Ἀνοικτὴ ἐπιστολὴ πρὸς τὴν Ἐθνικὴ Τράπεζα…

..για την πλαστότητα ισολογισμού της Τραπέζης της Ανατολής

Αγαπητοί εκπρόσωποι της Εθνικής Τραπέζης,

με την ιστορία απάτης των τρισεκατομμυρίων του Αρτεμίου Σώρρα να έχει πάρει πλέον τον δρόμο της, κυρίως λόγω της δημοσιογραφικής έρευνας μιας πολύ μικρής ομάδας, που συμπεριλαμβάνει εμένα και τον Γιώργο Γιαλτουρίδη από την Βοστώνη, το βάρος της έρευνας πέφτει σε μια μεγαλύτερη συνιστώσα του προβλήματος της Τραπέζης της Ανατολής, σε εσάς.

Ως εκπρόσωποι της Εθνικής Τράπεζας έχετε βεβαιώσει σαν γνήσιο αντίγραφο εκ του πρωτοτύπου τον ισολογισμό της ειδικής εκκαθαρίσεως της Τραπέζης της Ανατολής με τίτλο «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Κατάστασις του Λογιστικού της Εκκαθαρίσεως της Τραπέζης της Ανατολής τη 30 Ιουνίου 1936». Το συγκεκριμένο έγγραφο αποτελεί μέρος «Καταλόγου Εγγράφων» που συντάχθηκε από τους υπευθύνους της Εθνικής Τραπέζης, για να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας για επίδειξη εγγράφων και αποτελεί τον μοναδικό ενυπόγραφο ισολογισμό, στον οποίο επιτρέπετε την πρόσβαση.

Κατά τον γραφολογικό έλεγχο της συγκεκριμένης Καταστάσεως Λογιστικού της 30ης Ιουνίου 1936, απεκαλύφθη πως η υπογραφή που φέρει και αποδίδεται στον Ιωάννη Δροσόπουλο, τότε διοικητή της Εθνικής Τραπέζης, είναι παράταιρη. Συνεπώς, το έγγραφο που χρησιμοποιείτε, σύμφωνα με τους γραφολόγους, είναι πλαστογραφημένο.

Το θέμα του πλαστογραφημένου εγγράφου έχει τεθεί πολλαπλώς υπόψιν της τραπέζης σας, προσωπικά από εμένα, με συνεχείς εξώδικες δηλώσεις από το 2015 έως σήμερα. Ως αποτέλεσμα, η πλευρά της τραπέζης σας, στην αντιδικία που δικάζεται στην Ρόδο, επέλεξε να μην πιστοποιήσει τα προσκομιζόμενα από εκείνην έγγραφα ως αντίγραφα εκ του πρωτοτύπου, αλλά να τα συμπεριλάβει αθεώρητα στις Προτάσεις σας.

Ταυτόχρονα, οι έμμισθοι δικηγόροι της τραπέζης σας από την Αθήνα, που μέχρι σήμερα υπέγραφαν τα πάντα, απεφάσισαν να αποφύγουν κάθε φαινομενική επαφή, δεν υπέγραψαν τις Προτάσεις τους και απέστειλαν έτοιμο το δικόγραφο σε τοπικό δικηγόρο της Εθνικής Τραπέζης, ώστε να το υποβάλει, δίχως να γνωρίζει τις ευθύνες που του μετεβίβασαν. Φυσικά, ως Εθνική Τράπεζα δεν καταθέσατε καν Αντίκρουση, αν και θα ήταν άκρως ενδιαφέρον να εξηγήσετε, γιατί πλαστογραφήσατε συγκεκριμένα έγγραφα.

Όσο και να το αποφεύγει η πλευρά της Εθνικής Τραπέζης, τα ερωτήματά είναι σαφή και αναμένουν απαντήσεις:

α) γιατί πλαστογραφήθηκε η συγκεκριμένη λογιστική κατάσταση;


β) τις υπόλοιπες λογιστικές καταστάσεις, που δεν «εντοπίζονται» μέχρι σήμερα, τις υπέγραψε ο ίδιος που πλαστογράφησε την λογιστική κατάσταση της εκκαθαρίσεως του Ιουνίου 1936;


γ) γιατί η Εθνική Τράπεζα δεν σταμάτησε την χρήση του πλαστογραφημένου εγγράφου, μετά την ενημέρωσή του Διοικητικού Συμβουλίου της και την κοινοποίηση της μίας γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης;


δ) ποιά αξιοπιστία διαθέτουν τα υπόλοιπα έγγραφα της Εθνικής Τραπέζης στην ίδια υπόθεση, όταν το μόνο ενυπόγραφο έγγραφο που χρησιμοποιεί έχει κριθεί ως πλαστό;

Αριστερά και επάνω η «ύποπτη» υπογραφή. Οι υπόλοιπες προέρχονται από ιδιόχειρες επιστολές του Ιωάννη Δροσοπούλου. Το συμπέρασμα είναι πασιφανές!

Σας θυμίζω ότι πλέον δεν μπορείτε να «καλυφθείτε» πίσω από τις παλαβομάρες που διαδίδει η οργάνωση Σώρρα, τις οποίες εδώ και καιρό έχουμε αναλύσει με τον Γιώργο Γιαλτουρίδη, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται περί μιας γελοίας απάτης. Η άποψή μου είναι ότι ο Σώρρας έχει «εξαφανισθεί» από την πραγματική υπόθεση της Τραπέζης της Ανατολής, από την στιγμή που δεν μπόρεσε να κλείσει το θέμα υπέρ σας.

Η ιστορική αλήθεια πρέπει να αποκαλυφθεί, έστω και με καθυστέρηση 80 ετών. Η πραγματική υπόθεση της Τραπέζης της Ανατολής ευρίσκεται πλέον υπό συνολική δικαστική διερεύνηση, υπό την εποπτεία ομάδας νομικών, με επικεφαλής τον κ. Ιωάννη Καραμιχάλη, που ουδέποτε θα σταματήσει, μέχρι να αποδοθεί το Δίκαιο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Σαν εκπρόσωπος των περισσοτέρων μετοχικών τίτλων της Τραπέζης της Ανατολής, η πρόταση συμβιβασμού μου είναι πάντα στο τραπέζι. Η πρόταση αυτή είναι σαφής και σας καλώ να την αποδεχθείτε σήμερα, εάν τουλάχιστον σέβεσθε τον ρόλο σας, την Δικαιοσύνη και την Ελληνική Οικονομία σε κατάσταση κρίσεως. Δεν χρειάζομαι κάτι παραπάνω, μου αρκεί η απλή ικανοποίησή μου, σαν μνημόσυνο στους προγόνους μου που εσείς εξαπατήσατε.

Σας δηλώνω πως θα σταματήσω κάθε δικαστική ενέργεια εναντίον σας μόνον με ένα (1) ευρώ και μια δημόσια συγνώμη για την απάτη που διαπράξατε κατά των κομιστών μετοχικών τίτλων της Τραπέζης της Ανατολής.

Στα δικά σας χέρια είναι πλέον η απόφαση αν θα συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε μεθόδους που παραπέμπουν άλλου είδους οργανώσεις ή έστω αυτή την υστάτη στιγμή θα αποφασίσετε πως η δική σας εξυγίανση περνά από την παραδοχή του οικονομικού εγκλήματος κατά των κατόχων μετοχών της Τραρπέζης της Ανατολής.

Σας παρακαλώ να αφήσετε κατά μέρος την μέχρι σήμερα αλαζονική συμπεριφορά σας και να επιλέξετε την καλλιτέρα λύση, τόσο προς όφελος σας, όσο και της ελληνικής οικονομίας, η οποία σας χρειάζεται μόνον εάν έχετε μάθει από τα λάθη του παρελθόντος, έτσι ώστε να μην τα επαναλάβετε και πάλι ενάντια στους Έλληνες πολίτες.

Με εκτίμηση,
Δρ. Ελευθέριος Ρήνος

τράπεζα Ἀνατολῆς

(Visited 80 times, 1 visits today)
Leave a Reply