Μόνον Pokemon Go νὰ βλέπουμε…

Pokemon Go….

Μόνον Pokemon Go νὰ βλέπουμε...

Ρε συ Δημήτρη, λέω στο γιό μου το πρωΐ…
Μπας και μπορείς να μου εξηγήσεις τι είναι αυτό το pokemon go και πώς παίζεται;
Άρτια ενημερωμένος αλλά καθόλου «φαν» του αθλήματος ο …διάδοχος, αρπάζει το «κινητό», που μου τόχει «κατασχέσει» κι’ αρχίζει να μου εξηγεί, με λόγο και εικόνα.

Κοίταξε μπαμπά
Ας πούμε ότι εδώ που βρισκόμαστε, στο Ρομπερτσώ του Στρασβουργου, θέλουμε να «κυνηγήσουμε» πόκεμον…
…και κάνει μία έτσι και στην οθόνη του κινητού παρουσιάζεται ένας πλήρης χάρτης, όλης της γειτονιάς, με φωτογραφίες του γειτονικού κήπου, της εκκλησίας των προτεσταντών δίπλα, όλοι οι δρόμοι και όλα τα μαγαζιά.
‘Υστερα κάνει κάτι κόλπα στο κινητό με τα δακτυλάκια του και μου δείχνει την καινούργια εικόνα στην οθόνη.
Βλέπεις, εδώ στην άκρη του κήπου, υπάρχει κρυμμένο ένα πόκεμον και εδώ σου δείχνει, ποιά κατεύθυνση μπορείς να ακολουθήσεις και να πας να το βρείς και να το προσθέσεις στην συλλογή σου, μου λέει..
Και δεν μου λές Δημητράκη μου, ερωτώ, νοιώθοντας τα πρώτα… σύγκρια στην ραχοκοκαλιά μου.
Αυτοί που «έστησαν αυτό το παιχνίδι», έχουν την δυνατότητα, να παρουσιάσουν τον χάρτη της περιοχής που μένει ο οποιοσδήποτε κυνηγός πόκεμον, έστω κι’ αν βρίσκεται, δηλαδή, στην Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία, στόν κόσμο όλο;
Ε ναι ρε μπαμπά, μου λέει απαξιωτικά ο νεαρός που σπουδάζει και μούλτι μίντια να πούμε.
Έχουν πάρει όλους τους χάρτες, όλων των περιοχών του κόσμου από το google map, έχουνε «φυτέψει» σε αυτές τα πόκεμον και μόλις κάποιος εκδηλώσει το ενδιαφέρον του, όπου και να βρίσκεται, του παρουσιάζουν το που βρίσκονται κρυμμένα τα πόκεμον και το πως μπορεί να τα εντοπίσει.

Για στάσου ρε, του λέω λουσμένος στον ιδρώτα.
…και γιατί δεν κάνουν το ίδιο, για να βρούν αυτούς που λένε ότι είναι τρομοκράτες, ήξεραν που περίπου βρίσκονται και δεν μπορούσαν να τους εντοπίσουν;
Τι να σου πώ ρε μπαμπά, μου λέει το παιδί.
Την νέα τεχνολογία την χρησιμοποιούν όταν είναι να κερδίσουν χρήματα και όχι για να χάσουν…

Πώς και δεν έσπασα το κινητό, είναι ένα θαύμα.

Ῥούσσης Νῖκος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply