Τόσο αἷμα στὴν Συρία ἐπεὶ δὴ δὲν ἄρεσε ὁ Ἄσαντ…

Οι μισθοφόροι των Φίλων της Συρίας έκαναν χρήση χημικών όπλων εναντίον των Κούρδων.

Τόσο αἷμα στὴν Συρία ἐπεὶ δὴ δὲν ἄρεσε ὁ Ἄσαντ...3

Οι μονάδες λαϊκής άμυνας των Κούρδων (YPG) κατηγόρησαν τους Ισλαμιστές στις 8 Μαρτίου για χρήση χημικών ουσιών κατά την διάρκεια βομβαρδισμού της γειτονιάς «Σεΐχ Μαξούντ» στο Χαλέπι, γράφει ο συριακός «τηλέγραφος».
Οι Κούρδοι αναφέρουν ότι χρησιμοποιήθηκε βόμβα φω

σφόρου προκειμένου να βομβαρδίσουν την γειτονιά που κατοικείται από κουρδική πλειοψηφία.
Οι Κούρδοι στην ανακοίνωσή τους κατηγορούν ένα ευρύ φάσμα τρομοκρατών της αντιπολιτεύσεως όπως την «Αχράρ αλ Σάμ», το «Μέτωπο του Λεβάντε», την «13η Ταξιαρχία», την «ομάδα Νουρεντίν» για τον βομβαρδισμό που συνέβη το απόγευμα της Τρίτης.
Οι Κούρδοι αναφέρουν ότι περίπου 160 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους εξαιτίας των ρουκετών με τα χημικά από τους οποίους οι περισσότεροι είναι παιδιά και γυναίκες

ΕΧΕΔΩΡΟΣ

Και την ίδια ώρα θέλουν κουρδικό κράτος, που θα αποκόψει  εδάφη από την Συρία και την Τουρκία…

Τόσο αἷμα στὴν Συρία ἐπεὶ δὴ δὲν ἄρεσε ὁ Ἄσαντ...14

Τόσο αἷμα στὴν Συρία ἐπεὶ δὴ δὲν ἄρεσε ὁ Ἄσαντ...17 Τόσο αἷμα στὴν Συρία ἐπεὶ δὴ δὲν ἄρεσε ὁ Ἄσαντ...15 Τόσο αἷμα στὴν Συρία ἐπεὶ δὴ δὲν ἄρεσε ὁ Ἄσαντ...16

Και πίσω από όλα αυτά που περνά η Συρία (αλλά κι αυτά που ετοιμάζεται να περάσει η Τουρκία) ένας σιωνιστής…

Τόσο αἷμα στὴν Συρία ἐπεὶ δὴ δὲν ἄρεσε ὁ Ἄσαντ...5 Τόσο αἷμα στὴν Συρία ἐπεὶ δὴ δὲν ἄρεσε ὁ Ἄσαντ...6Που συμβουλεύει καταλλήλως…Τόσο αἷμα στὴν Συρία ἐπεὶ δὴ δὲν ἄρεσε ὁ Ἄσαντ...23

Πληρώνοντας γερά…

Τόσο αἷμα στὴν Συρία ἐπεὶ δὴ δὲν ἄρεσε ὁ Ἄσαντ...19

Και εξοπλίζοντας πάντα με τα καλλίτερα όπλα…

Τόσο αἷμα στὴν Συρία ἐπεὶ δὴ δὲν ἄρεσε ὁ Ἄσαντ...13

Κάνοντας …εξωτερική πολιτική με τα καταλλήλα πρόσωπα…

Τόσο αἷμα στὴν Συρία ἐπεὶ δὴ δὲν ἄρεσε ὁ Ἄσαντ...7

Οι …αθώοι!!!Τόσο αἷμα στὴν Συρία ἐπεὶ δὴ δὲν ἄρεσε ὁ Ἄσαντ...23

Φυσικά ουδεμία σχέση με την χρηματοδότηση, την διοργάνωση, τον εξοπλισμό, την εκπαίδευση και την περίθαλψη των αποκεφαλιστών…

Τόσο αἷμα στὴν Συρία ἐπεὶ δὴ δὲν ἄρεσε ὁ Ἄσαντ...12

Τόσο αἷμα στὴν Συρία ἐπεὶ δὴ δὲν ἄρεσε ὁ Ἄσαντ...9 Τόσο αἷμα στὴν Συρία ἐπεὶ δὴ δὲν ἄρεσε ὁ Ἄσαντ...10Τόσο αἷμα στὴν Συρία ἐπεὶ δὴ δὲν ἄρεσε ὁ Ἄσαντ...18

Και από πίσω τα παπαγαλάκια…
Που ακόμη αποκαλούν «εμφύλιο» μία γενοκτονία…

Τόσο αἷμα στὴν Συρία ἐπεὶ δὴ δὲν ἄρεσε ὁ Ἄσαντ...8

Και βλέπουν τους …μισούς από τα πραγματικά θύματα!!!

Τόσο αἷμα στὴν Συρία ἐπεὶ δὴ δὲν ἄρεσε ὁ Ἄσαντ...24

Και που εξυπηρετεί τα σχέδια διαμελισμού της Συρίας, βάσει των συμφερόντων του Ισραήλ…

Τόσο αἷμα στὴν Συρία ἐπεὶ δὴ δὲν ἄρεσε ὁ Ἄσαντ...20

Πόσες καταστροφές, πόσοι νεκροί για να απαλλαγεί το Ισραήλ από τον Άσαντ.

Τόσο αἷμα στὴν Συρία ἐπεὶ δὴ δὲν ἄρεσε ὁ Ἄσαντ...1

Τόσο αἷμα στὴν Συρία ἐπεὶ δὴ δὲν ἄρεσε ὁ Ἄσαντ...2Και στο μεταξύ, με αφορμή το τέρας που δημιούργησαν, κάτι ακόμη πιο τερατώδες ετοιμάζουν…

Σίγμα

Τόσο αἷμα στὴν Συρία ἐπεὶ δὴ δὲν ἄρεσε ὁ Ἄσαντ...4

Ο «ισλαμικός στρατός» με την συμμετοχή δυνάμεων από 20 ισλαμικές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία, ξεκίνησε την μεγαλύτερη άσκηση στον κόσμο, με 200.000 στρατεύματα. Η άσκηση γίνεται στην Σαουδική Αραβία από το Σάββατο, και στέλνει μήνυμα ισχύος στο Ισλαμικό Κράτος.

Η ένταξη της Τουρκίας στην στρατιωτική άσκηση με την ονομασία «Κεραυνός του Βορρά» γίνεται λιγες ημέρες μετά την στάθμευση τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών F-15 στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ, στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας. Τα αεροσκάφη θα συμμετάσχουν στην εκστρατεία της Δύσεως, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία.

Τουρκία και Σαουδική Αραβία έχουν πολλά κοινά στρατηγικά συμφέροντα όσον αφορά στην ασφάλεια της περιοχής. Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου επισκέφθηκε το Ριάντ τέλη Ιανουαρίου συνοδευόμενος απο τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Hulusi Akar.

Επιπλέον, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Dhaka Tribune, η στρατιωτική άσκηση «Κεραυνός του Βορρά» είναι ένα σαφές μήνυμα από την Σαουδική Αραβία στο Ιράν και στο καθεστώς του Μπασάρ Άσαντ στην Συρία, ότι τυχόν εχθρικές προθέσεις και ενέργειες απο το Ριάντ θα θεωρηθούν εχθρικές και θα αντιμετωπισθούν αυστηρά, σύμφωνα με δηλώσεις ειδικού.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, περίπου 150.000 στρατιώτες, 2.540 πολεμικά αεροσκάφη, 20.000 άρματα μάχης, και 460 ελικόπτερα συμμετέχουν στην μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση στην ιστορία της περιοχής.

Πολιτικοί παρατηρητές και εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι η στρατιωτική άσκηση στοχεύει στην παροχή ορισμένων εμμέσων μηνυμάτων σε περιφερειακό αλλα και διεθνές επίπεδο. Ένας εκπρόσωπος για τις αραβικές δυνάμεις του συνασπισμού, ο Ahmad Assiri, δήλωσε οτι στόχος της ασκήσεως είναι:
Nα επιτευχθεί το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ετοιμότητας
H ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης
H προώθηση του συντονισμού μεταξύ των συμμετεχόντων
Ο χώρος που επιλέχθηκε για την άσκηση, η περιοχή Hafr Al-Batin στα βόρεια της Σαουδικής Αραβίας, δίπλα στο Ιράκ, κοντά στο Ιράν και στην Συρία είναι επίσης μια στρατηγική κίνηση, δήλωσαν οι εμπειρογνώμονες.

Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι η επόμενη πιθανή απειλή για τα κράτη του Κόλπου πιθανόν να ειναι από τις βόρειες περιοχές, αν υποθέσουμε ότι το Ιράν θα καταλάβει δημογραφικά το Ιράκ και θα χρησιμοποιησει την χώρα ως στρατιωτικό βραχίονα για να εμπλακεί στις υποθέσεις των γειτονικών χωρών.
Κατά την διάρκεια δηλώσεων στο Πρακτορείο Arab News ο Σαουδάραβας στρατηγικός/στρατιωτικός αναλυτής, απόστρατος συνταγματάρχης Ιμπραήμ Αλ-Mαρι δήλωσε ότι η άσκηση ειναι μια ευκαιρία για να βελτιωθεί και να ενεργοποιηθεί η στρατιωτική συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους, η οποία ανακοινώθηκε από τον πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν τον περασμένο μήνα.

Ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση μεταξύ της στρατιωτικής άσκησεως και την πρόσφατη ανακοίνωση από το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, σχετικά με χερσαία επέμβαση στην Συρία, σημειώνοντας ότι αυτές οι ασκήσεις είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως και αποτελούν μέρος αμυντικής και όχι επιθετικής προσεγγίσεως.

Η στρατιωτικός αναλυτής ισχυρίζεται ότι το Ιράν επιδιώκει τον έλεγχο των εξτρεμιστικών σιιτών που είναι στο Ιράκ και ειναι πιστοί στην Τεχεράνη, και όχι στην Βαγδάτη. «Γνωρίζουμε ότι το Ιράν προσπαθεί να διευρύνει την παρουσία του στο Ιράκ με την λεγομένη δημογραφική κατοχή, αδειάζοντας την χώρα απο σουνίτες, είτε μέσω μετατοπίσεως ή διαγραφής, καθώς και με την εκκένωση της χώρας απο σιίτες πιστούς  στο Ιράκ», δήλωσε. «Η δημογραφική κατάληψη λαμβάνει χώρα στο Ιράκ και στην Συρία μέσω της χρήσεως των ταξιαρχιών Φαταμίντ (Fatamid). Οι Φαταμίντ είναι Σιίτες από το Αφγανιστάν και περιμένουν να λάβουν την Συριακή, Ιρανική ή Ιρακινή εθνικότητα εάν καταφέρουν την νίκη που επιδιώκουν για το Ιράν στην Συρία».

Το Ριάντ ανακοίνωσε πρόσφατα την δημιουργία μιας στρατιωτικής συμμαχίας 34 Ισλαμικών χωρών για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών ομάδων όπως η Ισλαμική Δημοκρατία (ISIS).

Έχει χρησιμοποιηθεί ο όρος «Ισλαμικός Στρατός» ο οποίος παραπέμπει στην στρατιωτική δύναμη των 34 χωρών που συγκροτήθηκε, προκειμένου να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συνδυασμένη ισχύς της Συμμαχίας των 34 χωρών αποτελεί μια τρομερή δύναμη. Η δύναμη αυτή ενισχύεται περαιτέρω με την προσθήκη ενός κράτους που διαθέτει πυρηνικά όπλα: του Πακιστάν. Το Πακιστάν έχει ένα μεγάλο έυρος πυρηνικών βαλλιστικών πυραύλων cruise π.χ Shaheen II και Babur.

ΠΗΓΗ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply