Χρήσιμοι …«αὐτοφοράκηδες»!!!

Οι Τσοχατζόπουλος και Παπαγεωργόπουλος ήταν κάτι σαν αυτοφοράκηδες για το σύνολο του πολιτικού συστήματος της μεταπολιτεύσεως. Υπό την έννοια αυτή πολύ κάθησαν στην φυλακή και έπρεπε, για λόγους στοιχειώδους δικαιοσύνης και ευταξίας, να βγουν. Δεν μπορεί οι συνάδελφοι τους στην αμαρτία να κυκλοφορούν με μαύρες λιμουζίνες και να ράβουν υπουργικά κοστούμια και οι ίδιοι να σαπίζουν στην φυλακή.

Στο κάτω κάτω ο εξαγνισμός του πολιτικού συστήματος που χαντάκωσε την χώρα έχει ήδη επέλθει. Για πάρα πολλούς πλέον η ΝΔ δεν είναι απλά ένα κόμμα που θα ψηφίσουν βαρυγκομώντας, όπως έκαναν με πόνο ψυχής το 2012, μόνο και μόνο επειδή είναι καλλίτερη από τον Συριζα. Είναι πλέον το wet dream τους. Είναι το κόμμα των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που θα φέρει την αριστεία. Μην γελάτε, πολλοί το πιστεύουν, η ιστορία έχει ήδη ξεχαστεί.

Το αφήγημα που θέλει τον Σύριζα υπεύθυνο μέχρι και για την Μικρασιατική Καταστροφή έχει χωνευθεί από ένα μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος. Εντάξει, τις ευθύνες των παλαιοτέρων δεν μπορεί κάποιος να τις αρνηθεί, θα τον κράζουν μέχρι και τα παιδιά του νηπιαγωγείου αν το κάνει, αλλά η θεωρία λέει ότι ναι μεν αυτοί είναι που προκάλεσαν την κρίση, αλλά μετά μετενόησαν, προσευχήθηκαν, εξομολογήθηκαν και έγιναν άλλοι άνθρωποι, προσπάθησαν και δούλεψαν σκληρά με αυταπάρνηση και ήδη το 2015 μας είχαν μισοσωσμένους. Και αν δεν έβγαινε τότε, στην πιο κρίσιμη στιγμή του σωσμού, ο Σύριζα για να καταστρέψει τα επιτεύγματα των αναγεννημένων Σαμαροβενιζέλων τώρα η Εθνική Τράπεζα θα φιγουράριζε πρώτη σε κεφαλαιοποίηση στο ταμπλώ της Νέας Υόρκης και η Aegean δεν θα προλάβαινε να μας πηγαίνει Λονδινάκι και Παρίσι για Σαββατοκύριακα και μικροψώνια της ανάγκης. Μέχρι που θα επέστρεφε να ανοίξει το μαγαζί της και η Λουί Βουιτόν στην Θεσσαλονίκη. Υπάρχει σε αρκετούς μια ακλόνητη βεβαιότητα για όλα αυτά.

Η συνέχιση λοιπόν της φυλακίσεως των δύο εμβληματικών αποδιοπομπαίων τράγων υπό αυτές τις συνθήκες θα ήταν προκλητική αντίφαση. Από την στιγμή που δεν υπάρχει έγκλημα δεν μπορεί να υπάρχουν και εγκληματίες στην φυλακή. Και έγκλημα δεν υπάρχει. Το λένε οι δημοσκοπήσεις και τα πρόσωπα που ράβουν κοστούμια.

Πάντως, αν δεν ήταν τόσο απρόσεκτος ο Τσοχατζόπουλος και το σύστημα δεν τον χρειάζονταν σαν αποδιοπομπαίο τράγο επειγόντως, (τους έπεσε από τον ουρανό ως δώρο, την στιγμή που τόσο είχαν ανάγκη κάποιον να σταυρώσουν), τώρα θα ήταν μαζί με όλους τους άλλους κακοποιούς, σεβάσμιος Νέστωρ του μετώπου της λογικής κι αυτός, και αν τολμούσε να πει κάποιος κάτι εναντίον του θα τον κατηγορούσαν οι φιλελέρες, ευρωπαϊστες, ρεαλιστές, συριζόπληκτοι για εμμονικό και ψεκασμένο. Ένα πράγμα σαν Σημίτης θα ήταν ο Άκης δηλαδή.

Στο κάτω κάτω ο ευφυής Βενιζέλος, ο κακοποιός των κακοποιών, ο capo di tutti capi, το λατρεμένο σύμβολο της λογικής αυτοπροσώπως, δεν ήταν αυτός που έλεγε στην βουλή ότι οι αριθμοί των λογαριασμών του Άκη, ξερωγώ, ήταν νούμερα τηλεφώνου;

Όποιος έχει αντίρρηση να την δηλώσει τώρα, αλλιώς να σιωπήσει για πάντα.

Θέμης Καζαντζίδης

Ω του θαύματος !.. επουλώθηκαν οι σωματικές και ψυχικές πληγές κι «αναστήθηκε» απ’το αναπηρικό καροτσάκι της συγκινητικής φωτογραφίας του κομιστή. Μετά απο σχεδόν 4,5 χρόνια στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, ο ωραίος Μπρούμελ (όπως χαϊδευτικά αποκαλούσε τον Άκη ο αρχιερέας της Πασοκικής κλεφτοσυμμορίας Ανδρέας Παπανδρέου) επιβεβαίωσε εμπράκτως την Πίστη του στους αγράφους Νόμους της Δημοκρατεύουσας Μαφίας, αποδεικνύοντας περίτρανα πως η Σιωπή είναι Χρυσός…

Aπ’το κελί του -που μελλοντικά η «δημοκρατία» θ’ ανακηρύξει σε Μουσείο- μόνο μια φράση του σκαλισμένη στον τοίχο απέμεινε πια να θυμίζει το πέρασμά του απο εκεί: «Σύντροφε Γιάννο, εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα’ρθεις. Δεν σου εύχομαι καλή δύναμη, γιατί ξέρω πως τα κλεμμένα στην χαρίζουν απλόχερα μαζί με την ελπίδα πως εκεί έξω σε περιμένουν πολλά. Σου θυμίζω μόνο το συνθηματικό OMERTA… για ν’απολυθείς γρήγορα και να τ’απολαύσεις ξεπλυμένα».

Ῥῆγος Νικόλαος

εἰκὼν

(Visited 116 times, 1 visits today)
Leave a Reply