Ἀπάτες παραπληροφορήσεως

Ἂς τὸ κάνουμε ὅπως κάποιοι ἄλλοι…

Καταῤῥίπτεται. 

Ἀπάτες παραπληροφορήσεως

Μεγάλο δυτικὸ κανάλι ἔστησε ὁλόκληρο θέατρο γιὰ νὰ κατασκευάσῃ τὴν παρακάτω εἴδηση:

Sky News speaks to men who claim they were trained and flown on Russian military planes to assist troops loyal to Bashar al Assad.

 Revealed: Russia’s ‘Secret Syria Mercenaries’

Παρουσίασαν Ρώσσο ηθοποιό ως μισθοφόρο στην Συρία!

Γιάννης Στυλιανίδης

ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ SKY NEWS

Παρουσιάστηκε ως η τελευταία μεγάλη επιτυχία του δικτύου Sky News! Ο ανταποκριτής Τζον Σπαρκς αποκαλύπτει βασισμένος σε μαρτυρίες, πώς οι Ρώσσοι χρησιμοποιούν μισθοφόρους στην επιχείρηση ανακαταλήψεως του Χαλεπίου!
Ο «μισθοφόρος» Ντμίτρι ή για την ακρίβεια η σκιά του, εξηγεί στην κάμερα του καναλιού πώς τον στρατολόγησαν και του δίνουν μηνιαίο μισθό 3.500 ευρώ για να ρισκάρει τη ζωή του στην Συρία!
Έλα όμως, που ο Ντμίτρι ή για την ακρίβεια η σκιά του, ανήκει στον νεαρό ηθοποιό Αλεξάντρ Αγκάποφ, ο οποίος παίζει σε μικρό πειραματικό θέατρο της Μόσχας!…
Ο Αλεξάντρ προσποιήθηκε ότι συμφωνεί με την πρόταση του τηλεοπτικού δικτύου, εισέπραξε, όπως λέει, αμοιβή 1400 ευρώ από την παραγωγό του καναλιού Αναστασία Σομπινιάκοβα, που του έδωσε μάλιστα να διαβάσει σχετικά κείμενα για να προετοιμαστεί μερικές ημέρες.

Ο ηθοποιός Αγκάποφ προσήλθε ως καλός επαγγελματίας στην ώρα των γυρισμάτων σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Μόσχας, που μετατράπηκε σε «στούντιο αποκαλύψεων»: Οι Ρώσσοι μισθοφόροι στη Συρία όχι μόνο στρατολογούνται από μια σούπερ-μυστική «ομάδα Βάγκνερ», όχι μόνο ρισκάρουν κατά εκατοντάδες, αλλά γνωρίζουν κιόλας ότι όταν σκοτωθούν θα θαφτούν σε ανώνυμο, ίσως και ομαδικό τάφο…

Αυτά τα συγκλονιστικά αφηγήθηκε ο Ρώσσος ηθοποιός, ο οποίος προνόησε να καταγράψει με το κασετοφωνάκι του όλη την συνέντευξη-μαϊμού, που παρέδωσε στο ρωσσικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, το οποίο προχωρά με την σειρά του στις δικές του αποκαλύψεις για τις κατασκευασμένες ειδήσεις των μεγάλων δυτικών καναλιών, πράγμα, που κατανοούμε και εισπράτουμε συχνά, αλλά δύσκολα μπορούμε 100% να αποδείξουμε.

Ο Αγκάποφ έδειξε στον δημοσιογράφο του NTV σε ποιο δωμάτιο και ποια επακριβώς θέση έγιναν τα γυρίσματα της «σκιάς Ντμίτρι», εξηγώντας ότι δυστυχώς γι’ αυτούς οι Βρετανοί δημοσιογράφοι έκαναν λάθος, που πίστεψαν ότι με λίγα χρήματα θα μπορούσαν να εξαγοράσουν κάποιον νεαρό Ρώσσο, ο οποίος προσποιήθηκε ότι θα τους αφηγηθεί ότι του ζητήσουν.

Το κωμικοτραγικό της ιστορίας είναι ότι οι Βρετανοί εργάστηκαν επιμελώς για να ψάξουν να βρουν μισθοφόρους, επισκέφθηκαν μάλιστα την πόλη του Ροστόφ στον ποταμό Δον και συνομίλησαν με Κοζάκους της περιοχής για το θέμα. Δεν ανακάλυψαν τη «συγκλονιστική» είδηση και τους μισθοφόρους, που αναζητούσαν και πρότειναν στους Κοζάκους να ποζάρουν για να τους γυρίσουν. Εκείνοι μάλλον υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά, αρνήθηκαν να κάνουν τον ερασιτέχνη ηθοποιό και πρότειναν αντί για τους ίδιους έναν κανονικό ηθοποιό για να κάνουν την «δουλειά» τους… 

Εδώ μπορείτε να δείτε όλο το ρεπορτάζ του ρωσσικού δικτύου NTV.

Ἑλλὰς Ῥωσσία

ἔρευνα Τὸ Χρήσιμον

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Ἀπάτες παραπληροφορήσεως

Leave a Reply