Ὁ «Δεκέμβριος 2008» τώρα παίζεται στὴν Τουρκία

Στην Τουρκία στήνεται το σκηνικό τύπου «Δεκέμβριος 2008», όπως στην Ελλάδα, που στόχο είχε τότε τον Καραμανλή.

Ὁ «Δεκέμβριος 2008» τώρα παίζεται στὴν Τουρκία

Τρομοκρατία που λαμβάνει διαστάσεις, κυρίως στον Ξένο, ελεγχόμενο Τύπο, ώστε να αρχίσουν μαζικές ακυρώσεις τουριστικών κρατήσεων, να πιεστεί η χώρα οικονομικά και να ανεβεί στα μάτια των Τούρκων ψηφοφόρων η αντιπολίτευση.

Η ISIS, που δήθεν είναι δημιούργημα των Τούρκων και του Ερντογάν, βρίσκεται πίσω από τα  έχει πειραχθεί από την ίδια, δήθεν μουσουλμανική οργάνωση, που έχει σκοτώσει χιλιάδες μουσουλμάνους και στηρίζει την Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο, που στήριζε η Δύση και το Ισραήλ.

Σίγμα

 ΑΓΚΥΡΑ. Πληθαίνουν οι χώρες που εκδίδουν ταξιδιωτικές οδηγίες για την Τουρκία μετά την νέα επίθεση αυτοκτονίας στον πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο Ιστικλάλ της Κωνσταντινοτπόλεως το Σάββατο και την υποψία ότι τρεις τζιχαντιστές, που διέφυγαν, σχεδιάζουν νέες επιθέσεις. Το Ισραήλ, τρεις πολίτες του οποίου έπεσαν νεκροί από την επίθεση, έκανε λόγο για «απειλές κατά τουριστών» στην Τουρκία, ενώ η γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα παρέμεινε κι εχθές κλειστή, εξαιτίας συγκεκριμένης απειλής εναντίον γερμανικών συμφερόντων στην χώρα.

Απευθυνόμενος εχθές στον τουρκικό λαό, ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συνέστησε ψυχραιμία, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με «ένα από τα μεγαλύτερα κύματα τρομοκρατίας» στην Ιστορία της. «Θα πλήξουμε αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις όσο πιο σκληρά μπορούμε», είπε ο Ερντογάν, «θα τις νικήσουμε γρήγορα».

Ο τουρκικός Τύπος δημοσίευσε εχθές φωτογραφίες τριών υπόπτων για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος, οι οποίοι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Χουριέτ», σχεδίαζαν να ανατιναχθούν στον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στους «αιωνίους» αντιπάλους Φενερμπαχτσέ και Γκαλατασαράι την Κυριακή. Ο αγώνας ματαιώθηκε δύο ώρες πριν ξεκινήσει, καθώς ο κυβερνήτης της Κωνσταντινουπόλεως έκανε λόγο για «σοβαρή απειλή».

Ο υπουργός Εσωτερικών Ελκάν Αλά είπε ότι ο δράστης της επιθέσεως του Σαββάτου ήταν ο Μεχμέτ Οζτούρκ, ο οποίος ήταν γεννημένος στο Γκαζιαντέπ, στα σύνορα με την Συρία, και «είχε σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση Ντάες (ΙSIS)». Το ISIS θεωρείται ύποπτο για τέσσερις από τις έξι τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία, αν και δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για όλες. Την ευθύνη των άλλων δύο έχουν αναλάβει τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ προειδοποίησε ότι το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει επιθέσεις εναντίον γερμανικών στόχων στην χώρα αυτή. Τον Ιανουάριο, 12 Γερμανοί τουρίστες είχαν σκοτωθεί στην πλατεία Σουλταναχμέτ της Κωνσταντινουπόλεως, ανάμεσα στην Αγιά Σοφιά και το Μπλε Τζαμί. Οι απειλές εναντίον γερμανικών τουριστικών στόχων στην Τουρκία έχουν οδηγήσει σε πτώση 40% των κρατήσεων για την χώρα, σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής ενώσεως ταξιδιωτικών πρακτόρων DRV. Ακόμη μεγαλύτερες είναι οι μειώσεις αφίξεων από την Ρωσσία, εξαιτίας της διπλωματικής ψυχρότητας που επικρατεί στις σχέσεις των δύο χωρών. Πρόκειται για πολύ ανησυχητική εξέλιξη για τον τουρκικό τουριστικό κλάδο, δεδομένου ότι οι δύο αυτές χώρες είναι οι υπ’ αριθμόν 1 και υπ’ αριθμόν 2 χώρες καταγωγής τουριστών στην Τουρκία, ενώ η προσθήκη του Ισραήλ στον κατάλογο των κρατών που συστήνουν αποφυγή της Τουρκίας δεν μπορεί παρά να κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Κονδύλια για ανάκαμψη

Αριθμός-ρεκόρ τουριστικών επιχειρήσεων πωλούνται ή δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, ενώ η τουρκική κυβέρνηση έχει προβλέψει κονδύλια που θα συμβάλουν στην αναδιάρθρωση του κλάδου. «Η Τουρκία είναι το σπίτι σας», είπε πρόσφατα ο Τούρκος πρωθυπουργός Νταβούτογλου, καλώντας τους ξένους επισκέπτες να γευθούν «την θρυλική φιλοξενία» που επιδεικνύει η χώρα.

Η πρόσκληση Νταβούτογλου δεν μπορεί παρά να ενισχύσει το αντιφατικό διπλό μήνυμα της τουρκικής κυβερνήσεως, που, από την μια πλευρά, καλεί τους τουρίστες δηλώνοντας ότι στην χώρα επικρατεί ασφάλεια και, από την άλλη, καταλύει όλο και περισσότερα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες στο όνομα της καταπολεμήσεως της τρομοκρατίας.

Λόγω του κλίματος που επικρατεί στην χώρα, οι Αρχές ματαίωσαν αρκετές εορταστικές εκδηλώσεις για το κουρδικό νέο έτος (Νεβρόζ), ενώ απέστειλε μεγάλες αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Υ.Γ. Τι έκπληξη;

Ὁ «Δεκέμβριος 2008» τώρα παίζεται στὴν Τουρκία2 Ὁ «Δεκέμβριος 2008» τώρα παίζεται στὴν Τουρκία3

(Visited 135 times, 1 visits today)
Leave a Reply