Ἄλλο «Ἡνωμένη Εὐρώπη» κι ἄλλο Εὐρώπη!!!

Τὸ νὰ εἶσαι καὶ εὐρωλιγοῦρι καὶ ἀντιναζιστής,
(χωρὶς νὰ τοὺς ἔχῃς πλακώσει στὸ φτύσιμο ἤ στὸ ξῦλο)
Εἶναι μᾶλλον ἀσύμβατο…
Τό ἔπιασες πουλάκι μου;

Ἄλλο «Ἡνωμένη Εὐρώπη» κι ἄλλο Εὐρώπη!!!

Τώρα ποὺ ὁ τύπος ἔγινε μέγας στὴν Goldman Sachs…
καὶ ὁ σύνδεσμος ἀπὸ τὴν Ναυτεμπορικὴ καὶ ἀπὸ τὴν Telegraph ἔχει …ἐξαφανισθεῖ…
…Ὑπάρχουν οἱ ἀναδημοσιεύσεις…

H «Ευρώπη» αντίδοτο της Δημοκρατίας

Ἄλλο «Ἡνωμένη Εὐρώπη» κι ἄλλο Εὐρώπη!!!

«Χρειαζόμαστε την Ευρώπη επειδή δεν είναι δημοκρατική… Αποφάσεις που παίρνονται με τους πιο δημοκρατικούς θεσμούς είναι συχνά λανθασμένες…»

Έχω επίγνωση ότι λέξεις όπως Δημοκρατία, Ελευθερία κλπ, σημαίνουν διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους (ή Σωτηρία, Αγάπη, Ισότητα κλπ).  Ξέρω επίσης ότι συχνά η «Ιστορία» εξελίσσεται αγνοώντας τις προσωπικές απόψεις του καθενός, είτε από αδράνεια, είτε  από αμηχανία, είτε επειδή το «Αόρατο Χέρι» φροντίζει πριν από εμάς για εμάς (και δεν εννοώ τον Adam Smith). Απλά, σας μεταφέρω την ανησυχία μου.

Ο Μπαρόζο είναι «τίποτα».  Ένας καλός αχυράνθρωπος τόσο άσχετος με το Κέντρο Αποφάσεων, όσο γινόταν. Εκλεγμένος από εκλεγμένους κάτω από συνθήκες και κανόνες που είναι κομμένες και ραμμένες κατά παραγγελία.  Το εννοεί όμως αυτό που λέει
Με τις παροχές και τον εκφυλισμό (δεν είναι βλάκες αυτοί που τις δίνουν) φτιάχθηκε μία κοινωνία με αδιέξοδα.  Η οικονομική κρίση, είτε είναι τυχαία είτε έχει προβλεφθεί — πολλοί έχουν επιστήμη τους τις …κρίσεις — είναι απλά η αφορμή.

Δεν περιμένω Σωτηρία από την «Ευρώπη» γιατί αρχίζει και μου μυρίζει ότι η «Ευρώπη», απλά, κάνει την τρίτη της προσπάθεια. Μία το 1914, μία το 1939 και μία από το 1990. Μόνο που αυτή την φορά το μελέτησε ακόμα καλλίτερα από ότι τις προηγούμενες. Και φρόντισε οι «δημοκρατικοί θεσμοί» να είναι μαϊμούδες. Ο σημερινός Χίτλερ, δεν βγάζει παθιασμένους λόγους.  Έχει βαρετό, υπομονετικό, γραφειοκρατικό προσωπείο αλλά εκεί είναι.

Πώς, τώρα, κατέληξα, εγώ, σε τέτοια;  Δεν γουστάρω τα  επιδοτούμενα αιολικά, υποθέτω… Δεν θυμάμαι ποιός μου έστειλε αυτό το link, αλλά ευχαριστώ.

ἀρχαιοπτέρυξ

Καὶ γιὰ ὅσους δὲν κατάλαβαν: Ἄλλο «Ἡνωμένη Εὐρώπη» κι ἄλλο Εὐρώπη!

Ἄλλο πρᾶγμα ὁ δημοκράτης (σὲ ἀτομικό σου ἐπίπεδο ἀλλὰ καὶ σὲ ἐπίπεδο ἐπιλογῆς τοῦ τρόπου διακυβερνήσεώς σου) καὶ ἄλλο ὁ χειροκροτητὴς καὶ (φιλο-)καθεστωτικὸς Χρήσιμος Ἠλίθιος.
Καὶ εἰδικὰ σὲ τέτοιου εἴδους ἀριστερούληδες τῆς κονόμας».

Συγγνώμη, ἀλλὰ «αὐτοί», πάντως, ἔτσι σὲ θεωροῦν!…
Περαστικά…!!!

Χοϊδᾶς Διονύσιος

ἐπιμέλεια κειμένου Φιλονόη καὶ φίλοι

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply