Προκαταρκτικὴ ἐξέτασις ξεκίνησε κατὰ τῆς ΕΤΕ γιὰ τὴν «τράπεζα Ἀνατολῆς»

Προκαταρκτικὴ ἐξέτασις ξεκίνησε κατὰ τῆς ΕΤΕ γιὰ τὴν «τράπεζα Ἀνατολῆς»2«…Η συνέχεια των ευεργετημάτων ενός αγράφου νόμου για την Εθνική Τράπεζα συμπεριλαμβάνει και την πρόσφατη (Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015) άρνηση αστυνομικών οργάνων να εφαρμόσουν τα νόμιμα και αφού κλήθηκαν για την παραβίαση της ίδιας δικαστικής αποφάσεως, έκαναν «συστάσεις» σε στελέχη της Εθνικής Τραπέζης σύμφωνα με το δελτίο συμβάντων και απεχώρησαν μετά την ξεκάθαρη υπόδειξη υπαλλήλου της τραπέζης ότι θα τους πάρει τηλέφωνο ο Ταξίαρχος.

Φυσικά, υπήρχαν αρκετοί μάρτυρες, αλλά η αλαζονεία ενός σάπιου συστήματος, που μπορεί και διακόπτει αυτόφωρα γιατί «η απόφαση είναι παλαιά» και δίνει εντολές σε ενστόλους αστυνομικούς, δεν επιτρέπει στους υπαλλήλους των τραπεζών να μην επιδείξουν πανηγυρικά την δύναμη τους. Έχουν συνηθίσει να τους φοβούνται και θεωρούν ότι ο αντίπαλος θα συμβιβασθεί με την ιδέα ότι στην Ελλάδα η Εθνική Τράπεζα δεν λογοδοτεί συχνά!…»

Προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε κατά της Εθνικής Τραπέζης για την υπόθεση της Τραπέζης της Ανατολής

Τοῦ Ἐλευθερίου Ῥήνου

Η πραγματική υπόθεση της Τραπέζης της Ανατολής εισέρχεται πλέον σε αχαρτογράφητα νερά, με την έναρξη προκαταρκτικής εξετάσεως για την πρώτη από τις δύο μηνύσεις που κατατέθηκαν την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 κατά της Εθνικής Τραπέζης και του διευθύνοντα συμβούλου αυτής, στην προσπάθεια εκτέλεσης της δικαστικής αποφάσεως 6341/2012 του Τμήματος Ασφαλιστικών Μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε με ιδιαίτερη χαρμολύπη όλους αυτούς τους συμπολίτες μας που έχουν πέσει θύματα της απάτης Σώρρα. Μιας απάτης για την οποία ξεκάθαρη ευθύνη έχει το σύστημα απονομής δικαιοσύνης αυτής της χώρας και ειδικότερα οι εισαγγελικοί λειτουργοί, που έχουν αναλάβει την διερεύνηση του συγκεκριμένου θέματος, αφού όλα τα στοιχεία έχουν πάει στην δικαιοσύνη εδώ και χρόνια και δεν δικαιολογείται η όποια περαιτέρω καθυστέρηση. Τόσο τα «ομόλογα των 600 δις», όσο και τα «παγκόσμια καταπιστεύματα» είναι απλές απάτες, στις οποίες δεν θα έπεφτε θύμα ούτε αγράμματος Νιγηριανός!

Παρά το γεγονός ότι στην περίπτωση Σώρρα η δικαιοσύνη δεν έχει πράξει τα δέοντα, στην περίπτωση της Τραπέζης της Ανατολής η ποινική διερεύνηση του ενός σκέλους της υποθέσεως έχει προχωρήσει περισσότερο από όσο θα περίμεναν κάποιοι. Μάλιστα, η υπόθεση Σώρρα συνδέεται με την απόφαση ασφαλιστικών 6341/2012, αφού ένας από τους συμμετέχοντες ήταν ο ίδιος ο Σώρρας, ο οποίος δεν εκτέλεσε, για αγνώστους λόγους, την απόφαση εδώ και 4 χρόνια! Η απόφαση επιπλέον, πάλι για αγνώστους και περίεργους λόγους, δεν είχε καν προβλεπόμενες ποινές κατά της τραπέζης σε περίπτωση μη επιδείξεως εγγράφων, με συνέπεια να κάνει το έργο της Εθνικής Τραπέζης πολύ πιο εύκολο. Κάποτε λοιπόν θα πρέπει κάποιος να απαντήσει γιατί οι άνθρωποι που «κατακρεούργησαν» δημόσια το θέμα της Τραπέζης της Ανατολής και έπαιξαν τραγελαφικά παιχνίδια «επιστημονικής φαντασίας» επάνω στο πτώμα της, την «έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια». Η απάντηση νομίζω είναι προφανής.Προκαταρκτικὴ ἐξέτασις ξεκίνησε κατὰ τῆς ΕΤΕ γιὰ τὴν «τράπεζα Ἀνατολῆς»1

 

Πέρυσι τον Οκτώβριο 2015 λοιπόν, σε μια «καταδρομική» επιχείρηση, όπως την είχα χαρακτηρίσει τότε, έγινε μια προσπάθεια να εκτελεσθεί η συγκεκριμένη απόφαση Υπόθεση Τραπέζης Ανατολής. Η Εθνική Τράπεζα αρνήθηκε να εκτελέσει δικαστική απόφαση!»). Πριν από αυτήν είχα πάει στα αρχεία της Εθνικής Τραπέζης (όχι μόνο στο ιστορικό αρχείο της) τόσες φορές που μου έκανε εντύπωση πως δεν με αναγνώριζαν κάθε φορά. Βέβαια, αυτό ίσχυσε μεχρι την δημοσιοποίηση της υποθέσεως, οπότε και τα μέτρα ασφαλείας μόνο για εμένα έγιναν δρακόντια. Η Εθνική Τράπεζα έφθασε στο σημείο να χαρακτηρίζει εγγράφως την ιδιότητα όλων των ανθρώπων που επισκέφθηκαν μαζί μου το ιστορικό της αρχείο ως «Συνεργάτες Ρήνου» και εφηύρε μια νέα διαδικασία χορηγήσεως και κοστολογήσεως εγγράφων που θα ζήλευε και ο Κιμ Γιονγκ Ουν στην Βόρεια Κορέα. Πάλι μόνον για εμένα, αφού αυτή η αγάπη είναι «αμοιβαία».

Παρά τα εμπόδια το σίγουρο ήταν ότι από ένα σημείο και μετά η Εθνική Τράπεζα κωλυσιεργούσε. Την πρώτη φορά που έγινε προσπάθεια να εκτελεσθεί η δικαστική απόφαση, την απέφυγε ως συνήθως με το παλαιό, αλλά επιτυχημένο κόλπο που πάντα πιάνει στους νέους επισκέπτες που ερευνούν την Τράπεζα της Ανατολής.

Η Εθνική Τράπεζα ποτέ δεν λέει «όχι». Λέει πάντα «ναι». Σου επιτρέπει λοιπόν να ψάξεις τα αρχεία της. Αυτό που δεν σου λέει εξαρχής είναι ότι τα αρχεία που σε αφήνει να πλησιάσεις είναι νομικά και φορολογικά άχρηστα. Θα στο πει όταν πιεστεί. Επίσης, παρά την υποχρέωση που έχει να επιδείξει τα έγγραφα, δεν θα το κάνει ποτέ. Ούτε θα σου πει ότι δεν τα έχει. Αυτές οι λέξεις απαγορεύονται γραπτώς. Προφορικά θα σου πουν ιστορίες για δράκους. Θα σε στείλει στον λαβύρινθο του Ιστορικού Αρχείου της ΕΤΕ στην 3ης Σεπτεμβρίου 146. Εκεί, με κάθε τρόπο, θα σε βάλουν να ψάξεις μόνος σου σε ένα ηλεκτρονικό ευρετήριο που δεν περιέχει κάτι επικίνδυνο για την τράπεζα. Αν κατορθώσεις να ψάξεις όλο το υλικό, κερδίζεις και πας στην «επομένη πίστα» του παιχνιδιού, που είναι η διαρκής άρνηση της Εταιρείας να δείξει τα έγγραφα και η παράλογη προώθησή σου στην «πρώτη πίστα». Πίσω στο Ιστορικό Αρχείο, για να βρεις αυτά που δεν υπάρχουν.Προκαταρκτικὴ ἐξέτασις ξεκίνησε κατὰ τῆς ΕΤΕ γιὰ τὴν «τράπεζα Ἀνατολῆς»2

 

Παράδειγμα βιβλίων που δεν υπάρχουν πλέον είναι τα επιμέρους βιβλία του αλληλόχρεου λογαριασμού της ειδικής εκκαθαρίσεως της Τραπέζης της Ανατολής, τα οποία τηρούσαν τα υποκαταστήματα της Εθνικής Τραπέζης και ενημέρωναν κατά την πρόοδο της εκκαθαρίσεως. Υπάρχει ελεύθερα το συγκεντρωτικό βιβλίο του αλληλόχρεου λογαριασμού, γιατί κάποιοι έξυπνοι θεώρησαν πως δεν μπορεί να αξιοποιηθεί κατά της τραπέζης, αφού λείπουν τα επιμέρους κονδύλια και έτσι δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα για την πλαστότητα ισολογισμών της εκκαθαρίσεως.

Δυστυχώς φθάσαμε στο σημείο να κατατεθούν δύο μηνύσεις κατά των εκπροσώπων της τραπέζης, γιατί δεν έπραξαν όσα όριζε η δικαστική απόφαση ασφαλιστικών μέτρων επιδείξεως εγγράφων, μηνύσεις στις οποίες ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου με την έκδοση ενταλμάτων συλλήψεως κατά του CEO κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη και υπαλλήλων της Εθνικής Τραπέζης Διαταγή συλλήψεως του Διευθύνοντα Συμβούλου της Εθνικής Τραπέζης με την διαδικασία του αυτοφώρου! (Video)»  και «Η αστυνομία ξαναχτυπάει την πόρτα της Εθνικής για την Τράπεζα της Ανατολής!»).

Παράλληλα, στις 2 Αυγούστου 2016 άσκησα ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, κατά την τακτική διαδικασία, την με αριθμό καταθέσεως 80/02-08-2016 αγωγή μου (κοινοποιήθηκε την 29-8-2016) εναντίον της Εθνικής Τραπέζης, ζητώντας το περιεχόμενο του αλληλόχρεου λογαριασμού της ειδικής εκκαθαρίσεως, σύμφωνα με λογιστικές καταστάσεις που συνέταξε η ίδια η τράπεζα και πραγματογνωμοσύνες ειδικών.Δικάζεται και πάλι η υπόθεση της Τράπεζας της Ανατολής στη Ρόδο»).

Θα χαρώ λοιπόν σύντομα να δω πως θα εξηγηθούν τα ανεξήγητα, από ένα νομικό τμήμα της ΕΤΕ που έχει κάνει όποιο λάθος ήταν δυνατόν, μόνο και μόνο για να κερδίσει πρόσκαιρα, άνευ πραγματικού αντικειμένου, δικαστικές υποθέσεις, εκθέτοντας τόσο τους ίδιους δικηγόρους της Εθνικής Τραπέζης, όσο και δικαστές (δυστυχώς) οι οποίοι πιθανολόγησαν τα απίθανα για να απαλλάξουν την τράπεζα.

Η αγαπημένη μου «πιθανολόγηση δικαστή» σε παλαιότερα ασφαλιστικά μέτρα είναι ότι είχα καταθέσει αντίγραφα δύο μετοχικών τίτλων της Τραπέζης της Ανατολής, έδωσα στον πατέρα μου δύο άλλους μετοχικούς τίτλους, με διαφορετικούς αύξοντες αριθμούς, η δικαστής ανέφερε μέχρι και τους διαφορετικούς αριθμούς των τίτλων και στην συνέχεια πιθανολόγησε πως δεν είχα έννομο συμφέρον γιατί δεν είχα πλέον μετοχές, μια και από τις 4 μετοχές αν αφαιρέσεις τις 2 δεν μένει κάποια…

Η συνέχεια των ευεργετημάτων ενός αγράφου νόμου για την Εθνική Τράπεζα συμπεριλαμβάνει και την πρόσφατη (Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015) άρνηση αστυνομικών οργάνων να εφαρμόσουν τα νόμιμα και αφού κλήθηκαν για την παραβίαση της ίδιας δικαστικής αποφάσεως, έκαναν «συστάσεις» σε στελέχη της Εθνικής Τραπέζης σύμφωνα με το δελτίο συμβάντων και απεχώρησαν μετά την ξεκάθαρη υπόδειξη υπαλλήλου της τραπέζης ότι θα τους πάρει τηλέφωνο ο Ταξίαρχος («Όταν η Αστυνομία προσποιείται πως δεν βλέπει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης»).

Φυσικά, υπήρχαν αρκετοί μάρτυρες, αλλά η αλαζονεία ενός σάπιου συστήματος, που μπορεί και διακόπτει αυτόφωρα γιατί «η απόφαση είναι παλαιά» και δίνει εντολές σε ενστόλους αστυνομικούς, δεν επιτρέπει στους υπαλλήλους των τραπεζών να μην επιδείξουν πανηγυρικά την δύναμη τους. Έχουν συνηθίσει να τους φοβούνται και θεωρούν ότι ο αντίπαλος θα συμβιβασθεί με την ιδέα ότι στην Ελλάδα η Εθνική Τράπεζα δεν λογοδοτεί συχνά!

Εικόνα . Αριστερά, ο γενειοφόρος υπάλληλος της Εθνικής Τραπέζης, ο οποίος ζητούσε εμμέσως την παρέμβαση του Ταξιάρχου στα όργανα της τάξεως που είχαν προσέλθει στο κτίριο της Εθνικής Τραπέζης.

Εικόνα . Αριστερά, ο γενειοφόρος υπάλληλος της Εθνικής Τραπέζης, ο οποίος ζητούσε εμμέσως την παρέμβαση του Ταξιάρχου στα όργανα της τάξεως που είχαν προσέλθει στο κτίριο της Εθνικής Τραπέζης.

Στα πλαίσια αυτά, και αναφέροντας κάποια πράγματα από τα παραπάνω (δεν μπορώ να καταγράψω ακριβώς ό,τι κατέθεσα λόγω του απορρήτου της προανακρίσεως) ξεκίνησε η προανάκριση κατά του διευθύνοντα συμβούλου της Εθνικής Τραπέζης, ο οποίος θα πρέπει να συνηθίσει να βλέπει το όνομά του σε ποινικές κλήσεις και αυτόφωρα, γιατί κάποιοι στην τράπεζα απλά τα «θαλάσσωσαν».

Ραντεβού στο επόμενο άρθρο σε λίγες ημέρες, όπου θα αναλύσω για πρώτη φορά στοιχεία, τα οποία δεν επιδέχονται αμφισβήτηση και σύμφωνα με τα οποία κάποιοι παραβίασαν τον μισό ποινικό κώδικα, για να φτιάξουν λογιστικές καταστάσεις, μήπως και πείσουν κάποιον ότι η εκκαθάριση της Τραπέζης της Ανατολής «μπήκε μέσα». Και όταν προσωπικά δηλώνω κάτι τέτοιο, γνωρίζοντας όλες τις συνέπειες του νόμου, δεν το κάνω χωρίς στοιχεία. Το μόνο ερώτημα είναι πότε έγιναν αυτές οι λαθροχειρίες, από το 1936 έως το 2011 που εμφανίσθηκαν για πρώτη φορά οι συγκεκριμένες λογιστικές καταστάσεις σε δικαστικές αίθουσες και ποιοί θα λογοδοτήσουν για αυτές.

τράπεζα τῆς Ἀνατολῆς

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply