Μᾶς ἀγαποῦν οἱ Γερμανοί…

«οι Γερμανοί είναι φίλοι μας, θέλουν το καλό μας»
13 Δεκεμβρίου 1943 Καλάβρυτα.

Γράφει ὁ Ἐμμανουὴλ Ἀθανασίου Χατζησάββας
πρ. Πράκτωρ τῆς Ἐθνικῆς Ὑπηρεσίας Πληροφοριῶν (ΕΥΠ)

Κυνηγώντας τον άτιμο, ψεύτη, συκοφάντη Πάνο Καμμένο, μεγαλωμένο με τα κλεμμένα στον Παναμά και χρήστη πλαστών εγγράφων, που ξεπλένει βρώμικα χρήματα, διότι μου έχει κρυφτεί. Αμέλησα την μαύρη επέτειο μνήμης των εγκλημάτων των Γερμανών, της εξολοθρεύσεως του πληθυσμού των Καλαβρύτων, που διέπραξαν οι αιμοσταγείς, και δειλοί Γερμανοί στις 13 Δεκεμβρίου του 1943.

Ήμαστε η μοναδική χώρα με τα περισσότερα θύματα των θηριωδιών των Γερμανών που ουδέποτε αξιώσαμε να τιμωρηθούν οι Γερμανοί εγκληματίες, και της μόνης χώρας που οι εκάστοτε πολιτικοί κυβερνήτες συνεργάζονται με τους Γερμανούς, μέχρι και σήμερα.

Αφιερώνω στην μνήμη των αθώων θυμάτων των Καλαβρύτων ένα Απόρρητο Αρχείο της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Γραφείο ΙΙ Α. της εξόριστης κυβερνήσεως του Καΐρου, για να μην ξεχάσει ποτέ κάποιος τους Γερμανούς και τα εγκλήματα τους σε βάρος των Ελλήνων, άμαχου πληθυσμού της χώρας μας.

Το 15σέλιδο αρχείο υπογράφει στις 10 Απριλίου 1944  ο Διοικητής της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ν. Τσαγκάρης, Πλοίαρχος του Ελληνικού Βασιλικού Ναυτικού. Το αρχείο είναι στην αγγλική, έχει χρησιμοποιηθεί ως μήνυμα της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για την ενημέρωση των συμμάχων αναφορικά με τα εγκλήματα των Γερμανών στην χώρα μας.

Θα ακολουθήσει και 2ο αρχείο άλλων περιοχών της χώρας μας.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων μπορεί να μου ζητήσει εφόσον θέλει να λάβει το ντοκουμέντο χωρίς υδατογράφημα, για το αρχείο του Ιστορικού Μουσείου του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, ίσως να εμπεριέχει άγνωστα στοιχεία της ιστορίας μας. Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω.

 

 

Χατζησάββας Μανώλης

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply