Δημοσιογραφικός …«ἐθνικιστικός παροξυσμός»;

Η Χουριέτ είναι μία κεντρο-αριστερή εφημερίδα της Τουρκίας που ανήκει στον τεράστιο όμιλο Dogan Media, στον οποίο ανήκει και το CNN-TURK.

Δημοσιογραφικός ...«ἐθνικιστικός παροξυσμός»;1

 

Πρόκειται για μία μεγάλη εφημερίδα, η οποία φυσικά υπηρετεί τους επικυριάρχους και το ΝΑΤΟ και σε καμμία περίπτωση δεν έχει σχέση με εθνικισμούς και αυτοκρατορικά οράματα παντουρκισμού.
Κι όμως… Ήταν οι Δημοσιογράφοι της Χουριέτ αυτοί που κατέβασαν την σημαία από τα Ίμια, προκειμένου να ξεκινήσει το τρελλό πανηγύρι εξοπλιστικών των 84 δισεκατομμυρίων, από …«πατριώτες» όπως ο Τσοχατζόπουλος, ο Βενιζέλος κλπ, που ήθελαν να μας …απαλλάξουν από την ανασφάλεια για την εδαφική μας ακεραιότητα.

Δημοσιογραφικός ...«ἐθνικιστικός παροξυσμός»;2 Δημοσιογραφικός ...«ἐθνικιστικός παροξυσμός»;3

Σαν να λέμε ότι δημοσιογράφοι των ΝΕΩΝ και της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ πήγαν σε τουρκική βραχονησίδα και κατέβασαν την τουρκική σημαία …αυθόρμητα, δηλαδή χωρίς εντολή και κάλυψη από ξένες πρεσβείες και υπηρεσίες.

Φανταστείτε δηλαδή τον Παύλο Τσίμα , τον Πρετεντέρη και τη Μαρία Σπυράκη να κατεβάζουν Τουρκική Σημαία σε τουρκικό έδαφος. Ούτε στο πιο τρελό τους όνειρο δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα.

Κι όμως… Μας έπεισαν ότι κάτι που δεν θα τολμούσαν ούτε οι Γκρίζοι Λύκοι να κάνουν σε ελληνικό νησί,  το έκαναν απολύτως …«αυθόρμητα» οι κεντροαριστεροί δημοσιογράφοι της Χουριέτ-CNN TURK.

Παρόμοιο …«αυθόρμητο εθνικισμό» άρχισαν να παθαίνουν πρόσφατα και οι ελληνόφωνοι δημοσιογράφοι του CNN, του Κοντομηνά, του Αλαφούζου, του Μπόμπολα κι άλλων …«πατριωτών».
Κάτι που είναι ιδιαίτερα ύποπτο.
Δημοσιογραφικός ...«ἐθνικιστικός παροξυσμός»;4

 

Δημοσιογραφικός ...«ἐθνικιστικός παροξυσμός»;5 Δημοσιογραφικός ...«ἐθνικιστικός παροξυσμός»;6 Δημοσιογραφικός ...«ἐθνικιστικός παροξυσμός»;7 Δημοσιογραφικός ...«ἐθνικιστικός παροξυσμός»;8 Δημοσιογραφικός ...«ἐθνικιστικός παροξυσμός»;9 Δημοσιογραφικός ...«ἐθνικιστικός παροξυσμός»;10 Δημοσιογραφικός ...«ἐθνικιστικός παροξυσμός»;11 Δημοσιογραφικός ...«ἐθνικιστικός παροξυσμός»;12

Οι ξένοι νταβατζήδες ξέρουν να παίζουν σαν πιόνια του σκάκι τους εθνικούς στρατούς και με την βοήθεια των παραμυθάδων της δημοσιογραφίας μπορούν να δημιουργήσουν σκηνικό εντάσεως κατά το δοκούν.
Μπορούν να φροντίσουν να φανεί ο αμυνόμενος ως επιτιθέμενος κι ο επιτιθέμενος ως αμυνόμενος.

Όταν οι επικυρίαρχοι ήθελαν τους Τούρκους να εισβάλλουν στην Κύπρο, κατάφεραν κι έστησαν το απαραίτητο σκηνικό βίας εναντίον Τουρκοκυπρίων, ώστε να δικαιολογηθεί η ξένη …«αυθόρμητη» επέμβαση.
Στην παρούσα φάση με συνεχή επεισόδια και νεκρούς στην ΝΑ Τουρκία με τους Κούρδους, με συνεχή τρομοκρατικά κτυπήματα σε σημεία γεμάτα τουρίστες, το τελευταίο που θα έκανε η Τουρκία είναι να ανοίξει ξανά μέτωπο με την Ελλάδα και να χάσει τους χιλιάδες Έλληνες τουρίστες που πηγαινοέρχονται στα τουρκικά παράλια.

Φαντασθείτε στην Θράκη να γίνονται επεισόδια με τους μουσουλμάνους που επιδιώκουν απόσχιση, να σκάνε βόμβες κάτω από την Ακρόπολη και η Ελλάδα την ίδια στιγμή να δίνει εντολή να παραβιάζεται ο εναέριος χώρος της Αλβανίας.

Δεν έχει λογική το σκηνικό αλλά μάλλον θα καταλάβουμε το σενάριο όταν πια θα είναι πολύ αργά να το σταματήσουμε.

Αν ξέραμε ότι η σημαία στα Ίμια θα κόστιζε τις ζωές 3 ανθρώπων και 84 δισεκατομμύρια νέο χρέος στις πλάτες των υπολοίπων Ελλήνων ίσως και να χαρίζαμε τα Ίμια στους Τούρκους.
Σήμερα χαρίζουμε ΟΠΑΠ, λιμάνια , ενέργεια, ύδρευση κλπ για δυο βαλίτσες ευρώ κι όχι μόνο δεν αισθανόμαστε ατιμασμένοι αλλά μας έπεισε το σύστημα να πανηγυρίζουμε.

Το σύστημα είναι τόσο έξυπνο που μας έπεισε να αγοράζουμε υπηρεσίες από ιδιωτικές εταιρείες που ανταγωνίζονται και ζημιώνουν τις κρατικές εταιρείες στις οποίες είμαστε εμείς οι μέτοχοι.
Εμείς ματώσαμε για να τις κάνουμε κολοσσούς και τώρα ενισχύουμε τα ξένα ιδιωτικά μαγαζιά.

Είναι σαν να έπεισαν τους μετόχους του Μαρινόπουλου να ψωνίζουν από τα LIDL
Τέτοιο τσίρκο γίναμε ως λαός.

Είναι αξιοπρόσεκτο πάντως πόσο δυσμενές ήταν το κλίμα στο ΝΑΤΟ για την Ελλάδα κατά την περίοδο του δεξιού Καραμανλή και τώρα με την «αντι-ιμπεριαλιστική» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ δεν ανησυχεί για το παραμικρό.Δημοσιογραφικός ...«ἐθνικιστικός παροξυσμός»;14Δημοσιογραφικός ...«ἐθνικιστικός παροξυσμός»;13Δημοσιογραφικός ...«ἐθνικιστικός παροξυσμός»;15

Η Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι πολύ καλό παιδί στην οικογένεια του ΝΑΤΟ σε αντίθεση με την Τουρκία που έγινε το μαύρο πρόβατο λόγω του Ερντογάν και του ξηλώματος του φιλοδυτικού δικτύου του προστατευόμενου από τις ΗΠΑ Ιμάμη Γκιουλέν.Δημοσιογραφικός ...«ἐθνικιστικός παροξυσμός»;16

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply