Ἡ σβάστικα τῶν …«Ῥώσσων» ἐπαναστατῶν!!!

Ὁ Τσάρος δὲν τὸ τύπωσε πάντως…
Ὁ Χίτλερ τὸ 1917 ἦταν ἀκόμη στρατιώτης στὸ μέτωπο τῆς Γαλλίας… 

Ἡ σβάστικα τῶν ...«Ῥώσσων» ἐπαναστατῶν!!!

Τὸ Χρήσιμον

Ρωσσική Προσωρινή Κυβέρνηση

Η Ρωσική Προσωρινή Κυβέρνηση ήταν η προσωρινή κυβέρνηση της Ρωσσικής Δημοκρατίας που εγκαταστάθηκε αμέσως μετά την παραίτηση του Τσάρου Νικολάου Β΄ (15 Μαρτίου 1917).
Η κυβέρνηση αντικατέστησε τον θεσμό του Συμβουλίου των Υπουργών της Ρωσσίας, μέλη του οποίου μετά την Φεβρουαριανή Επανάσταση προΐσταντο στο Λειτούργημα του Αρχηγού στο Ναυαρχείο. Η πρόθεση της προσωρινής κυβερνήσεως ήταν η διοργάνωση εκλογών για την Ρωσσική Συντακτική Συνέλευση και την σύγκλισή της. Η κυβέρνηση αρχικά αποτελέσθη από τον συνασπισμό των Καντέτ με ηγέτη των Γκεόργκι Λβοφ, ο οποίος συνασπισμός αντικατεστάθη αργότερα από τον συνασπισμό των Σοσιαλιστών με ηγέτη τον Αλέξανδρο Κερένσκι.

Ρωσσική Προσωρινή Κυβέρνηση
Russian_Provisional_Government

Αλέξανδρος Κερένσκι
Ο Αλεξάντρ Φιόντοροβιτς Κέρενσκι (Алекса́ндр Фёдорович Ке́ренский, ΔΦΑ: [ɐlʲɪˈksandr ˈkʲerʲɪnskʲɪj] 4 Μαΐου 1881, Σιμπίρσκ — 11 Ιουνίου 1970, Νέα Υόρκη) ήταν Ρώσος δικηγόρος και πολιτικός, ο οποίος υπηρέτησε ως ο δεύτερος Πρωθυπουργός της Ρωσικής Προσωρινής Κυβέρνησης από Ιούλιο έως Νοέμβριο 1917. Ηγέτης των μετριοπαθών σοσιαλιστών της Τρουντοβικής φράξιας του Σοσιαλ-Επαναστατικού Κόμματος, ο Κέρενσκι είναι κεντρική μορφή της Ρωσικής Επανάστασης.

Μετά την Φεβρουαριανή Επανάσταση που εκθρόνισε τον Νικόλαο Β΄, ο Κέρενσκι υπηρέτησε ως Υπουργός Δικαιοσύνης στην μετα-αυτοκρατορική και δημοκρατική Προσωρινή Κυβέρνηση του Γκεόργκι Λβοβ. Τον Μάιο έγινε Υπουργός Πολέμου. Τον Ιούνιο διαδέχθηκε τον Λβοβ ως Πρωθυπουργός. Στις 7 Νοεμβρίου, η κυβέρνησή του ανετράπη  από τους καθοδηγούμενους από τον Βλαδίμηρο Λένιν Μπολσεβίκους στην Οκτωβριανή Επανάσταση. Πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του στην εξορία, στο Παρίσι και στην Νέα Υόρκη όπου και απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών, αλλά τάφηκε Λονδίνο.

Ο Αλέξανδρος Κέρενσκι γεννήθηκε στο Σιμπίρσκ (τώρα Ουλιάνοφσκ) στον ποταμό Βόλγα στις 2 Μαΐου 1881.  Ο πατέρας του, Φιόντορ Κέρενσκι , ήταν καθηγητής, και διευθυντής του τοπικού γυμνασίου. Η μητέρα του, Ναντέζντα (το γένος Άντλερ), γεννήθηκε από έναν Ρώσσο-Γερμανό Εβραίο,[2] τον Αλέξανδρο Άντλερ, που ήταν επικεφαλής του Τοπογραφικού Γραφείου της Στρατιωτικής Περιοχής του Καζάν, και την Ναντέζντα (το γένος Καλμίκοβα), κόρη ενός πρώην δουλοπάροικου, που είχε αγοράσει την ελευθερία του πριν καταργηθεί η δουλοπαροικία στην Ρωσσία το 1861, επιτρέποντάς του να γίνει ένας πλούσιος έμπορος της Μόσχας.[3] [4]

Ο πατέρας του Κέρενσκι ήταν καθηγητής του Βλαδίμηρου Ουλιάνοφ (Λένιν)· μέλη των οικογενειών Κέρενσκι και Ουλιάνοφ ήταν φίλοι.

Αλέξανδρος_Κερένσκι

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply