Ἀποκάλυψις!!! Τὸ ῥωσσικὸ ἀεροσκάφος δὲν ἔπεσε ἀπὸ τεχνικὴ βλάβη!!!

Ἀποκάλυψις!!!
Τὸ ῥωσσικὸ ἀεροσκάφος δὲν ἔπεσε ἀπὸ τεχνικὴ βλάβη στὴν Μαύρη Θάλασσα!!!

Στην ρωσσική έκδοση LIFE.Ru δημοσιεύθηκε λίστα, που περιλαμβάνει 75 ονόματα από τα 92, που φέρονται να ήταν επιβάτες της πτήσεως του αεροσκάφους Tu-154, που έπεσε στην θάλασσα στις 25 Δεκεμβρίου για άγνωστους λόγους.
Το περίεργο της ειδήσεως είναι ότι μόνον 54 από αυτά τα ονόματα είναι πλήρη, δηλαδή περιλαμβάνουν ονοματεπώνυμο και όνομα πατρός.
Η πτήση ήταν στρατιωτική και είναι μάλλον απίθανο το Υπουργείο Αμύνης να μην γνώριζε τα πλήρη στοιχεία των επιβατών.
Μάλλον στο αεροπλάνο επέβαιναν τουλάχιστον 21 ανώτεροι αξιωματικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, που για ευνοήτους λόγους το Υπουργείο Αμύνης φρόντισε να αποκρυβούν τα πλήρη στοιχεία τους.
Ένα δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν και 17, που δεν αναφέρονται καθόλου τα ονόματα τους στην λίστα.
Τα πρόσωπα αυτά ερευνώνται από τις αρχές ως πιθανοί τρομοκράτες.
Η μη αναφορά των ονομάτων στην λίστα έχει ως στόχο να μην είναι δυνατό να γίνει ανάληψη ευθύνης για τρομοκρατικό κτύπημα από συγκεκριμένο πρόσωπο ή τρομοκρατική ομάδα και να αποφευχθεί η ηρωοποίηση κάποιου δράστου.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα το TFR έχει αρχίσει εγκληματική έρευνα για το «ατύχημα».
H ρωσσική κυβέρνηση ουδέποτε πρόκειται να αποκαλύψει, για λόγους γοήτρου, ότι πρόκειται για τρομοκρατικό κτύπημα.
Δεν το έκανε ούτε για την ρωσσική πτήση 9268 της Metrojet, που κατερρίφθη αποδεδειγμένα με βόμβα στο Σινά στις 31.10.2015.
Το αεροσκάφος Τu-154 έπεσε στην θάλασσα περίπου δύο λεπτά μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο του Sochi, όπου είχε προσεγγίσει για ανεφοδιασμό με καύσιμα.
Στο αεροδρόμιο επιβιβάσθηκαν ή απεβιβάσθησαν κάποια άτομα.
Καθώς επρόκειτο για στρατιωτική πτήση με προορισμό τη Λαττάκεια της Συρίας, οι νέοι επιβαίνοντες θα ήταν στρατιωτικοί, που γύριζαν από άδεια στο μέτωπο, των οποίων τα ονόματα λείπουν από την λίστα, που δημοσιεύθηκε.
Αν η πτήση έπεσε από βόμβα, ο μεταφορέας της ήταν κάποιο από αυτά τα άτομα, πιθανώς απλός στρατιώτης με καταγωγή από κάποια Ισλαμική δημοκρατία της πρώην ΕΣΣΔ.
Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο να κατερρίφθη η πτήση με φορητό αντιαεροπορικό όπλο.
Το αεροδρόμιο του Sochi έχει αεροδιαδρόμους με κατεύθυνση προς την Μαύρη θάλασσα.

AEΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΟΥ SOCHI

Το αεροσκάφος ανεφοδιάσθη με καύσιμα, άρα υπήρχε επαρκής χρόνος για να αναγνωρισθεί ως στόχος από συνεργάτες των τρομοκρατών στο αεροδρόμιο.
Κατά την απογείωση η τροχιά του αεροπλάνου είναι γνωστή και το ύψος πτήσεως προσιτό στις δυνατότητες ενός φορητού αντιαεροπορικού όπλου.
Η βολή με φορητό πύραυλο εφοδιασμένο με ανιχνευτή θερμότητος θα ήταν επιτυχής σε κάθε περίπτωση, καθώς ο τύπος αυτού του αεροσκάφους διαθέτει τρεις κινητήρες, που δίνουν επαρκές θερμικό ίχνος και δεν διαθέτει αντιμέτρα, καθώς δεν ήταν στρατιωτικό.
Στο παρελθόν είχα παρακολουθήσει από το FlightRadar24.com την διαδρομή ρωσσικού επιβατικού αεροπλάνου, στο οποίο επέβαινε ο Putin, καθώς προσγειωνόταν και απογειωνόταν από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο.
Διεπίστωσα τότε με έκπληξή μου ότι ο πιλότος δεν προσέγγισε τον αεροδιάδρομο με ευθεία τροχιά, αλλά έκανε κυκλικές τροχιές μικρής ακτίνος επάνω από την θάλασσα, μπροστά από το αεροδρόμιο, για να μειώσει το ύψος προσεγγίσεως και στην συνέχεια με ευθύγραμμη πορεία και σε μικρό ύψος κατέβηκε στον αεροδιάδρομο.
Ο συνολικός ελιγμός έγινε με αυτόν τον τρόπο για να μην κινδυνεύσει το αεροπλάνο του Πούτιν από βολή αντιαεροπορικού όπλου και όχι βέβαια για να νοιώσει άνετα ο Πούτιν.
Δυστυχώς οι επιβάτες του Τu-154 ταξίδεψαν στο θανάσιμο προορισμό τους χωρίς να κάνουν αντιστοίχους ελιγμούς…
Ίσως αυτό να έγινε λόγω των Χριστουγέννων για να μην χαλάσει η διάθεση των επιβαινόντων, στους οποίους περιλαμβάνοντο δημοσιογράφοι δύο ρωσσικών καναλιών, ένα τουλάχιστον   παιδί και η φημισμένη χορωδία του Κόκκινου Στρατού.
Απολαύστε τους σ’ ένα ελληνικό θέμα.

Αιωνία τους η μνήμη.
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply