Φθάνει ἡ ὥρα ποὺ οἱ ἀντισυμβαλλόμενοι τῆς Deutsce Bank θὰ γίνουν πάλι …νευρικοί!

Ἔφθασε ὁ χρόνος ποὺ οἱ ἀντισυμβαλλόμενοι τῆς Deutsce Bank θὰ γίνουν καὶ πάλι νευρικοί

Όπως αναφέρεται σε πρόσφατο άρθρο του Zero Hedge, οι αντισυμβαλλόμενοι της Deutsche Bank θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν, καθώς η κεφαλαιοποίησή της έπεσε στα 21 δισεκατομμύρια δολλάρια.

ΠΗΓΗ 

Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύει το παρακάτω διάγραμμα για να δείξει ποιοί θα πρέπει να ανησυχήσουν.

Ταυτόχρονα ειρωνεύεται την DB, γιατί έχει μικρότερη κεφαλαιοποίηση από το Twitter.

OI ANTIΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ DEUTSCHE BANK ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Το διάγραμμα συγκρίσεως των κεφαλαιποιήσεων των δύο εταιρειών δεν σχολιάζεται, αλλά υπάρχουν στο διάγραμμα δύο κυκλάκια, που δείχνουν ότι η περίσταση αυτή έχει ξανασυμβεί τον Αύγουστο του 2016 σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤWITTER KAI DEUTSCHE BANK

Tην περίοδο εκείνη η Deutsche Bank βρισκόταν στην δημοσιότητα, γιατί αποκαλύφθηκε ότι ξέπλυνε 10 δισεκατομμύρια δολλάρια για λογαριασμό Ρώσσων ολιγαρχών μέσω ένος σχήματος ταυτόχρονης αγοραπωλησίας μετοχών στην Ρωσσία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΠΗΓΗ 

Στο σκάνδαλο αυτό συμμετείχαν δύο αδέλφια από την Ρωσσία, ο Arkady και ο Boris Rotenberg, που στην συνέχεια ανέλαβαν χωρίς διαγωνισμό το έργο της κατασκευής μίας γέφυρας μήκους 12 μιλίων, που ενώνει την Κριμαία και την Ρωσσία με προυπολογισμό 5,8 δισεκατομμύρια δολλάρια.

Η γέφυρα αυτή εγκαινιάσθηκε στις 15 Μαΐου εφέτος από τον πρόεδρο Πούτιν.

Απομένει να κατασκευασθεί έως το 2019 μία δίδυμή της γέφυρα, που θα περιλαμβάνει σιδηροδρομική τροχιά.

ΠΗΓΗ

Το 2014 οι Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και η ΕΕ, επέβαλαν κυρώσεις στα δύο αδέλφια και στις εταιρείες, που κατασκεύασαν την γέφυρα, αλλά όχι και στην DB.

H παραπάνω ιστορία θα μπορούσε να εξηγήσει τις σπασμωδικές κινήσεις της DB το τελευταίο διάστημα, συμπεριλαμβανομένης και της ξαφνικής απομακρύνσεως του CEO της DB John Cryan στις 8 Απριλίου εφέτος.

Ο John Cryan είχε αναλάβει καθήκοντα με το ξέσπασμα του παραπάνω σκανδάλου και χειριζόταν το θέμα ως πρόσφατα.

Υπάρχει όμως και μία άλλη διάσταση για το θέμα.

Aπό τις επίσημες και δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της DB με ημερομηνία 31.12.2017, μαθαίνουμε ότι η Deutsche Bank έχει έκθεση συνολικά σε παράγωγα ονομαστικής αξίας 42,89 τρισεκατομμυρίων ευρώ.

Από αυτά, παράγωγα ονομαστικής αξίας 23,46 τρισεκατομμυρίων ευρώ πρέπει να διακανονισθούν εντός ενός έτους και 12,60 τρισεκατομμύρια ευρώ εντός πενταετίας.

Η πιστωτική αγοραία αξία τους είναι μόλις 488,66 δισεκατομμύρια ευρώ και η χρεωστική αγοραία αξία τους είναι 468,45 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η αποτίμηση τους στις 31.12.2017 ήταν η διαφορά των δύο ποσών, δηλαδή 20,21 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η σημερινή κεφαλαιοποίηση της DB είναι μόλις 18 δις ευρώ (21 δις δολάρια=18 δις ευρώ)

Η χρηματιστηριακή αξία της τραπέζης είναι σήμερα μικρότερη από την αξία των επενδύσεών της σε παράγωγα κατά 11% και ακόμα δεν έχει περάσει ούτε το μισό έτος!

Λογικά, η DB θα πρέπει να μειώσει την χρεωστική αγοραία αξία των παραγώγων της ή να ζητήσει από τους αντισυμβαλλομένους της αύξηση των ενεχύρων τους.

Αλλά καθώς η ίδια είναι εκτεθειμένη σε περίπου ισόδύναμες ονομαστικές αξίες χρεωστικών και πιστωτικών παραγώγων, δεν μπορεί να κάνει ούτε το ένα, ούτε το άλλο χωρίς να συσσωρεύσει ζημιές, οδηγώντας ταυτόχρονα το σύνολο της αγοράς παγκοσμίως σε κατάρρευση.

H ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΗΣ DEUTSCHE BANK ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΗΝ 31.12.2017

ΠΗΓΗ

Επιπροσθέτως, σημειώστε ότι η DB είχε αποτύχει στα στρες τεστ της Fed to 2015 και το 2016, αλλά πέρασε το τεστ το 2017.

Η αγορά επομένως δεν είναι προετοιμασμένη και θωρακισμένη για τους κινδύνους μίας παρόμοιας εξελίξεως, λόγω απειρίας και ανικανότητος του προέδρου Τραμπ.

ΠΗΓΗ

Τι αναμένεται να συμβεί στην Deutsche Bank το 2018, εάν προκύψει ξαφνική πτώση των χρηματιστηρίων λόγω απότομης ανόδου των επιτοκίων παγκοσμίως;

Πολύ απλά, θα χρειασθεί επείγουσα διάσωση από την Γερμανική κυβέρνηση.

Αν βέβαια δεν θέλουν οι αρμόδιοι της ΕΚΤ την ταυτόχρονη κατάρρευση του ευρώ.

Στη περίπτωση αυτή θα αναγκαστούμε να δούμε και επιβολή μέτρων capital controls στη Γερμανία.

Αν έχετε καταθέσεις στην Γερμανία, καλό θα ήταν να τις αποσύρετε άμεσα πριν ξεσπάσει το κακό και χρειαστείτε το «Bitcoin»…

John Drake

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply