Ἀγριεμένος Τρᾶμπ…

Ἀγριεμένος ὁ Τρᾶμπ ἀνταποκρίνεται στὴν πρόκληση τοῦ Paul Ryan

 

Όταν νωρίτερα σήμερα o πρόεδρος της Βουλής Paul Ryan έφθασε τόσο κοντά, ώστε ο ίδιος να μπορεί ενδεχομένως να «νίψει» τα χέρια του για τον Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι «δεν θα υπερασπισθεί τον Τραμπ και θα συγκεντρωθεί στις επόμενες 28 ημέρες για την διατήρηση της πλειοψηφίας στην Βουλή», έκανε έναν νέο εχθρό.
Αυτός είναι ο λόγος, που πριν λίγο ο Τραμπ, πολεμώντας σήμερα σχεδόν σε όλα τα μέτωπα, ανταποκρίθηκε μ΄ ένα τρόπο που ξέρει καλλίτερα, στο Twitter, λέγοντας ότι «ο Paul Ryan θα πρέπει να περνά περισσότερο χρόνο ασχολούμενος με το να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό, με την απασχόληση και με την παράνομη μετανάστευση και να μην σπαταλά τον χρόνο του, πολεμώντας τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.»
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ TWITTER ΤΟΥ ΘΥΜΩΜΕΝΟΥ ΤΡΑΜΠ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ TWITTER ΤΟΥ ΘΥΜΩΜΕΝΟΥ ΤΡΑΜΠ

Πράγμα , που σημαίνει επίσης ότι, από αυτή την στιγμή, ο Tραμπ είναι ουσιαστικά μόνος του, αποκρούοντας επιθέσεις όχι μόνον από τους δημοκρατικούς, αλλά και από τους Ρεπουμπλικάνους, που χάριν στο βίντεο της Παρασκευής, έχουν ακριβώς την δικαιολογία, που χρειάζονταν για να πλύνουν τα χέρια τους για τον αμφιλεγόμενο υποψήφιο.
Με τον τρόπο αυτόν, άφησαν πραγματικά τον Τραμπ απομονωμένο από όλους και σε μια θέση που, αν μη τι άλλο, επιβεβαιώνει ότι είναι πραγματικά ένας υποψήφιος, που είναι εναντίον του κατεστημένου, τόσο προς τα δεξιά, όσο και προς τα αριστερά.
Δεν είναι ακόμη σαφές το πώς το κοινό θα ανταποκριθεί σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση, λιγότερο από ένα μήνα πριν από τις εκλογές.
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
.
Aπό την αντίδραση του Paul Ryan μπορούμε να καταλάβουμε ότι ο κος Τραμπ τελικά τα πήγε πολύ καλά στην πρόσφατη τηλεμαχία.
Αν δεν τα πήγαινε καλά, δεν θα υπήρχε κίνητρο για την υπονόμευσή του από τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Αυτό μάλλον, που δεν άρεσε στους πολιτικούς των Ρεπουμπλικάνων, είναι η αποστροφή του Τραμπ ότι θα βάλει φυλακή την Χίλαρυ Κλίντον, αν εκλεγεί.
Η δήλωση αυτή προκάλεσε αρκετό χειροκρότημα ανάμεσα στο τηλεοπτικό κοινό της τηλεμαχίας.
Η κα Κλίντον αρκετές φορές ήταν προβληματισμένη από το είδος της κριτικής, που εδέχθη και αυτό φαινόταν συχνά στην έκφρασή της.
Απέφυγε να απαντήσει στην κατηγορία εναντίον της για το ότι εμφανίζεται διπρόσωπη, δεσμευόμενη για άλλα πράγματα στις ομιλίες της προς τους πλουσίους δωρητές και για άλλα πράγματα, όταν απευθύνεται προς τους ψηφοφόρους της.
Η κα Κλίντον έχει σοβαρό πρόβλημα ελλείψεως αξιοπιστίας και θα το πληρώσει, όταν έλθει η ώρα της κάλπης.
Ο Τραμπ με τους σεξουαλικούς κομπασμούς του ταυτίσθηκε περισσότερο με τους άνδρες ψηφοφόρους, αλλά ενδεχομένως να μίλησε και στην ψυχή των ανυπάνδρων γυναικών, επιδεικνύοντας συμπεριφορά «αλήτη» κατακτητή.
Βλέποντας τον Τραμπ με την νεαρή γυναίκα του, ο μέσος ψηφοφόρος σίγουρα βρίσκει αυτήν την εικόνα αυθεντική και δεν προβληματίζεται για την ειλικρίνειά του, ό,τι εξωφρενικό και αν ακούει.
Αντίθετα η κα Κλίντον φωνάζει από μακρυά ότι ψεύδεται για ο,τιδήποτε ισχυρίζεται.
Επίσης έκανε το λάθος να αναφερθεί στην τριαντάχρονη θητεία της στην πολιτική και στην υψηλή αποδοχή της σαν γερουσιαστής της Νέας Υόρκης.
Αλλά δυστυχώς γι’ αυτήν δεν κατάλαβε ότι η επαγγελματική εικόνα της «πρωτευουσιάνας» πολιτικού περισσότερο θα της στερήσει ψήφους παρά θα την ενισχύσει.
Οι περισσότεροι Αμερικανοί ψηφοφόροι, μετά την οικονομική κρίση του 2008, απεχθάνονται τους επαγγελματίες και πλούυσίους πολιτικούς.
H Χίλαρυ Κλίντον είναι σήμερα 69 ετών.
Μπορεί να γοητεύσει ως εμφάνιση και ως προσωπικότητα πολύ μικρό τμήμα της αμερικανικής κοινωνίας.
Θυμίζει περισσότερο μίαν αυστηρή γιαγιά, που απευθύνεται στους ψηφοφόρους σαν να είναι τα εγγόνια της.
Έτσι μάλιστα βλέπει και η ίδια τον εαυτό της.
Το απεκάλυψε από γκάφα στην τελευταία της απάντηση, στην ερώτηση για το τι θαυμάζει περισσότερο στον Ντόναλντ Τραμπ.
Απήντησε υποσυνείδητα ότι θαυμάζει τα παιδιά του Τραμπ και την οικογένειά του.
Ο ΤΡΑΜΠ ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΝΕΩΤΕΡΟΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΛΑΡΥ

Ο ΤΡΑΜΠ ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΝΕΩΤΕΡΟΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΛΑΡΥ

Ο Τραμπ είναι 70 χρονώ, αλλά η Χίλαρυ φαίνεται πολύ μεγαλύτερη.
Για σύγκριση παραθέτω την οικογένεια Kλίντον, όπου το βρέφος , αλλά και η στάση των προσώπων, υποδεικνύουν παππού και γιαγιά.
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΛΙΝΤΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΕΓΓΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΜΒΡΟ ΤΟΥΣ

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΛΙΝΤΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΕΓΓΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΜΒΡΟ ΤΟΥΣ

Η σύγκριση των δύο εικόνων σε συνδυασμό με το παρακάτω διάγραμμα, που δείχνει τον πληθυσμό των ΗΠΑ ανά ηλικία και φύλο, αναδεικνύει το πρόβλημα.
ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΝΑ ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑ. Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΧΕΙ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 60 ΕΤΩΝ...

ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΝΑ ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑ. Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΧΕΙ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 60 ΕΤΩΝ…

Σε τι ποσοστό οι Αμερικανοί θα προτιμούσαν τον παππού και την γιαγιά τους για πρόεδρο, αν είχαν να διαλέξουν για τον ίδιο ρόλο την μάνα ή τον πατέρα τους;
Η απάντηση θα φανεί ως έκπληξη στις επόμενες εκλογές.
Και μάλλον θα δείξει ότι ο Τραμπ θα πιάσει και τους Αμερικανούς ψηφοφόρους «από το μ@υνί…»
 
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply