Δικαιοῦνται ἤ ὄχι ἄσυλο οἱ «ὀκτώ»;

Σύμφωνα με είδηση , που μετέδωσε η ΕΡΤ, τουρκικό ελικόπτερο τύπου BLACK HAUK επικαλέστηκε πρόβλημα εκτάκτου ανάγκης και προσγειώθηκε με 8 επιβάτες στην Αλεξανδρούπολη.
Δικαιοῦνται ἤ ὄχι ἄσυλο οἱ «ὀκτώ»;
Κατά τον έλεγχό τους απεδείχθη ότι ήταν τούρκοι πραξικοπηματίες, οι οποίοι είχαν αφαιρέσει τα διακριτικά τους και ζήτησαν πολιτικό άσυλο.
Πρόκειται για τρεις ταγματάρχες, 3 λοχαγούς και δύο αρχιλοχίες, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στην χώρα.
Ανεξάρτητα από την αντίθεση του συνόλου του Ελληνικού λαού στο αντιδημοκρατικό φαινόμενο των πραξικοπημάτων, ελπίζουμε ότι η Ελληνική δικαιοσύνη θα αποδεχθεί την αίτηση πολιτικού ασύλου και δεν θα τους παραδώσει στις τουρκικές αρχές.
Αν το κάνει, θα προδώσει εκτός από τα οριζόμενα στις διεθνείς συνθήκες και την ελληνική παράδοση, που επιβάλλει το πολιτικό άσυλο να χορηγείται για ανθρωπιστικούς λόγους σ’ αυτούς, που κινδυνεύουν να διωχθούν για τα πολιτικά φρονήματά τους.
Η χώρα έχει γεμίσει από πρόσφυγες, που η Τουρκία δεν τους δεχόταν πίσω παρά τις υποχρεώσεις της.
Είναι ευκαιρία τώρα να δείξουμε και στους υπολοίπους λαούς ότι εμείς δεν διαχωρίζουμε τους πρόσφυγες ανάλογα με την εθνικότητα τους και δεν τους χρησιμοποιούμε σε διπλωματικά ή πολιτικά παιχνίδια.
Ιδιαίτερα οι σημερινοί πολιτικοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί κάποια στιγμή στο μέλλον ενδέχεται να βρεθούν στην ίδια κατάσταση να εκλιπαρούν παντού για άσυλο.
Εκτός, αν είναι τόσο αφελείς και πιστεύουν ότι θα τους χορηγoύσε άσυλο η κα Μέρκελ και ο κος Schaueble, αν βρίσκονταν κάποια στιγμή στην θέση του Ερντογάν…
Αν οι ‘Ελληνες πολιτικοί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την πίεση, ας τους βάλουν τουλάχιστον σε ένα αεροπλάνο και ας τους στείλουν σε όποια χώρα οι ίδιοι επιλέξουν με νέα διπλωματικά διαβατήρια.
Δεν χρειαζόμαστε σαν χώρα επανάληψη αυτών, που συνέβησαν με τον Οτσαλάν…
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply