Δημιουργώντας …«κακούς»!!!

Διάβαζα κάπου ότι ένας από τους συχνοτέρους τηλεοπτικούς μαϊντανούς βουλευτές, -εξ ου και από τους δημοφιλεστέρους-, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ρώτησε σε ένα πάνελ επιδεικτικά και επιθετικά τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ πόσα χρόνια έχει να μπει σε τάξη και να διδάξει. Έξι, απήντησε ο τελευταίος και η συζήτηση, -μας λέει το καλό ειδησεογραφικό μέσο-, εξετράπη, μετά την αποκάλυψη της προκλητικής και φρικτής αλήθειας.

Σε μια χώρα με σοβαρότερο ακροατήριο, όμως, που ξέρει να κρίνει και να εκτιμά σωστά τα γεγονότα και τις καταστάσεις, η ερώτηση αυτή, όπως και η οργή που φυσιολογικά την ακολουθεί, θα έπρεπε ασφαλώς να έχουν άλλο παραλήπτη. Όχι τον αξιότιμο πρόεδρο της ΟΛΜΕ αλλά τον ίδιο τον θρασύτατο βουλευτή κ. Γεωργιάδη και το κοπάδι των ανευθύνων και ιδιοτελών ομοίων του.

Επειδή, αν δεν κάνω λάθος, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, όπως και οι πρόεδροι και οι κουστωδίες της κάθε άλλης ΟΛΜΕ, νομίμως κυκλοφορούν ανάμεσα μας άεργοι, πλην σιτιζόμενοι από το δημόσιο ταμείο. Νομίμως, με νόμους που ψηφίζει δημοκρατικά και ελεύθερα η βουλή. Νόμους που μπορεί να αλλάξουν μόνο αν το αποφασίσει η ίδια η βουλή. Που κατά τα φαινόμενα, όμως, δεν θέλει κάτι τέτοιο.
Όλα τα άλλα είναι χάνερες και καθρεπτάκια για αφελείς τηλεθεατές ιθαγενείς που μπερδεύουν την ανοησία και την απάτη με την μαχητικότητα.

Όταν το καταλάβουμε αυτό θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο βήμα μπροστά και οι Γεωργιάδηδες θα έχουν εξαφανισθεί από τις ζωές και τις τηλεοπτικές μας οθόνες. Μαζί τους και οι πρόεδροι της ΟΛΜΕ.

*****************************

Αναμνήσεις από την 14η Μαΐου 2013

Μια και μιλάμε για θεσμούς και για πραγματικούς ενόχους.
Οι κακοί στην κοινωνία μας δεν υπάρχουν εγγενώς.
Δημιουργούνται από αυτούς που δήθεν μας σώζουν από αυτούς.
Είναι τα εργαλεία τους.

Θέμης Καζαντζίδης

εἰκὼν

(Visited 117 times, 1 visits today)
Leave a Reply