Ἔπρεπε νὰ ἔχουμε χρεωκοπήσει …ἐχθές!!!

 

Βλέπω πάλι πολλούς φίλους να μιλούν για νέους φόρους.
Είναι λάθος και ο άστοχος αυτός ο χαρακτηρισμός των εισπρακτικών μέτρων και οδηγεί μόνο σε παρερμηνεία της καταστάσεως και ανοχή στο διαρκές έγκλημα κατά της χώρας.

Δεν πρόκειται για φόρους. Πρόκειται για συνέχιση και άυξηση του ρυθμού της δημεύσεως των περιουσιών όσων δεν σχετίζονται ως αποδέκτες με το δημόσιο ταμείο, για να καταστεί δυνατόν να συνεχίσουν να πληρώνονται οι τυπικά δικαιούχοι από αυτό. Χωρίς καμμία τήρηση της αρχής της αναλογικότητας και της ανταποδοτικότητας.

Τα χρήματα που εισπράττονται δεν προορίζονται για την διατήρηση των βασικών λειτουργιών του κράτους. Αυτές αφήνονται να καταρρέουν ανεξέλεγκτα. Πολλές ήδη λειτουργούν στο όριο παρά την άυξηση των απαιτήσεων της πολιτείας. Τα χρήματα προορίζονται αμιγώς για τους υπαλλήλους και τους συνταξιούχος/πελάτες.

Η φορολογία υπάρχει για να πληρώνεται η συντήρηση των κοινοχρήστων υπηρεσιών του κράτους προς το σύνολο του λαού. Στην περίπτωση της χώρας μας είναι λάθος να μιλάμε για φορολογία. Θα έπρεπε αντίθετα να αναφερόμαστε σε βίαια και ασφαλώς παράνομη απόσπαση πλούτου από τους πολίτες με σκοπό την αναδιανομή του προς αυθαίρετα επιλεγμένους πελάτες της πολιτικής τάξεως. Κάτι που γίνεται συστηματικά και ενσυνείδητα έξι χρόνια τώρα. Μια ληστεία που καλύπτεται από την «νομιμότητα» που παράγεται στην βουλή μιας κατ΄όνομα δημοκρατίας, που έχει πάψει εδώ και καιρό να λειτουργεί σε συνταγματικά πλάισια.

Αν δεν πούμε τα πράγματα με το όνομα τους δεν θα βρεθεί κάποια λύση και η ληστεία θα συνεχίζεται μέχρι την πλήρη εξαθλίωση. Και όσο δεν υπάρχει πολιτικός φορέας που να αντιδρά στην ουσία του φαινομένου, χωρίς να αμφισβητεί το βασικό πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από την αντίληψη ότι οι μισοί Έλληνες μπορούν να ζουν στις πλάτες των άλλων μισών, οι προοπτικές θα είναι ζοφερές.

Δυστυχώς φθάσαμε στο σημείο που μόνον αν το κράτος πληρώσει τους πελάτες τους με τα σκουπίδια που θα τυπώσει το ίδιο θα υπάρξει έξοδος από το συνεχιζόμενο δράμα. Έξοδος όχι ανώδυνη ούτε σύντομη ασφαλώς. Επειδή δεν είναι ζήτημα ούτε κατανοήσεως ούτε καλής προαιρέσεως. Η αφύπνιση και η αρχή μιας συνεργασίας των κοινωνικών δυνάμεων προϋποθέτουν το βίωμα της καταστροφής και του αδιεξόδου. Χωρίς την εμπειρία της θεάσεως της αβύσσου κανείς δεν θα παραιτηθεί από το δικαίωμα της αυθαιρεσίας και της εκμεταλλεύσεως του διπλανού του. Κανμμία ηθική παραίνεση η ορθολογική προτροπή δεν πρόκειται να τον αποτρέψει. Θα συνεχίσει να το κάνει όσο μπορεί.

Η χώρα πρέπει να χρεοκοπήσει άμεσα και το κράτος να σταματήσει να πληρώνει τους υπαλλήλους του. Κάθε προσπάθεια για σωτηρία είναι απόπειρα μιας ήδη χιλιομπαλωμένης κουρελούς, που μας οδηγεί όλο και βαθύτερα στην απόλυτη απαξίωση. Έπρεπε να έχουμε χρεωκοπήσει εχθές.

Θέμης Καζαντζίδης

εἰκόνα

(Visited 216 times, 1 visits today)
Leave a Reply