Δημοκρατία καὶ κράτος δικαίου ὑπὸ …ἰσλαμικὴ ἀπειλή!

– 27 Ιανουαρίου 2015: Το ISIS επιτίθεται στο ξενοδοχείο Corinthia στην Τρίπολη της Λιβύης και σκοτώνει 10 ανθρώπους.

– 18 Μαρτίου 2015: Ο ISIS προκαλεί μακελειό σε μουσείο στην Τυνησία. Δολοφονεί 22 πολίτες.

– 26 Ιουνίου 2015: Ισλαμιστές δολοφονούν 38 ανθρώπους, κυρίως Ευρωπαίους, σε παραλιακό ξενοδοχείο στην Τυνησία.

– 10 Οκτωβρίου 2015: Ισλαμιστές κτυπούν με δύο εκρήξεις σε συλλαλητήριο στην Τουρκία. Χάνουν την ζωή τους 10 άνθρωποι.

– 31 Οκτωβρίου 2015: Ο ISIS αναλαμβάνει την ευθύνη για την κατάρριψη ενός ρωσσικού επιβατικού αεροπλάνου στην Αίγυπτο. Οι 224 επιβάτες σκοτώνονται.

– 22/3/2016 Βρυξέλλες – 34 νεκροί
Δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν διαδοχικά, με διαφορά δεκαπέντε λεπτών, γύρω στις 8 το πρωί της Τρίτης 22 Μαρτίου στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Στις τρομοκρατικές επιθέσεις τουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 230 τραυματίσθηκαν. Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό κράτος.

– 13/11/2015 Παρίσι – 129 νεκροί
Το απόγευμα της 13ης Νοεμβρίου 2015, σημειώθηκε σειρά από βίαιες επιθέσεις στο 10ο και 11ο διαμέρισμα των Παρισίων, στην Γαλλία, και στο προάστιο του Σαιν-Ντενί. Από τις 21:16 και για τις επόμενες τρεις περίπου ώρες αναφέρθηκαν τουλάχιστον 3 ξεχωριστές εκρήξεις και έξι μαζικοί πυροβολισμοί. Η επίθεση με τα περισσότερα θύματα έγινε στο Θέατρο Μπατακλάν. Κατά την διάρκεια των επιθέσεων σκοτώθηκαν 8 ένοπλοι. Αναφέρεται ότι σκοτώθηκαν 129 άνθρωποι και τραυματίσθηκαν πάνω από 200. Τη ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό κράτος.

– 14ης Ιουλίου 2016 Νίκαια – 86 νεκροί
Το τουριστικό θέρετρο της Γαλλίας, η παραθαλάσσια πόλη Νίκαια, δέχεται επίθεση το βράδυ της 14ης Ιουλίου, όταν ένα φορτηγό 19 τόνων κατευθύνεται με ταχύτητα προς το πλήθος και παρασύρει σε μία κούρσα θανάτου 86 ανθρώπους, ενώ τραυματίζει άλλους 434. Η ευθύνη της επιθέσεως δεν ανήκει τυπικά στο Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο δράστες της επιθέσεως ήταν Γάλλοι πολίτες.

– Βίρτσμπουργκ Γερμανία – 4 σοβαρά τραυματίες
Ένας 17χρονος Αφγανός που βρισκόταν σε διαδικασία αιτήσεως ασύλου εισέρχεται σε τραίνο στο Βίρτσμπουργκ της Βαυαρίας κρατώντας μαχαίρι και τσεκούρι επιτίθεται με βιαιότητα εναντίον επιβατών τραυματίζοντας σοβαρά 4 από αυτούς και έναν ελαφρά.

– Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ, Γαλλία – ένας καθολικός ιερέας σφαγιάζεται μέσα σε εκκλησία
Δύο άνδρες οπλισμένοι με μαχαίρια εισέρχονται σε καθολική εκκλησία στην πόλη Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ της Νορμανδίας και παίρνουν ομήρους έναν ιερέα, δύο καλόγριες και πιστούς και επί 40 λεπτά μένουν μέσα στον ναό. Κατά την έξοδό τους και αφού έχουν σκοτώσει τον 86χρονο ιερέα κόβοντάς του την καρωτίδα, οι δράστες πέφτουν νεκροί από τα πυρά των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων. Και σε αυτήν την περίπτωση, είναι το Ισλαμικό Κράτος που αναλαμβάνει την ευθύνη της επιθέσεως.

– Βερολίνο, Γερμανία, 19 Δεκεμβρίου – 12 νεκροί
Στις 19 Δεκεμβρίου, ένα φορτηγό στην καρδιά της γερμανικής πρωτεύουσας, επανέλαβε το σκηνικό της Νίκαιας, παρασύροντας κόσμο στον θάνατο (12 στον αριθμό) και σκορπώντας τον τρόμο, τόσο στην ίδια την υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά, όσο και σε όλη την Ευρώπη, η οποία δεν προλαβαίνει να μετράει τους νεκρούς της.

– 15 Δεκεμβρίου 2016: Ένας ένοπλος, στο όνομα του ISIS, κρατά 17 ανθρώπους ομήρους σε καφέ στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Δύο άνθρωποι σκοτώνονται στην επιχείρηση τερματισμού της ομηρίας.

– Αιματηρό 2016 για την Τουρκία – Περισσότεροι από 200 νεκροί σε τρομοκρατικά κτυπήματα.

10 Δεκεμβρίου 2016: Εκρηξη παγιδευμένου οχήματος έξω από την Vodafone Arena, γήπεδο της Μπεσίκτας. 44 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, οι περισσότεροι αστυνομικοί ενώ περισσότεροι από 150 τραυματίσθηκαν.

24 Νοεμβρίου 2016: Εξερράγη βόμβα έξω από το γραφείο του κυβερνήτη στα Άδανα. Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 21 τραυματίσθηκαν.

6 Οκτωβρίου 2016: Σημειώνεται έκρηξη σε αστυνομικό τμήμα, στο ευρωπαϊκό τμήμα της Κωνσταντινουπόλεως.

24 Αυγούστου 2016: Εκρηξη βόμβας στην Αττάλεια, τραυματίζει αστυνομικούς.

20 Αυγούστου 2016: Επίθεση σε γάμο στο Γκαζιαντέπ, σκοτώνει 50 ανθρώπους και τραυματίζει περισσοτέρους από 100.

28 Ιουνίου 2016: Επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη. Περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

7 Ιουνίου 2016:Βομβιστική επίθεση σε προάστιο της Κωνσταντινουπόλεως, σκοτώνει 7 αστυνομικούς και 4 πολίτες ενώ 36 άνθρωποι τραυματίσθηκαν.

1 Μαϊου 2016: Βομβιστική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στο Γκαζιαντέπ. Νεκροί δύο αστυνομικοί και 23 τραυματίες.

27 Απριλίου 2016: Καμικάζι σκορπά τον θάνατο στην Bursa Ulu. Παίρνει μαζί του στον θάνατο ακόμη 7 ανθρώπους.

19 Μαρτίου 2016: Τρομοκράτης ανατινάζεται σε τουριστικό μέρος της Κωνσταντινουπόλεως. Τέσσερις ταξιδιώτες χάνουν την ζωή τους και περισσότεροι από 36 τραυματίζονται.

13 Μαρτίου 2016: Βόμβα στην πλατεία Kizilay στο κέντρο της Αγκυρας σκοτώνει περισσότερους από 30 ανθρώπους.

17 Φεβρουαρίου 2016: Ισχυρή έκρηξη κοντά σε στρατιωτική βάση στο Εσκισεχίρ σκοτώνει 28 ανθρώπους.

12 Ιανουαρίου 2016: Καμικάζι σκορπά τον θάνατο σε αγορά της Κωνσταντινουπόλεως. Περισσότεροι από 10 οι νεκροί τουρίστες.

– Στοκχόλμη, Σουηδία – 4 νεκροί
Το σενάριο είναι δυστυχώς πλέον γνωστό. Την Παρασκευή 7 Απριλίου, ένα φορτηγό μεταφοράς τροφίμων είχε μπει κυριολεκτικά στην είσοδο του πολυκαταστήματος Ahlens, στην καρδιά της Στοκχόλμης, αφού πρώτα ανέβηκε με μεγάλη ταχύτητα, επί 500 μέτρα, στον πεζόδρομο Drottninggatan, μιας από τις μεγάλες εμπορικές αρτηρίες της σουηδικής πρωτεύουσας. Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και 15 τραυματίσθηκαν, εκ των οποίων τα 9 βαρειά. Εξι άλλα άτομα βγήκαν από το νοσοκομείο κατά την διάρκεια της νύκτας.

– Μ. Βρεταννία , Μάρτιος 2017: 5 νεκροί στο Ουέστμινστερ
Στις 22 Μαρτίου ένας άνδρας έριξε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε επάνω στους πεζούς που ευρίσκοντο στην γέφυρα του Ουέστμινστερ, προτού μαχαιρώσει θανάσιμα έναν αστυνομικό μπροστά από το κοινοβούλιο. Από την επίθεση σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι. Ο δράστης της, ο Χάλιντ Μασούντ, ένας Βρεταννός πολίτης που είχε προσηλυτισθεί στο ισλάμ, σκοτώθηκε από την αστυνομία.

– Βρεταννία, Μάιος 2017 – 22 νεκροί στο Μάντσεστερ
Στις 22 Μαΐου ένας νεαρός Βρεταννός λιβυκής καταγωγής, ο Σάλμαν Αμπέντι, πυροδότησε μια ισχυρή βόμβα μετά το τέλος της συναυλίας της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε στο Manchester Arena. 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 116 τραυματίσθηκαν, μεταξύ αυτών πολλά παιδιά και έφηβοι.

– Βρεταννία, Λονδίνο , 3 Ιουνίου 2017 – 7 μέχρι τώρα τα θύματα του τρομοκρατικού κτυπήματος
Επίθεση στο Λονδίνο: Έσφαξαν κοπέλα με 15 μαχαιριές φωνάζοντας «αυτό είναι για τον Αλλάχ». Συγκλονίζουν οι αυτόπτες μάρτυρες της διπλής τρομοκρατικής επιθέσεως – Άνθρωποι φώναζαν βοήθεια. Στιγμές τρόμου ζει για άλλη μια φορά το Λονδίνο μετά την διπλή τρομοκρατική επίθεση στην γέφυρα του Λονδίνου και την αγορά του Μπόροου που ευρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μόλις λίγες ημέρες μετά την βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ με τους δεκάδες νεκρούς στην συναυλία της Αριάνα Γκράντε. «Ένα βαν έπεσε επάνω σε πεζούς στην γέφυρα του Λονδίνου. Μετά είδα τρεις ανθρώπους να βγαίνουν από αυτό κρατώντας μεγάλα μαχαίρια και να τρέχουν στην οδό Μπόροου και να μαχαιρώνουν τυχαία όποιον εύρισκαν μπροστά τους. Είδα ένα κορίτσι να δέχεται μια μαχαιριά στο στήθος». Όπως μεταδίδει η Daily Mirror που επικαλείται αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο BBC οι τρεις άνδρες που φέρονται να έκαναν την επίθεση φώναξαν «αυτό είναι για τον Αλλάχ».

Μια δημοσκόπηση έγινε από το γερμανικό ινστιτούτο ερευνών WZB σε συνεργασία με τον Ολλανδό κοινωνιολόγο Ruud Koopmans τον Δεκέμβριο του 2013 και είχε ως δείγμα 9.000 Ευρωπαίους μουσουλμάνους τουρκικής και μαροκινής καταγωγής σε Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία και Σουηδία (σ.σ σημειωτέον ότι η έρευνα έγινε στο μετριοπαθές μουσουλμανικό στοιχείο, δεδομένου ότι η Τουρκία και το Μαρόκο εντάσσονται στο κοσμικό ισλάμ). Σε αυτήν την έρευνα το 60% των ερωτηθέντων Ευρωπαίων μουσουλμάνων απήντησε ότι συμφωνεί με την πρόταση ότι «όλοι οι μουσουλμάνοι πρέπει να επανέλθουν στις ρίζες του Ισλάμ», το 75% οτι «υπάρχει μόνο μία ερμηνεία του Κορανίου την οποία όλοι οι πιστοί πρέπει να ακολουθούν» και το 60% ότι «οι θρησκευτικοί κανόνες είναι πιο σημαντικοί από τους κρατικούς νόμους». Επιπλέον το 44% συμφώνησε με όλες τις προαναφερθείσες προτάσεις.

Με άλλα λόγια, όπως δείχνει η δημοσκόπηση, περίπου το 50% των ερωτηθέντων μουσουλμάνων στην Ευρώπη είναι φονταμενταλιστές όσον αφορά στον ρόλο του Ισλάμ στην κοινωνία και φυσικά οι απόψεις τους δεν εναρμονίζονται με την κοινωνία στην οποία επιθυμούν να ζήσουν.

Υπάρχουν και άλλες έρευνες που επιβεβαιώνουν αυτήν την τάση. Το 2007 το βρεταννικό ερευνητικό κέντρο Policy Exchange έκανε μια δημοσκόπηση βασισμένη σε άνω των 1.000 Βρεταννών μουσουλμάνων. Το 37% των μουσουλμάνων ηλικίας 16-24 ετών δήλωσε ότι προτιμά να ζεί με τον νόμο της σαρία παρά με τους βρεταννικούς νόμους ενώ μόνο το 17% των άνω των 55 ετών εξέφρασε την ίδια επιθυμία. Ταυτόχρονο το 36% των νέων δήλωσε ότι οι αποστάτες από το Ισλάμ θα πρέπει να θανατώνονται ενώ μεταξύ των ηλικιωμένων το ποσοστό ήταν 19%.

Η πιο πρόσφατη έρευνα στην Βρεταννία έγινε από το κέντρο αναλύσεων ComRes για λογαριασμό του BBC μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo στο Παρίσι. Εδώ το 20% των ερωτηθέντων απήντησε πως θεωρεί ότι η δυτική κοινωνία δεν μπορεί να συνυπάρξει με το Ισλάμ, το 27% (δηλαδή πάνω από 1 στους 4) απήντησε ότι είδαν «με κάποια συμπάθεια» τα κίνητρα για την τρομοκρατική επίθεση στο σατιρικό περιοδικό και το 32% ότι «κατανοούσαν» τα κίνητρα για την επίθεση.

Τέλος, δύο έρευνες πού έλαβαν χώρα στην Δανία (μία το 2009 και η άλλη το 2015) έδειξαν ότι 1 στους 4 μουσουλμάνους πιστεύει ότι το Κοράνι θα πρέπει να αντικαταστήσει ή να ενσωματωθεί στην δανική νομοθεσία.

Σε συνθήκες παγκόσμιας οικονομικής κρίσεως και αναβιώσεως του θρησκευτικού μίσους, οι δυτικές δημοκρατίες και ο δυτικός τρόπος ζωής δεν μπορούν να συνυπάρξουν με το μουσουλμανικό πρότυπο, ακόμη και αν πρόκειται για μετριοπαθείς μουσουλμανικούς πληθυσμούς. Προς την σωστή κατεύθυνση η άτυπη αναθεώρηση της Συνθήκης Σένγκεν και το σφράγισμα των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Το σφράγισμα των εξωτερικών συνόρων και η ενεργοποίηση των εθνικών συνόρων με αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους, με στόχο τον αποτελεσματικό έλεγχο των μεταναστευτικών μουσουλμανικών ροών, ανεξαρτήτως διακρίσεως, συνιστά πολιτική απόφαση που έρχεται να διορθώσει το ολέθριο γερμανικό σφάλμα της υποδοχής μουσουλμανικών πληθυσμών από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τις χώρες του Μαγκρέμπ, τις χώρες της Βορείου Αφρικής κλπ. Ο κίνδυνος της πολιτισμικής αλλοιώσεως της Ευρώπης συνιστά θανάσιμο για το μέλλον της ηπείρου κίνδυνο. Υπό τις δεδομένες συνθήκες, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η διαφύλαξη της πολιτισμικής ταυτότητας της γηραιάς ηπείρου, μέσω της πλήρους στεγανοποιήσεως των εξωτερικών και εσωτερικών ευρωπαϊκών συνόρων.

Το υπάρχον επίπεδο ασφαλείας των δυτικών κοινωνιών δεν επιτρέπει τις πολυπολιτισμικές κοινωνίες, πολλώ δε μάλλον όταν οι εισερχόμενοι στις χώρες φιλοξενίας πληθυσμοί αρνούνται να ενσωματωθούν στις τοπικές κοινωνίες, ή ακόμα χειρότερα διάκεινται από αρνητικά έως εχθρικά έναντι των κοινωνιών που τις φιλοξενεί, όπως οι παρατεθείσες έρευνες και δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν για τους δευτέρας και τρίτης γενεάς μουσουλμάνους. Υπό τις συνθήκες αυτές, η ανεξέλεγκτη πολυπολιτισμικότητα αποτελεί βόμβα στα θεμέλια ευρωπαϊκής ασφαλείας.

Δεν νοείται ουμανισμός και πολιτισμικός πλουραλισμός όταν πλήττεται η δημόσια ασφάλεια, η δημογραφική ταυτότητα, και κατ’ επέκταση η ίδια η δημοκρατία. Σε συνθήκες γεωπολιτικής παγκόσμιας αναταραχής που, εθνικά, πολιτισμικά και θρησκευτικά μίση αναβιώνουν και τρέφονται από το τέρας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσεως, τυχόν ανοχή της πολυπολιτισμικότητας (πόσο μάλλον ενσωμάτωση συμπαγών μουσουλμανικών πληθυσμών στο όνομα της ανοχής δήθεν της διαφορετικότητας), θέτει σε θανάσιμο κίνδυνο την δημοκρατία. Ιδίως, στις περιπτώσεις ενσωματώσεως συμπαγών μουσουλμανικών πληθυσμών ενηλίκων, που αφενός έχουν κοινωνικοποιηθεί εκτός των ευρωπαϊκών δομών, αφετέρου παρουσιάζουν αποδεδειγμένη δυσανεξία στην αποδοχή του δυτικού τρόπου ζωής.

Οι δευτέρας και τρίτης γενεάς Γάλλοι, Βρετανοί, Σουηδοί, Βέλγοι μουσουλμάνοι, που αιματοκύλισαν την Ευρώπη, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Σε συνθήκες παγκόσμιας οικονομικής κρίσεως και αναβιώσεως του θρησκευτικού μίσους, η πολυπολιτισμικότητα αφορά σε έναν ιδεατό κόσμο. Η ανεξέλεγκτη πολυπολιτισμικότητα και, ιδίως, η ευρεία ενσωμάτωση μουσουλμανικών πληθυσμών αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό. Μια βόμβα στα θεμέλια ευρωπαϊκής ασφαλείας, που απειλεί ευθέως την Δημοκρατία στην Ευρώπη.

Τα επαναλαμβανόμενα τρομοκρατικά κτυπήματα από δευτέρας και τρίτης γενεάς μουσουλμάνους, που όχι μόνον αρνούνται την ενσωμάτωση αλλά τρέφουν θανάσιμο μίσος για τις κοινωνίες στις οποίες (υποτίθεται ότι) κοινωνικοποιήθηκαν, συνιστά για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες κίνδυνο επιτακτικό. Οι ευρωπαϊκές αρχές οφείλουν άμεσα να απομονώσουν και να απελάσουν τα μουσουλμανικά στοιχεία που κρίνονται ύποπτα για την τέλεση αξιοποίνων πράξεων.

Οι ανυποψίαστοι Βρεταννοί πολίτες και οι ξένοι επισκέπτες του λονδρέζικου κοσμοπολιτισμού, πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος για τα ολέθρια λάθη των βρεταννικών ελίτ • λάθη που φθάνουν ως την αποδοχή της σαρίας στο βρεταννικό έδαφος, η οποία γίνεται ανεκτή στην Αγγλία! Υπάρχουν σήμερα περίπου 100 «sharia courts» στην χώρα! Πρόκειται για επίσημα ισλαμικά δικαστήρια, τα οποία ευρίσκονται κυρίως μέσα σε τζαμιά και δικάζουν τρέχοντα θέματα: κληρονομιές, γάμους, διαζύγια κ.λπ. Στο Μπέρμιγχαμ , την δευτέρα μεγαλύτερη πόλη της Αγγλίας, στο κέντρο της οποίας το 95% των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, ο τρόπος ζωής των ισλαμιστών έχει τείνει να κυριαρχήσει του βρετανινκού νόμου. Την καθημερινότητα ορίζουν οι δικαστές που δικάζουν στα δικαστήρια του νόμου της σαρία! Με την σαρία οι άνδρες μπορούν να είναι πολύγαμοι ή να διώχνουν τις συζύγους τους. Ομάδες φανατικών μουσουλμάνων έχουν κυριαρχήσει στα δημόσια σχολεία του Μπέρμιγχαμ, όπου υποχρεώνουν τα παιδιά στις 17:00 να αλλάζουν την στολή του σχολείου και να φορούν abaya ή kamis για να παρακολουθήσουν κατηχητικό και μαθήματα κορανίου στα τζαμιά της πόλεως, απαγορεύουν τις μικτές σχολικές τάξεις, οι καθηγητές αρνούνται να διδάξουν μαθήματα όπως η μουσική, ενώ πίσω από τους σχολικούς τοίχους τα μουσουλμανικά σχολεία «γεμίζουν το μυαλό των μαθητών νε στίχους από το κοράνι, με μίσος, με έλλειψη ανοχής».

Η Ευρώπη έχει πόλεμο. Και στον πόλεμο, Δημοκρατία και κράτος δικαίου υποχωρούν. Αλλιώς πεθαίνουν.

Ἀλαμπάσης Θανάσης

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply