Διευθύνων Σύμβουλος δέν ὑπάρχει γιά τό ΤΧΣ;

Πᾶρτε το ἀλλοιῶς καὶ θὰ καταλάβετε γιατὶ συμβαίνει

Διαβάσαμε στον Τύπο ότι η διαδικασία για την ανάδειξη Διευθύνοντος συμβούλου του ΤΧΣ αναμένεται να επαναληφθεί, γιατί «δήθεν» δεν υπήρξαν αξιόλογες υποψηφιότητες.

ΠΗΓΗ

Αναζητήσαμε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΤΧΣ κάποια σχετική ανακοίνωση για το αποτέλεσμα της διαδικασίας για να επιβεβαιώσουμε τις διαρροές στον τύπο και να καταλάβουμε έγκυρα τι έχει συμβεί.

Δυστυχώς δεν εντοιπίσαμε ακόμα κάποια αναφορά για το θέμα.

Στην ιστοσελίδα όμως ευρίσκεται ακόμα η προηγουμένη προκήρυξη .

Μείναμε κατάπληκτοι από τα ελάχιστα προσόντα, που απαιτούνται.

ΠΗΓΗ 

Πραγματικά κάποιοι θέλουν να πιστέψουμε ότι δεν ανευρέθη κάποιος κατάλληλος με τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα;

 

ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ

 

Ακόμα περισσότερο θα ανατριχιάσετε, αν μάθετε τον μισθό που θα λάβει ο «κατάλληλος» για την θέση.

«Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Επιλογής που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, το εύρος των προτεινομένων αμοιβών του διευθύνοντος συμβούλου οριοθετείται μεταξύ 180.000 και 220.000 ευρώ ετησίως.»

ΠΗΓΗ 

Σημειώστε ότι η Επιτροπή Επιλογής έκρινε σκόπιμο να επαναφέρει τις αμοιβές σ’ αυτά τα επίπεδα για στελέχη με τα παραπάνω ελάχιστα προσόντα.

Η ίδια επιτροπή, που δεν εντοπίζει το κατάλληλο πρόσωπο για να στελεχώσει την κενή θέση…

Αναρωτιόμαστε τι επιπλέον προσόντα θα πρέπει να κατέχουν τα μέλη της επιτροπής και πόσο κατάλληλα εξετέλεσαν ως σήμερα το έργο τους.

Η εξέταση των υποψηφιοτήτων ως προς τα τυπικά προσόντα δεν έγινε από τους ιδίους, αλλά από μία διεθνή εταιρεία συμβούλων με έδρα την Βιέννη.

Η Επιτροπή Επιλογής έπρεπε απλά να αποφασίσει να διαλέξει κάποιον υποψήφιο από όλους ή να δεχθεί την εισήγηση της εταιρείας συμβούλων.

Εκτός βέβαια, εάν έκρινε ότι η επιλογή δεν έγινε με σωστό τρόπο από την διεθνή εταιρεία συμβούλων ή αν δεν ικανοποιούσαν την Επιτροπή Επιλογής το πρόσωπο ή τα πρόσωπα, που αποτελούσαν την μικρότερη λίστα επιλογής της διεθνούς εταιρείας συμβούλων.

Ποιό ακριβώς ήταν το πρόβλημα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε.

Μπορούμε μόνο να υποθέσουμε ότι δεν είχε σχέση με τα ελλειπή τυπικά προσόντα της/του υποψηφίου…

Ούτε βέβαια και με το ποινικό μητρώο του, καθώς τυπικά δεν αναφερόταν κάτι τέτοιο στην προκήρυξη.

Αναμένουμε να δούμε την επίσημη ανακοίνωση για το θέμα.

Ελπίζουμε μόνο να μάθουμε παράλληλα τον αριθμό και τα προσόντα των υποψηφίων, που απορρίφθηκαν ως «ακατάλληλοι», για να σχηματίσουμε και εμείς την σωστή εντύπωση για την παρούσα δυσμενή εξέλιξη.

Μέχρι τότε ίσως κάποιοι θα έπρεπε να απολογηθούν για τα κακά οικονομικά αποτελέσματα του Ταμείου, καθώς οι ζημίες του πρώτου εννεαμήνου του 2016 έφθασαν το ιλιγγιώδες ποσό του 1,16 δις ευρώ.

ΠΗΓΗ

Φυσικό δεν είναι να συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού το Ταμείο ουσιαστικά παραμένει ακέφαλο ήδη για 7 μήνες;

To Ταμείο αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, αλλά διαχειρίζεται δανεική περιουσία του Ελληνικού κράτους αξίας 44,19 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η διαχείριση αυτής της περιουσίας έγινε τόσο «επαγγελματικά», ώστε στις 30.9.2016 να έχουν συσσωρευθεί ήδη ζημίες 36,6 δισεκατομμυρίων ευρώ…

ΠΗΓΗ 

John Drake

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply