λόγο δεν τον πληρώνουν και ο Αθανασίου του απήντησε με απειλές: « αν δεν συμβιβασθείς θα ανακαλέσω την άδεια διότι το απαιτεί ο Βενιζέλος».
Αξιοσημείωτο είναι όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Πλεύρης ότι τον Σεπτέμβριο του 2013 βρισκόταν στο γραφείο του όπου τον  επισκέφθηκε ο επιχειρηματίας Νικόλαος Θεοχάρης ο οποίος έχει επαγγελματικές ασχολίες με την Λιβύη και προσπαθούσε να βρει μια λύση στην διαφορά τους. Ο κ Θεοχάρης του  δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα εξαιτίας του Βενιζέλου. Του απεκάλυψε ότι είχε συνεννοηθεί   με του Λιβύους συνεργάτες του  να πληρώσει ο κ.Θεοχάρης μέρος της αμοιβής του Κωνσταντίνου Πλεύρη, εν συνεχεία να κλείσει η υπόθεση και ο επιχειρηματίας  να ναυλώσει λιβυκό πλοίο έναντι των χρημάτων που θα έδινε στον κ.Πλεύρη. Αυτή η συμφωνία είχε ολοκληρωθεί ωστόσο όταν πήγαν να πάρουν έγκριση από τον τότε υπουργό μεταφορών εκείνος τους είπε ότι δεν χρειάζεται συμβιβασμός καθώς ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος είχε συνεννοηθεί στην Νέα Υόρκη με τον Λίβυο υπουργό εξωτερικών και απεφάσισαν ο μεν Βενιζέλος να ανακαλέσει την άδεια εκτελέσεως που είχε χορηγηθεί στον Κωνσταντίνο Πλεύρη ο δε Λίβυος υπουργός να δώσει ένα δημόσιο έργο σε εταιρεία που θα υποδείξει ο Βενιζέλος .
Με λίγα λόγια σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά ο τότε υπουργός εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος μεσολάβησε σε μια ιδιωτική διαφορά πίεσε τον υπουργό δικαιοσύνης να αφαιρέσει την άδεια του Κωνσταντίνου Πλεύρη με αντάλλαγμα να κερδίσει χρήματα κάποιος εργολάβος που θα πρότεινε εκείνος στο λιβυκό δημόσιο.

Πίσω ἀπὸ τὸν Μητσοτάκη ...θάβονται τὰ σκάνδαλα!!!4

Για το θέμα ενημερώθηκε και ο Αντώνης Σαμαράς από στενό του συνεργάτη ωστόσο δεν διακινδύνευσε τις σχέσεις του με τον τότε αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως του Ευάγγελο Βενιζέλο.

Τον Οκτώβριο του 2013  επιδόθηκε στο Κωνσταντίνο Πλεύρη η απόφαση ανακλήσεως της άδειας ωστόσο το κατασχεθέν λιβυκό πλοίο δεν αποδεσμεύτηκε διότι χρειάζονταν δικαστικές  αποφάσεις. Έτσι, τον Νοέμβριο του 2013 ο υπουργός εξωτερικών και αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως Ευάγγελος Βενιζέλος πήρε ξανά τηλέφωνο τον Κωνσταντίνο Πλεύρη και του ζήτησε να αποδεσμεύσει το πλοίο και ότι θα τον καλέσει να συναντηθούν Ο κ. Πλεύρης δεν το έκανε ωστόσο το Λιβυκό δημόσιο με δικαστική απόφαση κατάφερε να αποδεσμεύσει το πλοίο .
Μετά  και από αυτή την εξέλιξη  όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Πλεύρης δεν ξανά κτύπησε το τηλέφωνο του από τους δύο πρώην υπουργούς και παρά τις συνεχόμενες ενοχλήσεις του προς αυτούς εκείνοι δεν ανταποκρίθηκαν . 

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης αναφέρει ότι οι δύο πρώην υπουργοί διέπραξαν εις βάρους του τα αδικήματα της απάτης της εκβιάσεως της παραβάσεως καθήκοντος και απόπειρας δωροληψίας για τα οποία εκείνος ζημιώθηκε 16.000.000 ευρώ περίπου και το ελληνικό δημόσιο με 8.000.000 ευρώ περίπου (ΦΠΑ).

ΚΟΥΤΙ ΠΑΝΔΩΡΑΣ

Ο Βαξεβάνης βγάζει στην φόρα ό,τι μπορεί. τώρα που το σύστημα άρχισε να σπρώχνει Μητσοτάκη. και φυσικά όλοι οι άλλοι, οι …«μεγάλοι» Δημοσιογράφοι, κάνουν τις πάπιες.
Ακόμα και για το Πόθεν Έσχες του Μητσοτάκη  δεν παίρνουν θέση, δεν επαληθεύουν, δεν φέρνουν νέα στοιχεία, δεν ερευνούν οι ίδιοι.
Αρκέστηκαν να αναφέρουν τις αντεκλήσεις ΣΥΡΙΖΑ και της γυναίκας του Κυριάκου.

Για την ταμπακιέρα ούτε λέξη οι μεγαλοδημοσιογράφοι …

Με αυτή την μέθοδο πολύ πιο γρήγορα θα ξεχαστεί το πράγμα και το άρθρο του Βαξεβάνη, ως φωνή βοώντος εν τη ερήμω και θα απαξιωθεί.

Που είναι εκείνοι οι …τρομεροί ερευνητές που υπέγραφαν ως ΙΟΙ της ΕλευθεροτυCIAς να εμπλουτίσουν το θέμα με νέα στοιχεία;

Σίγμα

(Visited 197 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Πίσω ἀπὸ τὸν Μητσοτάκη …θάβονται τὰ σκάνδαλα!!!

  1. χεχεχεχεχε
    Κωστα Πλευρη ριχτους αλευρι

    (αντισημιτης,νεοναζι, φασιστας, χιτλερικος, 4αρτοαυγουστιανος,μεταξικος) ολα τα καλουδια φερει ο μηνυτης.

    Και τον χρησιμοποιει ο “εγκριτος δημοκρατης” Βαξεβανης;
    Καλα λεω οτι σε λιγο θα γινετε ολοι φιλο-χιτλερικοι

Leave a Reply