Βοτανικός. Κέντρο ἀστέγων ἤ κέντρο …καμμένων;

Μήπως έχει καταλάβει κανείς τι συμβαίνει εκεί κάτω στον Βοτανικό στον χώρο που θα γινότανε τζαμί; Και ρωτάω διότι εγώ δεν μπορώ να βγάλω άκρη αν και κάτι…ψυλλιάζομαι. Κάποιοι Έλληνες λέει ἐκαναν «ντου» και κατέλαβαν τον χώρο για να μην γίνει τελικά το τζαμί, διάβασα μιαν ημέρα στα μπλόγκ. Χάρηκα όταν το άκουσα. Είπα πως να που υπάρχουν τελικά ακόμα Έλληνες πατριώτες σε αυτή την χώρα. Μετά όμως σκέφθηκα πως έχει να γίνει το σώσε. Ήμουν σίγουρος πως θα τους την έπεφταν μπαχαλάκηδες, αναρχικοί, αριστεροί, αλληλέγγυοι η σάρα η μάρα και το κακό συναπάντημα, τα ΜΑΤ, τα ΚΝΑΤ, τα κανάλια….

Περίμενα και ξαναπερίμενα και οι ημέρες περνούσαν. Περίεργο

μου φάνηκε. Είπα να πάρω τον φίλο μου τον Μ (ονόματα δεν λέμε) που σίγουρα θα ήξερε κάτι (όπου τρεις και αυτός τέσσερις).

-«Έλα ρε φίλε Μ», του λέω στο τηλέφωνο. «Ξέρεις τι γίνεται εκεί κάτω στον Βοτανικό;»
-«Χαλασμός» μου λέει αυτός.«Χώσαμε μπουνιά στο μάτι του Τσούπρα» μου λέει. «επανάσταση. Κάναμε και λιτανεία με παπά. Φτιάξαμε και Εκκλησία. Μπήκαν και οι πρώτοι Έλληνες άστεγοι. Κυνηγήσαμε και τους αριστερούς που ήλθαν να μας την πέσουν. Χαμός σου λέω»
Βασικά όλα αυτά μου έμοιαζαν περίεργα ακριβώς επειδή μου τα έλεγε ο Μ, καθώς ξέρω πως έχει την τάση, αν και είναι καλό παιδί, να πέφτει σε λούμπες (έχει τον μαλακοτραβήχτη που λέει ο λαός) και έτσι δεν το έφαγα το …μελομακάρονο. Άσε που είμαι παλαιά καραβάνα. Μου φάνηκαν περίεργα όλα αυτά και πήρα και έναν άλλο φίλο μου πάλι από Μ αρχίζει το όνομα του και αυτού, οπότε επειδή δεν θέλω να υπάρξει σύγχυση με τον πρώτο φίλο θα τον λέω Μ2.
-«Έλα ρε φίλε Μ2 τι κάνεις;» του λέω. «ρε συ τι μου λέει ο Μ ότι γίνεται επανάσταση εκεί κάτω στον Βοτανικό;» (Ρωτάω εγώ τον Μ2 για τα λεγόμενα του Μ γιατί ξέρω ότι αυτοί οι δύο είναι σε κόντρα οπότε αν υπήρχε λούμπα από μεριάς του Μ τότε σίγουρα ο Μ2 θα μου την…κελαηδούσε).
-«Τι να σου πω ρε συ φίλε Βαρκάρη» μου απαντά ο Μ2, που έπιασε την πονηρή ερώτησή μου. «Δεν ξέρω αλλά πολλοί ετερόκλητοι, φανατικοί  και βλαμμένοι μαζεύτηκαν εκεί. Για δες βγήκε και ο Μ φωτογραφία με…στολή παραλλαγής. Σαν τον Καμμένο μοιάζει». Μου απήντησε με νόημα.
Ωχ! λέω από μέσα μου. Ο Μ2 μου δίνει άσκημη πάσα. Σημειωτέον ότι αν και με τον Μ2 διαφωνούμε σε πολλά, είναι έξυπνο και ψαγμένο άτομο και δεν λέει κάτι στην τύχη. Λες η υπόθεση να βρωμά κομματιλίκι και να έχει φάει το ….μελομακάρονο και ο φίλος μου ο Μ; Να νομίζει ότι ρίχνει μπουνιές στο μάτι του τσούπρα και εν τέλει να τρώει αυτός μπουνιές εν αγνοία του;
Τι να κάνω σκεφτόμουν. Α! θα πάρω τον Α είπα. Αυτός σίγουρα θα μπορεί να πάει να χωθεί εκεί μέσα και να μάθει τι γίνεται. Και πάει ο φίλος μου ο Α, που και αυτός είναι παλιά καραβάνα. Και τι μου λέει; «ρε φίλε Βαρκάρη εκεί κάνουν κουμάντο οι γύφτοι. Τους ενδιαφέρει να μην πάν στην περιοχή οι πακιστανοί για να κάνουν κουμάντο αυτοί στα μέταλλα. Οι διοργανωτές έχουν αφήσει το κουμάντο στους γύφτους».
Περίεργο σκέφθηκα. Αλλά είμαι ανήσυχο πνεύμα και είπα να στείλω και άλλον φίλο, οπότε έστειλα τον Γ αυτή την φορά, που είναι καλό και αγνό παιδί και θα έβλεπε την φάση με την καλλίτερη εκδοχή της. Και τι μου λέει ο Γ; «Ρε φίλε Βαρκάρη εκεί ψάχνουν για κορόιδα. Έχουν πλακώσει κάτι και καλά κομάντο και ψάχνουν τον μαμάκα που θα κάνει τις δουλειές και αυτοί το είδαν αρχηγοί».
Αλλά πάλι δεν ησύχασα και πήρα τηλ. και την Α και τον Θ και τον Γ2 και όσους ήξερα και δεν ήξερα αλλά κανείς δεν έβλεπε την φάση με καλό μάτι και ως εκ τούτου εγώ ο τελευταίος πολίτης της μπανανίας και ινδογρεκίας ο άσχετος Βαρκάρης απεφάσισα να απευθυνθώ στους διοργανωτές της κινήσεως και να τους κάνω επίσημα κάποιες ερωτησούλες από το βήμα αυτού εδώ του μπλόγκ ώστε να ξέρω αν καταπατούν δίκαια την περιουσία του Ελληνικού λαού (οπότε και δική μου) ή αν κάποιον λάκκο έχει η φάβα.
 
-Αληθεύει Ευγενικοί μου κύριοι ότι σας ζήτησαν να καταδικάσετε την δημιουργία τζαμιού και εσείς αρνηθήκατε;
-Αληθεύει ότι δεν θέλετε να λέτε ότι το κέντρο αστέγων είναι μόνο για Έλληνες για να μην κατηγορηθείτε ως ρατσιστές;
 
-Αληθεύει ότι δεν έχετε βρεί ούτε 5 αστέγους τόσον καιρό και εν τω μεταξύ λαμβάνετε βοήθεια από διαφόρους πατριώτες για τους υποτιθεμένους άστεγους που Δεν έχετε;
-Εμπλέκονται κομματικοί σχηματισμοί στις κατά τα άλλα ακομμάτιστες προσπάθειές σας;
Εγώ δεν ξέρω…απλά ανησυχώ και ρωτώ να μου πείτε. Και ρωτώ γιατί ξέρω πως κάποιο Καμένο χαρτί της πολιτικής ψάχνει να βρει καμμιά 300.000()…ευρώ μέσω του ξεπουλήματος για να καλύψει οικονομικές (πατριωτικές) ατασθαλίες και το μέρος στον Βοτανικό θα ήταν φιλέτο, όπως επίσης ξέρω πως για να κτισθεί το τζαμί, αυτοί που το προκήρυξαν (τσούπρες και σία) δεν θα δώσουν ούτε ευρώ. Χρειάζονται οι χρήσιμοι ηλίθιοι που θα καθαρίσουν τον χώρο, θα τον ετοιμάσουν και μετά απλά θα αλλάξει….χρήση! Και ο νοών νοείτο…
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Βοτανικός. Κέντρο ἀστέγων ἤ κέντρο …καμμένων;

  1. Μήπως οι μεγάλες κοντρες ξεκίνησαν όταν απετυχε η Χρυσή Αυγή να καπελωσει την κίνηση, δεν της βγήκε και εκτοτε άρχισαν τα προβοκατόρικα, προσωπικες τηλεφωνικές δυσφημήσεις και οι εθελοντές “βοηθοί παντος καιρού”;
    Ιδωμεν

    • Παρατηρώντας, ὅσο τὸ δυνατόν, πιὸ προσεκτικὰ τὰ γεγονότα καὶ γνωρίζοντας ἀρκετοὺς ἀπὸ τοὺς πρωταγωνιστὲς πλέον, θὰ ἔλεγα πὼς ἐκεῖ μέσα δὲν ὑπάρχουν κόντρες, ἐπισήμως, ἐφ΄ ὅσον κάποιων τὸ ἀντεράκι λίγδωσε.
      Σκέψου μόνον πὼς ὁ ‘Ρῆγας ἐπέστρεψε ἤδη. Ὅπου ὑπάρχει χρῆμα, στὴν ἀρχή, δὲν ὑπάρχουν ἀντιπαραθέσεις.
      Ἄλλως τὲ δὲν ὑπάρχει, στὴν πραγματικότητα, κάποια κόντρα μεταξὺ καμμενικῶν καὶ χρυσαυγιτῶν κι αὐτὸ θὰ τὸ διαπιστώσουμε στὴν πορεία, ποὺ θὰ τοὺς δοῦμε στὸ μέλλον ἀκόμη καὶ …χέρι χέρι.
      Ἄλλα συμβαίνουν καὶ αὐτὰ δὲν θέλουν νὰ δοῦμε. Ἁρπάζουν φιλέτα ἐντὸς τῶν Ἀθηνῶν στὰ μουλωχτὰ καὶ δὲν διαμαρτύρεται κάποιος.

Leave a Reply