Ποῦ θά μποροῦσαν νά εὐρίσκονται τά 14 χαμένα πολεμικά τουρκικά σκάφη;

Σύμφωνα με πληροφορίες 14 πολεμικά σκάφη της Τουρκίας αγνοούνται μετά το πραξικόπημα, καθώς δεν έχουν επικοινωνήσει από τότε.
Εκτός από τα πλοία όμως αγνοείται και ο διοικητής του Τουρκικού ναυτικού ναύαρχος Veysel Kosele.

Η σύμπτωση αυτή μπορεί να υποδηλώνει ότι αυτή την στιγμή στην Μεσόγειο μπορεί να κινείται ένας συντεταγμένος στολίσκος, που προσπαθεί να καταφύγει σ’ ένα φιλικό λιμάνι για να μπορέσουν οι διοικητές του να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.
Νομικά, ο στόλος αυτός είναι πειρατικός, καθώς υποθέτω ότι τα πλοία δεν μπορεί να αγνοούνται στα τουρκικά ύδατα και να μην έχουν εντοπισθεί ακόμα.
Σύμφωνα με κάποια πιθανολόγηση στον τύπο, τα πλοία αυτά μπορεί να κατευθύνονται σε κάποιο Ελληνικό λιμάνι.
Η υπόθεση αυτή μάλλον δεν ευσταθεί, καθώς η Τουρκία έχει δορυφορική εικόνα για το Αιγαίο και θα μπορούσε εύκολα να τα εντοπίσει.
Επιπλέον η Ελληνική κυβέρνηση έδειξε έμπρακτα ότι δεν έχει την πρόθεση να παραχωρήσει άσυλο με ευκολία στους Τούρκους πραξικοπηματίες, με την αντιμετώπιση του πληρώματος του τουρκικού ελικοπτέρου, που ζήτησε άσυλο στην Αλεξανδρούπολη.
Οι Τούρκοι ναυτικοί θα μπορούσαν όμως να ζητήσουν άσυλο στην Αίγυπτο, όπου κυβερνά μία δικτατορία παρόμοια με αυτήν, που ήθελαν να εγκαθιδρύσουν.
Αν συμβεί μία παρόμοια εξέλιξη, τα πολεμικά πλοία δεν προβλέπεται να επιστραφούν σύντομα στην Τουρκία, καθώς οι διπλωματικές σχέσεις Τουρκίας και Αιγύπτου δεν είναι καλές.
Η παραχώρηση ασύλου στο ναυτικό προσωπικό από την Αίγυπτο θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν δεδομένη, αλλά θα διαταράξει την συμμετοχή της Τουρκίας στις επιχειρήσεις της συμμαχίας των προθύμων στην Υεμένη.
Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη της υποθέσεως αυτής, γιατί δεν μπορούμε πραγματικά να καταλάβουμε πώς στην σημερινή δορυφορική εποχή είναι δυνατό να έχουν «χαθεί»14 πολεμικά πλοία.
Εκτός βέβαια, εν τα σκάφη αυτά συμμετέχουν σε απόρρητες πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και λόγω σιγής ασυρμάτου απαγορεύεται να επικοινωνήσουν με την Άγκυρα…
Υπάρχει περίπτωση η νόμιμη κυβέρνηση της Τουρκίας να μην γνωρίζει κάτι για τις «προγραμματισμένες» δραστηριότητες του Πολεμικού της Ναυτικού;
Μετά το στρατιωτικό πραξίκοπημα δεν μπορεί να αποκλεισθεί το ο,τιδήποτε…
ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ, ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ Ή THΣ ΣΥΡΙΑΣ;

ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ, ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ Ή THΣ ΣΥΡΙΑΣ;

Πάντως ανώνυμη πηγή του ΝΑΤΟ επιβεβαιώνει ότι δεν ζητήθηκε από την συμμαχία ο εντοπισμός χαμένων σκαφών της Τουρκίας, η δε Ρωσσία εντόπισε 2 πλοία στην Ρουμανία, ένα στην Βουλγαρία και ένα εν πλω στην Μαύρη θάλασσα.
Το συμπέρασμα είναι πάντως ότι ακόμη 10 πλοία «αγνοούνται» και μάλιστα αυτά δεν κατονομάζονται.
Επιπλέον έμμεσα από την «διάψευση» του ΝΑΤΟ συνάγεται ότι τα αναζητούμενα πλοία ευρίσκονται υπό τις διαταγές του ή εναλλακτικά η συμμαχία άνοιξε επίσημα γραφείο «απωλεσθέντων πολεμικών σκαφών»…
Αλήθεια, παραπληροφόρηση ή μυστική επιχείρηση του ΝΑΤΟ στα ανοικτά της Λιβύης;
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply