Φτωχοὶ Αἰγύπτιοι δανείζονται ἀπὸ τὸ ΔΝΤ γιὰ νὰ πληρώνουν ἐξοπλιστικά!!!

Ἡ Αἴγυπτος δὲν ἀντέχει οἰκονομικὰ νὰ ἐπιδοτῇ τὸν πτωχὸ πληθυσμό της, ἀλλὰ μπορεῖ νὰ ἀγοράζῃ ὅπλα καὶ νὰ δανείζεται ἀπὸ τὸ ΔΝΤ

O πρωθυπουργός της Αιγύπτου Sherif Ismail δήλωσε την Παρασκευή ότι η Αίγυπτος «δεν έχει πλέον την πολυτέλεια» να είναι σε θέση να αναβάλει δύσκολες οικονομικές αποφάσεις, όπως το σχέδιό της για την σταδιακή κατάργηση των επιδοτήσεων σε διάστημα πέντε ετών.

Μιαν ημέρα μετά την απελευθέρωση της ισοτιμίας της αιγυπτιακής λίρας από την Κεντρική τράπεζα και μετά την αύξηση των τιμών των καυσίμων από την κυβέρνηση, ο Ιsmail δήλωσε ότι σκόπευε να περικόψει μία επιχορήγηση, που ανέρχεται σήμερα σε 201 δις αιγυπτιακές λίρες τον χρόνο (12,97 δις δολάρια), για να απελευθερώσει κεφάλαια για άλλες δαπάνες.

Ο ίδιος και άλλοι υπουργοί σε συνέντευξη τύπου στο Κάιρο ανακοίνωσαν επίσης αλλαγές σε ορισμένους δασμούς και επιδοτήσεις .
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Η Αίγυπτος κυβερνάται σήμερα από ένα δικτατορικό καθεστώς.
H κυβέρνηση του στρατηγού Αbdel Sisi προέκυψε μετά από ένα πραξικόπημα τον Ιούνιο του 2013, που ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Morsi.
H κυβέρνηση Sisi διαπραγματεύθηκε πρόσφατα ένα τριετές οικονομικό πρόγραμμα βοήθειας από το ΔΝΤ αξίας 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με αντάλλαγμα οικονομικές μεταρυθμίσεις και την υποτίμηση του αιγυπτιακού νομίσματος.
Η υποτίμηση βαπτίσθηκε «απελευθέρωση ισοτιμίας» και οδήγησε σε μία μείωση της αξίας του αιγυπτιακού νομίσματος κατά 50% από τον Μάρτιο έως την περασμένη Πέμπτη.

Η Κεντρική τράπεζα της Αιγύπτου στημ συνέχεια αύξησε το παρεμβατικό επιτόκιο κατά 3%, «για να αντιμετωπισθεί ο αναπόφευκτος πληθωρισμός».

Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗΣ ΛΙΡΑΣ ΣΕ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗΣ ΛΙΡΑΣ ΣΕ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

Η Αίγυπτος έχει σήμερα τεράστια οικονομικά προβλήματα, που επιδεινώθηκαν λόγω της σημαντικής πτώσεως της τουριστικής κινήσεως προς την χώρα, αλλά και λόγω της μειώσεως των εμβασμάτων των μεταναστών κατά 15% το τελευταίο έτος.
Σύμφωνα με το άρθρο, η μείωση των επιδοτήσεων θα απελευθερώσει ετησίως 12 δισεκατομμύρια δολάρια για «άλλες δαπάνες».
Η πολιτική αυτή είναι παράλογη.
Η κυβέρνηση της Αιγύπτου σκοπεύει να στερήσει 36 δισεκατομμύρια ευρώ εισόδημα από τις πτωχότερες ομάδες του πληθυσμού της την επομένη τριετία για να λάβει ως «δάνειο- βοήθεια» από το ΔΝΤ 12 δισεκατομμύρια δολάρια στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Μόνο ένας δικτάτορας θα μπορούσε να συναινέσει σε ένα παρόμοιο οικονομικό έγκλημα ενάντια στον λαό της χώρας του.
Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιό ακατανόητη, καθώς η Αίγυπτος σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την βοήθεια του ΔΝΤ για να αγοράσει μάλλον πολεμικό υλικό.
Ενώ οι κάτοικοι της Αιγύπτου θα εξαθλιώνονται, η δικτατορική κυβέρνησή τους θα αγοράζει 50 αεροσκάφη Mig-35 αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Ρωσσία, 4 έως 6 κορβέτες οπλισμένες με πυραύλους για το πολεμικό της ναυτικό από την Γαλλία αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, δύο ελικοπτεροφόρα τύπου Mistral και τέσσερα υποβρύχια από την Γερμανία, αγνώστου αξίας…
Η Αίγυπτος εξοπλίζεται σαν αστακός χωρίς να αντιμετωπίζει εμφανή απειλή από κάποιαν άλλη χώρα.
Σύντομα αναμένεται να ξεσπάσουν ταραχές στην Αίγυπτο με αφορμή τις τεράστιες αυξήσεις τιμών στα τρόφιμα, αλλά και στα καύσιμα.
Η κυβέρνηση Sisi θα κλονισθεί τότε ανεπανόρθωτα.
Από τις ταραχές προβλέπεται να προκύψει νέα κυβέρνηση και μάλιστα απόλυτα επαναστατική.
O Nοστράδαμος έχει γράψει γι’ αυτό:
«H ψεύτικη τρομπέτα, που κρύβει τη τρέλλα της, θα αναγκάσει το Βυζάντιο να αλλάξει τους νόμους του.
Από την Αίγυπτο θα ξεπηδήσει ένας άνδρας,που θα θέλει το διάταγμα να αποσυρθεί, αλλάζοντας το νόμισμα και τα σταθμά.»
Σε μία πιθανή ερμηνεία , που παρουσιάζεται στην παραπάνω πηγή, υποστηρίζεται ότι το Βυζάντιο θα είναι η Τουρκία, που θα οδηγηθεί σε αλλαγή νόμων, δηλαδή θα υιοθετήσει την ισλαμική σαρία.
Αλλά και από την Αίγυπτο θα προκύψει ένας ηγέτης, που θα θελήσει να καταργήσει το σύμφωνο φιλίας Αιγύπτου-Ισραήλ και θα αλλάξει το νόμισμα και τα μέτρα μετρήσεως.
Oι Αγγλοσάξονες χρησιμοποιούν διαφορετικό σύστημα μονάδων από τον υπόλοιπο κόσμο, που χρησιμοποιεί το διεθνές σύστημα μονάδων (ΙS).
ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΠΛΕ ΧΩΡΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΝΑΔΩΝ

ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΠΛΕ ΧΩΡΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΝΑΔΩΝ

Η αναφορά του Νοστράδαμου σε αλλαγή νομίσματος και συστήματος μονάδων, θα μπορούσε να αναφέρεται σε επαναφορά νομίσματος βασισμένου στον χρυσό και τον άργυρο ή σε βρώσιμα εμπορεύματα, όπως το ρύζι, οι χουρμάδες, το σιτάρι, το κριθάρι και το αλάτι.
Σύμφωνα με τους μουσουλμάνους ως νόμισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο,τιδήποτε έχει αυτούσια ή φιλοσοφική αξία.
Όταν κάποιο εμπόρευμα χρησιμοποιείται ως νόμισμα, η αξία ανταλλαγής του με άλλα εμπορεύματα πρέπει να παραμένει σταθερή.
Με βάση αυτή την ισλαμική αντίληψη, το χάρτινο ή το ηλεκτρονικό χρήμα γίνεται αποδεκτό μόνο όταν καλύπτεται από την ύπαρξη σταθερής ποσότητας κάποιου από τα παραπάνω εμπορεύματα.
Η χρησιμοποίηση της υποτιμήσεως του νομίσματος από το καθεστώς Sisi είναι αντίθετη στην μουσουλμανική ηθική και πρακτική.
Οι επιδοτήσεις τιμών στο υφιστάμενο σύστημα έχουν ως σκοπό να διατηρούν σταθερή την αξία ανταλλαγής των διαφόρων εμπορευμάτων μεταξύ τους.
Η αντίληψη ότι η επιδότηση είναι αχρείαστο κόστος και πρέπει να καταργηθεί για να εξοικονομηθούν κεφάλαια είναι μία δυτική αφέλεια, που αγνοεί την πραγματική κατάσταση στην οικονομία της Αιγύπτου.
Οι Αιγύπτιοι σύντομα θα καταλάβουν έμπρακτα την απάτη του δανεισμού χρημάτων από το ΔΝΤ με αντίκρυσμα όπλα, που δεν τρώγονται ή δεν πίνονται.
Τι νόημα μπορεί να έχει να διαθέτεις χρήμα στην μέση μίας ερήμου, όταν αυτό δεν αντιστοιχίζεται με ύπαρξη φαγητού ή κάποιου άλλου εμπορεύματος, χρησίμου για την επιβίωσή σου;
Τι νόημα έχει να δανείζεσαι και να χρωστάς, όταν δεν έχεις να φας;
H απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα ήταν διαχρονικά μία απελπισμένη εξέγερση των φτωχών εναντίον του εκάστοτε συστήματος εξουσίας.
Aν η τρομπέτα είναι ο Donald Trump, ετοιμασθείτε για την ολοκλήρωση της προφητείας του Νοστραδάμου στην Τουρκία και την Αίγυπτο και μάλιστα πολύ σύντομα…
O TRUMP ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΖΙΝΟΥ...

O TRUMP ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΖΙΝΟΥ…

 

Y.Γ.Σ.
Το όνομα Donald σημαίνει κυρίαρχος του κόσμου (σύνθετο από τις λέξεις dubno (= κόσμος) και val (=κυριαρχώ ).
Η λέξη Τrump σημαίνει κυριολεκτικά τρομπέτα ή πλεονέκτημα, ατού.
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply