Ἐμεῖς ὅμως τὸν Πάκη τὸν κάναμε πρόεδρο!!!

Τὸ 2015, μὲ τὸ ποὺ πάτησαν σὲ θέσεις κυβερνητικὲς τὰ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛικὰ μας κομματόσκυλα, πρὸ κειμένου νὰ ἀποφύγουν τὸν …σκόπελο τῆς ἐκλογῆς προέδρου τῆς δημοκρατίας, μᾶς φόρτωσαν τὸν πάκη.
Τὸν πάκη φίλοι μου… τὸν πάκη…

Καὶ μόνον στὸ ἄκουσμα τοῦ ὀνόματος «Πάκης» …ἑνωθήκαμε!!!

Αὐτὸ ποὺ δὲν μᾶς εἶπαν τότε ὅμως ἦταν πὼς ὁ πάκης, μαζὺ μὲ κάτι ἄλλα …«ἀξιόλογα» πρόσωπα, «ἀμέμπτου ἠθικῆς» καὶ κάτοχοι ὑψηλῆς τεχνογνωσίας ὑφαρπαγῆς δημοσίου χρήματος, ἦταν μέσα σὲ αὐτοὺς πού, βάσει τοῦ πορίσματος τῆς ἐξεταστικῆς ἐπιτροπῆς, ἐμπλέκετο μὲ τὶς μίζες τῆς siemens.

Θά ἔχουμε ΥΠΟΔΙΚΟ πρόεδρο δημοκρατίας;

Τοῦ πάκη λοιπόν, ποὺ ἀν τὶ νὰ ἀπολογηθῇ, νὰ διωχθῇ, νὰ δικασθῇ, νὰ καταδικασθῇ, νὰ ἐπιστρέψῃ τὰ …ἐξηφανισμένα, μᾶς φόρτωσαν ὡς προεδράρα, τὰ …ἄπλυτα εἶναι πολλά. Κι ἂς μὴν τὰ  ξέρουμε.
Τὰ ξέρουν αὐτοὶ ποὺ μᾶς τὸν στόλισαν…
Πρὸς τοῦτον καὶ μπορεῖ νὰ συνομιλῇ ἐλευθέρως μὲ ἄλλους ἐγκληματίες ἐπίσης, δίχως ἐνοχές, δίχως προσχήματα…
Γιά ποιόν ἄλλως τέ νά διατηρηθοῦν τά προσχήματα;
Μεταξὺ κατεργαρέων εἰλικρίνια (καὶ φυσικὰ ἀποδοχή, ἀλληλοϋποστήριξις καὶ συνενοχή…!!!)

Ὅταν ὁ ΠτΔ συνομιλῇ μὲ κατηγορουμένους γιὰ ποινικὰ ἀδικήματα…

Ἔ, αὐτοῦ τοῦ πάκη, ποὺ ἀποδεικνύει, γιὰ ἀκόμη μίαν φορὰ πὼς τὸ ψάρι ἀπὸ τὴν κεφαλή του βρωμᾶ, μερικὰ …«ἄπλυτα» βγῆκαν στὴν φόρα. Κι αὐτὰ τὰ …«ἄπλυτα» ἀφοροῦν σὲ κάτι …μικροδωράκια, δείγμα ἀφοσιώσεως καὶ εὐγνωμοσύνης, μὰ κυρίως …ὀμερτά!!!

Ἐμεῖς ὅμως τὸν Πάκη τὸν κάναμε πρόεδρο!!!16

Ἀλλὰ μὴν δίδετε σημασία.
Ἐμᾶς οὔτε γιὰ χειροκροτητὲς μᾶς θέλουν.
Πρὸς τοῦτον ἀλλάζουν, σύσσωμον, τὸ ἐκλογικὸ σῶμα.
Νὰ βλέπουν, νὰ ἀκοῦν, νὰ ψηφίζουν οἱ νέοι ψηφοφόροι, ἀλλὰ νὰ μὴν …καταλαβαίνουν γρί!!!

Φιλονόη

ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΣΕ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ! ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΛΛΑ Η…SIEMENS ΜΕΝΕΙ!

Ἐμεῖς ὅμως τὸν Πάκη τὸν κάναμε πρόεδρο!!!1
του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Το ό,τι η Siemens λάδωνε επί χρόνια τα γρανάζια της μηχανής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ , το γνωρίζουν πλέον οι πάντες. Τα δυο κόμματα εξουσίας οδήγησαν τον τόπο στην σημερινή καταστροφή και τα τελευταία 3 χρόνια έχουν φέρει την εξαθλίωση στις ελληνικές οικογένειες, επειδή βάζουν τον κόσμο να πληρώνει τα δικά τους πολιτικά εγκλήματα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η «Ε.Ω. της Κυριακής» με συνεχείς αποκαλύψεις φέρνει στην επιφάνεια το μεγάλο σκάνδαλο Siemens-Intracom που έσυρε στο άρμα και τις ορέξεις του ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Η γερμανική εταιρεία Siemens διείσδυσε στην κρατική μηχανή και επί χρόνια λειτουργούσε με σχέδιο που αποσκοπούσε στο να διατηρεί ένα είδος… ερωτικής σχέσεως με τους πολιτικούς μας ταγούς.

Οι συμβάσεις που είχε πραγματοποιήσει η Siemens με το Δημόσιο στον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, τον ΟΣΕ, στην σηματοδότηση των δρόμων, σε νοσοκομεία, στο Μετρό, γέμιζαν με εκατομμύρια ευρώ τα ταμεία της γερμανικής εταιρείας. Και η ίδια, θέλοντας προφανώς να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχεια της συνεργασίας της  με το Δημόσιο ή να εκφράσει τις ευχαριστίες της για τον… ερωτικό δεσμό της με το κράτος, έστελνε ατελείωτα δωράκια στους εκπροσώπους μας πολιτικούς!

Σε όλη την πολιτική ηγεσία του τόπου. Και οι πολιτικοί μας φωστήρες τα αποδέχονταν όλα. Δεν βρήκαμε κάποιον πολιτικό να έχει επιστρέψει στην Siemens ως απαράδεκτα τα δωράκια της. Εκτός κι αν μας διαψεύσουν. Το ό,τι τα αποδέχονταν, προφανώς κάτι σημαίνει.

Ας μας το εξηγήσουν λοιπόν οι ίδιοι οι πολιτικοί μας ταγοί. Ας δώσουν οι ηγήτορες μια απάντηση στο λαό, για το τι σημαίνουν όλα αυτά τα συνεχή δώρα που πηγαινοέρχονταν στα πολιτικά γραφεία Πρωθυπουργών, υπουργών, διευθυντών κομμάτων ή ακόμη και στα σπίτια τους. Γιατί τα αποδέχονταν; Δεν είναι ντροπή για το πολιτικό σύστημα;
Ιδού λοιπόν τα ντοκουμέντα:

SIEMENS ΣΕ ΚΩΝ/ΝΟ ΣΗΜΙΤΗ
(Πρωθυπουργός της Ελλάδος 1996-2004)

Ἐμεῖς ὅμως τὸν Πάκη τὸν κάναμε πρόεδρο!!!2

Τα δωράκια (ποτά-τρόφιμα-δώρα) εστάλησαν προς τον κ. Σημίτη με το υπ. Αριθμ. 66081 Δελτίο Αποστολής στις 22/5/2006 στην οδό Ακαδημίας 35. Το 2006 ο κ. Σημίτης δεν ήταν Πρωθυπουργός, είχε παραδώσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στον κ. Παπανδρέου.

  ΣΕ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
(Πρωθυπουργός της Ελλάδος 2004-2009)

Ἐμεῖς ὅμως τὸν Πάκη τὸν κάναμε πρόεδρο!!!3

Τα δωράκια (ποτά-τρόφιμα-δώρα) εστάλησαν προς τον κ. Καραμανλή με το υπ. Αριθμ. 66082 Δελτίο Αποστολής στις 22/5/2006 στην οδό Ηρώδου Αττικού 19! Η Siemens έστελνε τα δωράκια της στο Μέγαρο Μαξίμου, όταν ο κ. Καραμανλής ήταν Πρωθυπουργός της χώρας. Προσέξτε μια λεπτομέρεια: Ο κ. Καραμανλής και ο κ. Σημίτης πήραν ταυτόχρονα, την ίδια ημέρα και ώρα τα δωράκια της Siemens. 66081 το ένα δελτίο αποστολής, 66082 το άλλο!

SIEMENS ΣΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
(Πρωθυπουργός της Ελλάδος 2009-2011)

Ἐμεῖς ὅμως τὸν Πάκη τὸν κάναμε πρόεδρο!!!4

Τα δωράκια (ποτά-δώρα) εστάλησαν προς τον κ. Παπανδρέου με το υπ. Αριθμ. 37447 Δελτίο Αποστολής στις 23/4/2007 στα τότε γραφεία του ΠΑΣΟΚ Χ. Τρικούπη 50. Ο κ. Παπανδρέου τότε προαλειφόταν για Πρωθυπουργός. Δύο χρόνια μετά ήλθε για να οδηγήσει την χώρα στα νύχια του ΔΝΤ και της Μέρκελ.

SIEMENS ΣΕ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
(τωρινός Πρωθυπουργός της Ελλάδος)

Ἐμεῖς ὅμως τὸν Πάκη τὸν κάναμε πρόεδρο!!!5

Τα δωράκια (ποτά-δώρα) εστάλησαν προς τον κ. Σαμαρά με το υπ. Αριθμ. 37866 Δελτίο Αποστολής στις 29/12/2005 στην οδό Μπενάκη 34-στην Κηφισιά. Ο κ. Σαμαράς τότε ήταν ευρωβουλευτής της ΝΔ. Για τον κ. Σαμαρά έχουμε δημοσιεύσει και άλλες αποστολές δώρων της Siemens προς αυτόν.

SIEMENS ΣΕ ΚΩΝ/ΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
(Πρωθυπουργός της Ελλάδος 1990-1993)

Ἐμεῖς ὅμως τὸν Πάκη τὸν κάναμε πρόεδρο!!!6

Η κυβέρνηση του Κων/νου Μητσοτάκη μπορεί να έπεσε από την Siemens-Intracom ωστόσο η γερμανική εταιρεία δεν ξέχασε ούτε τον πρώην Πρωθυπουργό. Δελτία Αποστολής με δωράκια (ποτά-δώρα) έφθαναν είτε στην Αραβαντινού είτε στο σπίτι της Γλυφάδας. Με το υπ. Αριθμ. 37867 Δελτίο Αποστολής στις 29/12/2005 στην Αραβαντινού 1 κατέφθασαν τα Χριστουγεννιάτικα δώρα! Προσέξτε πάλι σύμπτωση. Την ίδια ημέρα και ώρα εστάλησαν τα δώρα στους κ.κ. Σαμαρά και Μητσοτάκη. 37866 το Δελτίο αποστολής για τον κ. Σαμαρά και 37867 το Δελτίο αποστολής για τον κ. Μητσοτάκη.

Η SIEMENS ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΠΟΥΚΩΝΕ ΜΕ ΔΩΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ (πρώην και νυν)Ἐμεῖς ὅμως τὸν Πάκη τὸν κάναμε πρόεδρο!!!7

Δείτε και τα ποτά και δώρα που εστάλησαν προς τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, με το υπ. Αριθμ. 66083 Δελτίο Αποστολής στις 22/5/2006. Είναι η ίδια ημερομηνία που η Siemens έστειλε δωράκια και στον τότε εν ενεργεία Πρωθυπουργό κ. Καραμανλή και στον προαλειφόμενο Γ. Παπανδρέου. Όλο το πολιτικό σύστημα έπαιρνε τα δωράκια του από την Siemens! Tα συγκεκριμένα δώρα αρχικά παραδόθηκαν στην οδό Αραβαντινού 1 αλλά φαίνεται πως ο κ. Μητσοτάκης απουσίαζε και επάνω στο Δ/Α σημειώθηκε διεύθυνση παραδόσεως η οδός Π. Μπακογιάννη 13 Γλυφάδα.

ΕΙΔΙΚΕΣ …ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ SIEMENS ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Ἐμεῖς ὅμως τὸν Πάκη τὸν κάναμε πρόεδρο!!!8

Δείτε το ντοκουμέντο, ψύχραιμα έτσι; Η Siemens είχε ανοίξει ολόκληρους φακέλους κι έκανε εκκαθαρίσεις επί εκκαθαρίσεων για τα έξοδα που είχε προς τις γραμματείες των υπουργείων. Όλα δωράκια για τους υπουργούς! Άντε μετά να δει αυτή η χώρα προκοπή και να περιμένουμε να μας σώσουν! Η «Εκκαθάριση Επαγγελματικών Εξόδων» όπως την αναγράφει η Siemens που αφορούσε σε δώρα για τις γραμματείες των Υπουργείων, αναγράφει ποσό 2601,78 ευρώ όπως φαίνεται καθαρά από το έγγραφο που δημοσιεύουμε. Το ντοκουμέντο βγήκε στις 15.12.2003 από το γραφείο της Αικατερίνης Τσακάλου, ιδιαιτέρας του Μιχάλη Χριστοφοράκου.
Ε ρε, γλέντια.

Για να δούμε από κοντά, τι δώρα συνέχιζαν να στέλνονται από την Siemens προς τους Υπουργούς και μέχρι πότε! 

Ἐμεῖς ὅμως τὸν Πάκη τὸν κάναμε πρόεδρο!!!9

SIEMENS ΣΕ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
(πρώην Υπουργός Εξωτερικών)

Ἐμεῖς ὅμως τὸν Πάκη τὸν κάναμε πρόεδρο!!!10

Όντας Υπουργός Εξωτερικών επί κυβερνήσεως Ν.Δ η κ. Ντόρα Μπακογιάννη έλαβε δώρα από την Siemens (ποτά-δώρα-είδη ζαχ/κής) με το υπ. Αριθμ. 01260 Δελτίο αποστολής στις 28/12/2008. Τα δώρα παραδόθηκαν στο Υπ. Εξωτερικών (Β. Σοφίας 5).
Ενδιαφέρον έχει το Δ/Αποστολής το οποίο αρχικά έγραφε «Siemens Διαγνωστικά Μηχανήματα» για να διορθωθεί ιδιοχείρως, σε «Ηλεκτρικά Έργα…»  και κάτι άλλο! Δεν καταλαβαίνουμε τι ακριβώς λέει. Μήπως μπορεί να μας βοηθήσει η κα Μπακογιάννη;

SIEMENS ΣΕ ΓΙΩΡΓΟ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ
(πρώην Υπουργός Οικονομικών 2004-Ιανουάριος 2009)

Ἐμεῖς ὅμως τὸν Πάκη τὸν κάναμε πρόεδρο!!!11

Τα δωράκια (ποτά-τρόφιμα-δώρα) εστάλησαν προς τον κ. Αλογοσκούφη, όταν ήταν τσάρος της Οικονομίας,  με το υπ. Αριθμ. 134462 Δελτίο Αποστολής στις 17/10/2007 στην οδό Κερκύρας 17 στη Ν. Ερυθραία.

SIEMENS ΣΕ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ
(αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος 2004-2008)

Ἐμεῖς ὅμως τὸν Πάκη τὸν κάναμε πρόεδρο!!!12

Τα δωράκια (ποτά-δώρα) εστάλησαν προς τον κ. Αντώναρο, όταν ήταν αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος,  με το υπ. Αριθμ. 43882 Δελτίο Αποστολής στις 20/12/2007 στην οδό Φραγκούδη 11 & Αλ. Πάντου.

SIEMENS ΣΕ ΓΙΑΝΝΟ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
(Υπουργός Εθνικής Αμύνης 2001-2004)

Ἐμεῖς ὅμως τὸν Πάκη τὸν κάναμε πρόεδρο!!!13 Ἐμεῖς ὅμως τὸν Πάκη τὸν κάναμε πρόεδρο!!!14

Δωράκια… ατελείωτα στον κ. Παπαντωνίου; Και ως υπουργός αλλά και μετά τις δόξες του συνέχιζε να λαμβάνει τις …τιμές που του απέδιδε η Siemens. Στις 8 Ιανουαρίου 2002, όντας υπουργός Εθνικής Αμύνης, την επομένη της ονομαστικής του εορτής ο κ. Παπαντωνίου έλαβε κρασιά και ποτέ με το υπ. Αριθμ. 011460 Δ. Αποστολής.  Όπως βλέπουμε και στις 10.01.2006 η Siemens ξαναθυμήθηκε τον κ. Παπαντωνίου, μάλλον επ’ ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής.

 SIEMENS ΣΕ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
(Υφυπουργός Ανάπτυξης 2004-2009, Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών)

Ἐμεῖς ὅμως τὸν Πάκη τὸν κάναμε πρόεδρο!!!15

Τα δωράκια (ποτά-τρόφιμα-δώρα) εστάλησαν προς τον κ. Παπαθανασίου με το υπ. Αριθμ. 122983 Δελτίο Αποστολής στις 10/1/2006, στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Προφανώς λόγω της ονομαστικής του εορτής, ο κ. Παπαθανασίου παρέλαβε τα δώρα όντας Υφυπουργός Αναπτύξεως!

SIEMENS ΣΕ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ
(Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοικήσεως και Αποκεντρώσεως 2004-2007, Υπουργός Εσωτερικών 2007-2009)Ἐμεῖς ὅμως τὸν Πάκη τὸν κάναμε πρόεδρο!!!16

Τα δωράκια (ποτά-δώρα) εστάλησαν προς τον κ. Παυλόπουλο με το υπ. Αριθμ. 29235 Δελτίο Αποστολής στις 20/12/2005 στην οδό Βασ. Σοφίας 15. Ο κ. Παυλόπουλος όταν παρέλαβε τα δώρα της Siemens ήταν Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοικήσεως και Αποκεντρώσεως.

SIEMENS ΣΕ ΠΕΤΡΟ ΔΟΥΚΑ
(Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών 2004-2007, Υφυπουργός Εξωτερικών 2007-2009)

Ἐμεῖς ὅμως τὸν Πάκη τὸν κάναμε πρόεδρο!!!17 Ἐμεῖς ὅμως τὸν Πάκη τὸν κάναμε πρόεδρο!!!18

Φαίνεται πως η Siemens είχε ιδιαίτερη αδυναμία στον κ. Πέτρο Δούκα, του οποίου το όνομα ως γνωστόν ενεπλάκη και στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων. Τα δωράκια (ποτά-τρόφιμα-δώρα-κρασιά) έφθαναν με συνεχή Δελτία Αποστολής το 2005, και το 2006 και το 2007 όλα στην οδό Πανεπιστημίου 37.

 SIEMENS ΣΕ ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΛΗΝΑΚΗ
(Υφυπουργός Εξωτερικών 2004-2007)

Ἐμεῖς ὅμως τὸν Πάκη τὸν κάναμε πρόεδρο!!!20

Τα δωράκια (ποτά-δώρα) εστάλησαν προς τον κ. Βαληνάκη με το υπ. Αριθμ. 43523 Δελτίο Αποστολής στις 15/12/2007 στην οδό Βασ. Σοφίας 5, στον τότε Υφυπουργό Εξωτερικών όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο συγκεκριμένο Δελτίο.

SIEMENS ΣΕ ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΟΥ
(Διευθυντής του γραφείου του πρώην Πρωθυπουργού Καραμανλή)

Ἐμεῖς ὅμως τὸν Πάκη τὸν κάναμε πρόεδρο!!!21

Προφανώς από τα δώρα της Siemens δεν έπρεπε να εξαιρεθεί ο τότε διευθυντής του Πρωθυπουργικού γραφείου κ. Γιάννης Αγγέλου.

Τα ποτά-δώρα έφθασαν στην οδό Ηρώδου Αττικού 19 με το υπ΄Αριθμ. 29211 Δελτίο Αποστολής της 20ης Δεκεμβρίου 2005.

ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ!

«Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής»

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply