Δημοσιογραφικὴ ὑπέρ-(παρά-)πληροφόρησις!!!

Το νού σας κορόϊδα…
Επεσε γραμμή να πέσει «πούσι» στην ενημέρωση.
Τα εγκλωβισμένα παιδιά στην Ταϋλάνδη, η Κρητικοπούλα που κατέκτησε το καλλιτεχνικό πατινάζ, περιηγήσεις στα προσφυγικά της Καισαριανής και αναλύσεις επί αναλύσεων για το Μούντιαλ, συνθέτουν σήμερα το τοπίο της ενημερώσεως.
Κι’ από πίσω αυτοί …«δουλεύουν».

Το δημοσιογραφικό είδος εξέλιπεν και πάλι στον ύπνο θα σας πιάσουνε..
Άϊντε, αργά τ’ απόγευμα πάλι.

Ῥούσσης Νῖκος

Σημειώσεις

Κραυγάζουν για σκάνδαλο με την Novartis, των άλλων που δεν ήταν καλύτεροι, κι’ αυτοί τα παίρνουν εμμέσως από την …σκανδαλιάρα!

Το απόσπασμα από το χθεσινό άρθρο του Γιώργου Παπαχρήστου στα ΝΕΑ και ακόμη δεν απήντησε, ούτε ο ανειδίκευτος εργάτης της δημοσιογραφίας που προΐσταται του ΑΠΕ-ΜΠΕΕΕΕΕ ούτε και η …νυφίτσα που τον διόρισε.

«Όπως διαπιστώνει κάποιος φυλλομετρώντας το τεύχος με αριθμ. 92/24-5-2018 της freepress εκδόσεως «Πρακτορείο» του ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχουν δύο ολοσέλιδες καταχωρίσεις της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Novartis, η οποία μονοπωλεί εδώ και μήνες την πολιτική σύγκρουση κυβερνήσεως-αντιπολιτεύσεως. 

Συγκεκριμένα, στην σελίδα 23 υπάρχει μια κανονική διαφημιστική καταχώριση με τίτλο «Changing the practice of medicine», ήτοι «Αλλάζοντας την πρακτική της φαρμακολογίας», ενώ στην σελίδα 27 του ιδίου τεύχους υπάρχει ένα ωραιότατο «γκρίζο» άρθρο (γκρίζο λέμε στην γλώσσα μας οι δημοσιογράφοι ό,τι αποτελεί έμμεση διαφήμιση) υπό τον τίτλο «Νέα κλινική μελέτη για την αγκυλοποιητική σπονδυλοαρθρίτιδα».

Εννοείται ότι σε αυτά τα «γκρίζα», τα οποία πληρώνει ο διαφημιζόμενος, αυτοαποθεώνεται – με τον παρά του, ό,τι θέλει λέει, ό,τι θέλει γράφει. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η σκανδαλιάρα Novartis αποθεώνει εαυτόν για την καινοτομία που επέδειξε σε μια κλινική δοκιμή φαρμάκου για την αγκυλοποιητική σπονδυλοαρθρίτιδα.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply