Ὥρα νὰ τελειώνουμε μὲ τὶς διαπλεκόμενες φυλλάδες…

Εἶναι ληπηρό. Ἀπόλυτα λυπηρὸ νὰ μένῃς μὲ τὶς ψεκασμένες καὶ ταγμένες σὲ κόμματα φυλλάδες. Εἶναι ἕνα κομμάτι τῆς ἱστορίας μας.
Εἶναι λυπηρὸ γιὰ τοὺς ἐργαζομένους.

Δραματικές ώρες στον ΔΟΛ – Λουκέτο από Δευτέρα βάζουν «Tα Νέα» και το «Βήμα»

Ανακοινώνει το κλείσιμο του Οργανισμού ο Σταύρος Ψυχάρης
«Ναυάγιο» στις συζητήσεις με τις τράπεζες

Στο κλείσιμο οδηγούνται από την Δευτέρα όλα τα μέσα ενημερώσεως που ανήκουν στον ΔΟΛ.

Σε σύσκεψη που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής, στην οποία συμμετείχε ο Σταύρος Ψυχάρης, ο Νομικός Σύμβουλος του Οργανισμού Νίκος Πιμπλής και ο Διευθυντής του Βήματος της Κυριακής Αντώνης Καρακούσης, έγινε γνωστό ότι οι τράπεζες απέρριψαν την πρόταση του επιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη, για την εξαγορά του Οργανισμού, αφού δεν ήταν δυνατό να αποδεχθούν κούρεμα των δανείων σε ποσοστό 80%.

Η εξέλιξη αυτή φέρνει όπως είπε ο Σταύρος Ψυχάρης, το κλείσιμο από την Δευτέρα όλων των μέσων του ΔΟΛ, δηλαδή, της εφημερίδας «Τα Νέα» και «Βήμα της Κυριακής», την διακοπή της λειτουργίας όλων των ιστοσελίδων που ανήκουν στον ΔΟΛ και του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα Fm.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν τις τελευταίες ώρες προς τις διοικήσεις των Τραπεζών, οι τραπεζίτες επέδειξαν στάση αδιαλλαξίας. Έτσι, το απόγευμα ήλθε η χαριστική βολή, με τις τράπεζες να στέλνουν μήνυμα, πως δεν πρόκειται να παραβούν το γράμμα του νόμου «για κανένα Σαββίδη». Η τελευταία τράπεζα που ευθυγραμμίσθηκε με την στάση των υπολοίπων ήταν η Εθνική.

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν χρήματα για χαρτί και μισθούς ο Σταύρος Ψυχάρης, απεφάσισε να δώσει τέλος στην ομηρία του, με το λουκέτο στον ιστορικό Οργανισμό, όλα τα Μέσα του οποίου μπαίνουν σε ειδικό καθεστώς εκκαθερίσεως χωρίς όμως να είναι πια σε λειτουργία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντώνης Καρακούσης έκανε μία τελευταία προσπάθεια για να καταβληθούν κάποια από τα οφειλόμενα χρήματα 6 μηνών στους εργαζομένους, αλλά αυτή έπεσε στο κενό.
Η αναγγελία του κλεισίματος του ΔΟΛ αναμένεται να γίνει με κείμενο που θα δημοσιευθεί στο «Βήμα» αυτής της Κυριακής.

 πηγὴ

Ἀπὸ τὴν ἄλλην χρωστᾶ 200+ ἑκατομμύρια. Ὁ Ψυχάρης ἔπαιρνε δάνεια καὶ τὰ ἔχωνε στὴν ἐπιχείρηση. Ἔχω ἀκούσει ὅτι ἔχει τερααστία περιουσία, ἀλλὰ φυσικὰ δὲν θὰ δόση κάτι.

Ἀπὸ τὴν ἄλλην οἱ ἐφημερίδες αὐτὲς ξέφτισαν, ἐνετάχθησαν σὲ σκοπό. Ἤθελαν νὰ δημιουργήσουν διαπλεκομένη ἐνημέρωση. Ἔβαλαν καὶ τὸν Μουλόπουλο τῆς «αὐγῆς» νὰ δόσῃ πορεία, τὸν Σαββίδη νὰ τὶς ἀγοράσῃ (μὲ προφανὴ σκοπὸ πάλι) κι ἐζήτησαν 80% μείωση κόστους δανείων ἀπὸ τὶς τράπεζες.

Σῶπα ῥὲ μάστορα!!!

Ξέρεις ποιός θά πλήρωνε τά 150+ ἑκατομμύρια, ἐάν ἐγίνετο «κούρεμα» τῶν χρεωστουμένων;
Ἐσὺ κι ἐγώ, μέσῳ τῆς νέας ἀνακεφαλαιοποιήσεως τῶν τραπεζῶν, ποὺ ἔρχεται, εἶτε θὰ ἔμπαιναν στὸ χρέος (νέοι φόροι δηλαδή), εἶτε σὲ κουρέματα καταθέσεων.

Ἡ γάγγραινα πρέπει νὰ κόβεται. Δὲν ἔχουμε ἄλλα τέτοια περιθώρια, γιὰ χουβαρνταλίκια, μὲ διαπλεκομένους ἐκδότες.
Ὁ Ψυχάρης πρέπει νὰ πληρώσῃ κάποιαν στιγμή. Οἱ ἐπιλογὲς καὶ οἱ κλεψιὲς καὶ οἱ ΔΟΛοπλοκίες ἔχουν καὶ pay day.
Δυστυχῶς πρώτα γιὰ τοὺς ἐργαζομένους.

Παπαγιαννίδης Δημήτρης

(Visited 128 times, 1 visits today)
Leave a Reply