Θά φωνάζουμε σέ λίγο «λευτεριά στόν Νῖκο Ῥούσση»;

Από αύριο…
Πουτάνα όλα και …γαία πυρί μειχθίτω.
Να δούνε άπαντες, δηλαδή, ποιά είναι καραδεξιούρα πρόεδρος του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ, που με εγκαλεί σε απολογία, επειδή έκαναν προσφυγή τα Συριζόπανα του ΑΠΕ.
…και ψάχνω και τον Νικολάκη, το φιλαράκι μου από την Σίφνο, που είχε το μπάρ «Το Δελφίνι» εκεί στο στενό, για γαργαλιστικές λεπτομέρειες.

Πρωϊνά τα «νέα» και μάλιστα από κάποιους «προθύμους» να μην τους πάρει η μπάλλα, από την Αθήνα.

Το ρεπορτάζ εν τάχει:

  •  Η μήνυση που κατέθεσε εναντίον μου ο «ανειδίκευτος εργάτης της δημοσιογραφίας» για την συκοφαντική του δυσφήμιση, από αναρτήσεις μου στο φέϊσμπουκ και στο διαδίκτυο, έγινε κατόπιν εντολών εκείνων που τον διόρισαν και τον κανακεύουν ακόμη εκεί στο ΑΠΕ.
  • Πρώτος στόχος, για την ικανοποίηση των χουλιγκάνων του ΣΥΡΙΖΑ και των ρουφιάνων του, η καταδίκη μου από το δικαστήριο, για να αποδειχθεί ότι «των συριζογκαγκανόβλαχων ο τράχηλος βρισιές δεν υποφέρει».
  • Δεύτερος στόχος, όμως, είναι να υπάρξει μία καταδικαστική απόφαση εναντίον κάποιου, για αυτά που γράφονται και διακινούνται στο φέϊσμπουκ και στο διαδίκτυο, με βάση την οποία το καθεστώς θα εφαρμόσει περιοριστικά μέτρα στήν έλευθερη έκφραση, στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεως και στο διαδίκτυο.
    Κι’ αυτό το δεύτερο είναι νομίζω κάτι, που αφορά ΟΛΟΥΣ….

Σας βλέπω, εκεί στις αρχές Απριλίου, να συγκεντρώνεστε μαζικά έξω από την Ευελπίδων και να φωνάζετε «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΟΥΣΣΗ»!!!
…και μέχρι τότε να συγκεντρώνετε υπογραφές εδώ μέσα, κατά του καθεστώτος που προσπαθεί, με αγωγές και μηνύσεις, να φιμώσει κάθε ελεύθερη και αδέσμευτη φωνή στο Διαδίκτυο.

Πρίν λίγο με πήραν τηλέφωνο από την Αστυνομία της γειτονιάς και με ειδοποίησαν ότι, θα πρέπει να παραλάβω μία έγκληση από τα ελληνικά δικαστήρια, για να παραστώ, ως κατηγορούμενος, σε δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω του Τύπου στις 3 Απριλίου 2017, ύστερα από μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον μου ο Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ Μιχάλης Ψύλος, περισσότερο γνωστός και ως «ανειδίκευτος εργάτης της δημοσιογραφίας».

Απ’ ότι μου είπε το «όργανο» κατηγορούμαι για κατά συρροήν προσβολή της τιμής και της υπολήψεώς του …ανυπολήπτου «γιουσουφακίου» του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της προσωπικής μου σελιδας στο φέϊσμπουκ και μέσω αναρτήσεων μου σε διάφορα δημοσιογραφικά σάϊτ στην Ελλάδα.

Ελπίζω το απόγευμα, να μπορέσω να παραλάβω το «χαρτί» για να δώ αν θα μου πληρώσουν τα έξοδα για να κατέβω να με δικάσουν ή αν θέλουν πάλι να την βγάλουμε «τζάμπα».

Στο μεταξύ, πρέπει να βρω δικηγόρο να με εκπροσωπήσει στην Αθήνα, να ενημερώσω τις ευρωπαϊκές δημοσιογραφικές ενώσεις που είμαι μέλος, την Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για να οργανώσω την υπεράσπισή μου.

Το μόνον βέβαιον είναι ότι, ο Φασισμός του καθεστώτος δεν θα περάσει και την φωνή μου, μόνο ο …Χάρος θα μπορέσει να την φιμώσει.
Εχω πολύ δουλειά μπροστά μου αδέλφια.
«Είμαι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίσει
είμαι ένας άνθρωπος, που θέλουν να τον αλυσοδέσουν».
Μπονζούρια και δεν είναι καθόλου πλάκα.

Ῥούσσης Νῖκος

Σημειώσεις

…και βάζω, που λέτε, στο google.gr «Νίκος Ρούσσης», για να βρώ συνοπτικά τι έχω κάνει στην σαραντάχρονη πορεία μου στην δημοσιογραφία, προκειμένου να ετοιμάσω μία αξιοπρεπή νεκρολογία, για να την εκφωνήσουν από την ΕΣΗΕΑ, όταν μετά από καμμιά 20ριά χρόνια, τους κάνω την χάρη κι’ εγκαταλείψω τον μάταιο και άδικο ετούτο κόσμο.
…και βλέπω δεκάδες άρθρα στο διαδίκτυο, σωρεία ρεπορτάζ στην πάλαι ποτέ ένδοξη και αδικοχαμένη «Ελευθεροτυπία», πληθώρα βίντεο με συνεντεύξεις με ευρωβουλευτές για το Κανάλι της Βουλής και κάμποσες δημόσιες και θαραλέες παρεμβάσεις μου σε δημοσιογραφικά ιντερνετικά σάϊτ.
Βρήκα κι’ ένα βιογραφικό μου και θυμήθηκα με συγκίνηση ότι υπήρξα για δέκα χρόνια Εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα και πήρα τ’ αρχίδι@μου και επί μία διετία εκλεγμένος Διεθνής Γραμματέας της Ενώσεως Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

..και βάζω μετά στο google.gr «Μιχάλης Ψύλος» και βλέπω ότι ο άνθρωπος έχει σπουδάσει …γεωλογία, ήταν στην ΚΝΕ και στο «Πράττω» του Κοτζιά, ότι υπήρξε για χρόνια εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι δραστηριοποιήθηκε, κρυφίως και υπογείως, στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, ότι είχε βγάλει ένα βιβλίο κατά της Γερμανίας, που γύρναγε σαν πραματευτής, και το παρουσίαζε καθ’ άπασαν την ελληνική επικράτεια και ότι εν τέλει διορίσθηκε Γενικός Διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Όσο κι’ άν έψαξα δεν βρήκα, κάποια ρεπορτάζ του, στις εφημερίδες που λέει ότι δούλεψε ή κάποια βίντεο από την δουλειά του στην τηλεόραση.

…και είπα.
Ρε δεν βάζω στο google.gr «Ασπασία Βελονάκη», να δώ ποιά είναι αυτή η γκομενίτσα που θέλει να μου πάρει το δημοσιογραφικό «σκάλπ» παραπέμποντάς με στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Βρήκα, είναι η αλήθεια, αρκετά βίντεο και ρεπορτάζ της, για τους νταγκλαράδες του μπάσκετ, ορισμένες «παρεμβάσεις» της, μέσω φέϊσμπουκ, πνιγμένες στα σάλια για τον ογκόλιθο της δημοσιογραφίας και επικεφαλής του ΑΠΕ Μιχάλη Ψύλο (μετά φωτογραφιών βεβαίως-βεβαίως) και διεπίστωσα ότι είχε κατέβει υποψήφια στις εκλογές για ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και είχε πάρει …29 ψήφους.

Ενθουσιασμένος από την ιντερνετική αυτή μου περιήγηση σκέφθηκα να βάλλω στο google.gr και το όνομα της προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ Αγγελικής Γυπάκη, την οποία βέβαια την ήξερα προσωπικώς από τα καλοκαίρια που πέρναγα στην Σίφνο και ήταν ηλίου φαεινότερον ότι την γ@μούσε ένα φιλαράκι μου ο Νικολής, που είχε το μπάρ «Δελφίνι» στο θρυλικό «Στενό» της Απολωνίας.
Δεν βρήκα και πολλά πράγματα, με την έννοια ότι το γκούγκλ δεν με βοήθησε να δώ ρεπορτάζ της σε εφημερίδες ή βίντεο σε τηλεοράσεις, ουτε να δώ βαρυσήμαντες παρεμβάσεις της για το μέλλον του δημοσιογραφικού κλάδου.
Η χριστιανή αυτή, όπως μου είπε το γκούγκλ, έκανε ρεπορτάζ υπουργείων στην «Απογευματινή» και αργότερα στο «Ελεύθερο Τύπο», τάπαιρνε λέει χονδρά, ως επικεφαλής Γραφείου Τύπου σε διάφορους κρατικούς οργανισμούς επί Νέας Δημοκρατίας και τελευταίως, φιγουράριζε ως η «σύντροφος» του …Πάνου Σόμπολου του οποίου, όπως πληροφορήθηκα, είχε αλλάξει την ζωή του στα …γεροντάματα.

Ε, μετά απ’ αυτά, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι αδύνατον, από κοινού αυτές οι ψωλ@τριχες και μ@υνότριχες του περιθωρίου της ελληνικής δημοσιογραφίας, να μου πάρουν εμένα την δημοσιογραφική ταυτότητα.!
Θα δείξει, δεν ξέρω κιόλας

Τον Δεκέμβριο του 2006 και μόλις τέσσερις μέρες μετά εκείνη την συνέντευξη που έδωσα στην τηλεόραση της Ζούγκλας και επανέφερα το θέμα της μίζας-μαμούθ, που είχε αρπάξει στην Ελβετία το σόϊ του Μητσοτάκη κι’ ενώ βρισκόμουν ήδη οικογενειακώς, για μόνιμη εγκατάσταση στο Στρασβούργο, με πλησίασε διακριτικά ένας ρουφιάνος, που προΐστατο τότε του Γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας εδώ και μου συνέστησε να «προσέχω την υγεία μου» καθότι, όπως τόνισε, οι Μητσοτάκηδες έχουνε …μακρυά χέρια.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες και κατόπιν παρεμβάσεως της τότε ΥΠΕΞ Ντόρας Μπακογιάννη, έχασα την δουλειά του εκπροσώπου Τύπου του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, που επαξίως κρατούσα για μία δεκαετία αλλά και το μεροκάμματο που έπαιρνα από το Κανάλι της Βουλής.
Τον ρουφιάνο τον καταράσθηκα και έξη μήνες μετά ψόφησε από καλπάζοντα καρκίνο αλλά εγώ στάθηκα όρθιος….

Εχθες αργά το βράδυ πάλι, ένας άλλος ρουφιάνος-«φίλος» και καλά- μου διεμήνυσε τηλεφωνικά, την ώρα που το φέϊσμπουκ είχε πάρει φωτιά με την υπόθεση της μηνύσεως Ψύλου και τις σχετικές αναρτήσεις μου, ότι θα πρέπει «να προσέχω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου», γιατί οι Συριζαίοι έχουν παντού άκρες.
Μια φράση του είπα κι’ έκλεισα το τηλέφωνο:
«Εγώ δεν κωλώνω και θα τους περιμένω. Μην διανοηθούν, όμως, να βλάψουν έστω και στο ελάχιστο, το παιδί μου, γιατί θα ξεθάψω το τομάχωκ του πολέμου και θα τους…αποκεφαλίσω».
Ξεκάθαρα πράγματα…

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Θά φωνάζουμε σέ λίγο «λευτεριά στόν Νῖκο Ῥούσση»;

Leave a Reply